Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Δικαίωση... μετά θάνατον για την Γκέλυ Μαυροπούλου: Αποφάσισαν να την αποτεφρώσουν

Η τελευταία της επιθυμία έγινε πράξη

24 Ιουλίου 2021 13:43
Δικαίωση... μετά θάνατον για την Γκέλυ Μαυροπούλου: Αποφάσισαν να την αποτεφρώσουν
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τη δικαίωση... μετά θάνατον γνωρίζει η Γκέλυ Μαυροπούλου, καθώς η σπουδαία ηθοποιός πέθανε εντελώς μόνη της, έχοντας ως μόνη συντροφιά το σκυλάκι της, με συνέπεια να υπάρξουν επιπλοκές με την τελευταία της επιθυμία.

Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου, λόγω μη εύρεσης συγγενώς, δεν της επιτρεπόταν από τον νόμο να ταφεί. Ωστόσο, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (22/7) τελικά, με εντολή εισαγγελέα, η σορός της Γκέλυ Μαυροπούλου αποτεφρώθηκε στην Ριτσώνα.

Γκέλυ Μαυροπούλου αποτέφρωση

Πώς πείστηκε τελικά ο εισαγγελέας;

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Espresso και τον Σπύρο Μπιμπίλα, ο εισαγγελέας με δική του υπογραφή αποδέχτηκε την τελευταία επιθυμία της ηθοποιού. Παρόλα αυτά, επικρατεί ακόμα το μυστήριο με τη διαθήκη και την περιουσία της, με μια γυναίκα πριν από λίγες ημέρες να εμφανίζεται στα αρμόδια όργανα, έχοντας στα χέρια της μια χειρόγραφη διαθήκη της ηθοποιού, ισχυρίστηκε ότι είναι η νόμιμη κληρονόμος.

Ωστόσο, τα κλειδιά του διαμερίσματος της τα έχει παραλάβει η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας ενώ η κομμώτρια και γειτόνισσα της ηθοποιού έχει το σκυλάκι της.

Δεν υπήρχε κανείς να τη θάψει

Η Γκέλυ Μαυροπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, μόνη, χωρίς αγαπημένα πρόσωπα στο πλευρό της, όπως υπογράμμισε ο Σπύρος Μπιμπίλας στην εκπομπή “Καλοκαίρι #not”.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΗ «χάθηκε η Γκέλυ Μαυροπούλου, μια πολύ σπουδαία ηθοποιός. Η Γκέλυ πέθανε μόνη της και χθες είχαμε το πώς θα γίνει αυτή η κηδεία που δεν υπάρχει κανείς συγγενής. Καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ δύσκολα πράγματα που πρέπει να διαχειριστούμε σαν σωματείο. Η Γκέλυ Μαυροπούλου ήταν και προσωπική μου φίλη πολλά χρόνια. Ένας αξιόλογος άνθρωπος, ένα σπάνιο πλάσμα. Δυστυχώς, όμως, δεν είχε συγγενείς. Κανέναν».

Η Γκέλυ Μαυροπούλου ζούσε μόνη με το σκυλάκι της

Σε παλιότερη συνέντευξή της στην Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα, η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου είχε σημειώσει «δεν χτυπάει ποτέ το τηλέφωνο. Ποτέ όμως. Ούτε από συγγενείς ούτε από φίλους. Όμως δεν νιώθω μόνη γιατί έχω το σκυλάκι μου. Αυτό με παρηγορεί, αυτό μου δίνει δύναμη να ζω».

Η περιπέτεια της Γκέλυς Μαυροπούλου στο νοσοκομείο

Τον περασμένο Νοέμβριο, μάλιστα, είχε μια πτώση μέσα στο διαμέρισμά της και βρέθηκε στο νοσοκομείο, με το ΕΚΑΒ να ψάχνει για κάποιον δικό της συγγενή ώστε να γίνει εισαγωγή, μάταια, όμως. Χτυπημένη και ανήμπορη να κουνηθεί, βρισκόταν για μερικά εικοσιτετράωρα σκεπασμένη με μια κουβέρτα, περιμένοντας υπομονετικά στο νοσοκομείο να την περιθάλψουν και όταν οι γιατροί της επέτρεψαν να πάρει εξιτήριο, οι γείτονες ήταν εκείνοι που τη φρόντιζαν, μέχρι να βρεθεί κάποια οικιακή βοηθός να την περιθάλψει.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share