Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τόλης Βοσκόπουλος: Η «κρυφή» του διαθήκη και το σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο 50 χρόνων (photo)

Μεγάλη αποκάλυψη...

26 Ιουλίου 2021 20:07
Τόλης Βοσκόπουλος: Η «κρυφή» του διαθήκη και το σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο 50 χρόνων (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία εβδομάδα συμπληρώνεται σήμερα από τον θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου. Ο γνωστός καλλιτέχνης «έσβησε» τη Δευτέρα 19 Ιουλίου σε ηλικία 81 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του. Παράλληλα, η Άντζελα Γκερέκου, με νέα ανάρτησή στην επίσημη σελίδα της στο facebook, ευχαριστεί τον κόσμο για τη συμπαράστασή του και ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα σχετικά με τα έξοδα της κηδείας του Τόλη Βοσκόπουλου.

Οι γυναίκες της ζωής του, η Άντζελα Γκερέκου και η Μαρία Βοσκοπούλου, είναι εκείνες που βιώνουν τη μεγαλύτερη θλίψη από την ξαφνική απώλεια του Τόλη Βοσκόπουλου.

Ο τραγουδιστής είχε μεγάλη αδυναμία στην κόρη του, όπως μάλιστα και εκείνη στον πατέρα της. Μάλιστα, δήλωνε η πιο φανατική του θαυμάστρια και εκείνος την καμάρωνε. Η απώλειά του έχει στοιχίσει πολύ στην 20χρονη Μαρία Βοσκοπούλου, η οποία δεν μπορεί να πιστέψει πως έτσι ξαφνικά έχασε τον αγαπημένο της πατέρα.

Ο Τόλης περνούσε πολλές ώρες με την κόρη του, στην οποία – όπως μεταφέρει η εφημερίδα “On time” – είχε εκφράσει την επιθυμία του να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα που θα φέρει το όνομά του, που θα βοηθά νέους καλλιτέχνες και θα στηρίζει την ελληνική μουσική.

Αυτή την επιθυμία, η Μαρία θα κάνει ό,τι μπορεί για να την πραγματοποιήσει, αφού τη θεωρεί κάτι σαν διαθήκη.

Σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο 50 χρόνων: Αποκαλύφθηκε τι ομάδα ήταν ο Τόλης Βοσκόπουλος

Ενα από τα μεγάλα ερωτηματικά για τον Βοσκόπουλο έχει να κάνει με την ομάδα που υποστήριζε. Ενα θέμα πάνω στο οποίο έχει υπάρξει μπόλικη κουβέντα. Με τους περισσότερους να τον αναφέρουν ως φίλο του Απόλλωνα Αθηνών. Αλλους να τον συνδέουν με την ΑΕΚ, λόγω φωτογραφιών από φιέστα της Ενωσης στο κέντρο που τραγουδούσε.

Επίσης, αρκετοί βλέποντας μια φωτογραφία του με τον προπονητή του Παναθηναϊκού στο έπος του Γουέμπλεϊ το 1971, Φέρεντς Πούσκας, θεώρησαν ότι ήταν φίλος του Παναθηναϊκού.

Αλλά η αλήθεια είναι μία. Και την αποκαλύπτει ο ίδιος. Μέσα από ένα σπάνιο ντοκουμέντο, που ανακάλυψε ο Γιώργος Πλέσσας. Συγκεκριμένα, ο Βοσκόπουλος είχε αποκαλύψει την «οπαδική» του ταυτότητα στις 29 Σεπτεμβρίου του 1970. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα «ΦΩΣ».

Οπως φαίνεται και στο σχετικό ντοκουμέντο που παρουσιάζουμε, στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον τότε αθλητικό συντάκτη, Τέρενς Κουίκ, δεν είχε κρύψει την αγάπη του για τον Ολυμπιακό. Ο γέννημα θρέμμα Πειραιώτης, Τόλης Βοσκόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Ολυμπιακός είναι πάντα Ολυμπιακός, μεγάλος, απλησίαστα μεγάλος. Ολοι εμείς που ανδρωθήκαμε ζώντας με τους αντίλαλους των ανεπανάληπτων θριάμβων του, το θεωρούμε μεγίστη τιμή και υπερηφάνεια που είμαστε αμετακίνητοι υποστηρικταί του. Είναι προνόμιο να είσαι Ολυμπιακός».

Με λίγα λόγια, 50 χρόνια μετά και λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατό του, λύθηκε το μυστήριο και πλέον δεν υπάρχουν απορίες για την ομάδα που υποστήριζε «η πρώτη και εμπορικότερη φίρμα του λαϊκού τραγουδιού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τίτλος στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο «ΦΩΣ».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΛΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ:

Τι ομάδα ήταν ο Τόλης Βοσκόπουλος

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share