Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σοφιά Μπεκατώρου: Ολυμπιονίκης με είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά στα 16 μου

Σοκάρει η πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας

22 Ιουλίου 2021 08:50
Σοφιά Μπεκατώρου: Ολυμπιονίκης με είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά στα 16 μου

Η πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου προέβη σε μια νέα συγκλονιστική αποκάλυψη, καθώς γνωστοποίησε πως «ένα πολύ μεγάλο όνομα του αθλητισμού», την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά πριν από το βιασμό της.

Μιλώντας στην εφημερίδα «τα Νέα», η κ. Μπεκατώρου, σημείωσε πως είχε αντιμετωπίσει σεξουαλική παρενόχληση στα 16 της. «Ναι (σ.σ. είχα αντιμετωπίσει σεξουαλική παρενόχληση ως παιδί) από πολύ μεγάλο αθλητή, ολυμπιονίκη όταν ήμουν 16 ετών ο οποίος ευτυχώς άκουσε το όχι που του είπα», είπε χαρακτηριστικά, και συνέχισε:

σοφία μπεκατώρου σεξουαλική παρενόχληση

«Το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα. Ήταν Σεπτέμβριος, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα. Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι από την πίσω πλευρά της Μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι – υπ’ όψιν ήταν 100 κιλά – και με κοιτάζει. Του λέω «τι κάνεις;». Μου απάντησε «έλα τώρα, δεν θέλεις;». Του απάντησα «όχι» και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε πίσω».

Η Σοφία Μπεκατώρου εξομολογείται ότι περιέγραψε το σκηνικό στον πατέρα της ο οποίος, όπως λέει, της απάντησε «Έλα ρε Σοφία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αυτός ο άνθρωπος ήθελε κάτι ερωτικό από σένα. Από αυτόν έχεις να μάθεις πολλά, συνέχισε».

«Φυσικά ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο. Απλώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε ως γυναίκα» συμπληρώνει η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας.

«Κρίνοντας από τον ίδιο αδυνατούσε να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος πολύ μεγαλύτερος από μένα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο» καταλήγει η Σοφία Μπεκατώρου.

Συγκλονίζει η Σοφία Μπεκατώρου: "Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν είμαστε ηγέτες σε θέματα φεμινισμού"

Σοφία Μπεκατώρου: Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και στον αθλητικό με την Σοφία Μπεκατώρου να ήταν η πρώτη που ξεκίνησε όλο αυτό και να δέχεται μεγάλη υποστήριξη από όλους.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης στην απολογία που έκανε στην ανακρίτρια δήλωσε ότι δεν βίασε ποτέ κανέναν ούτε είχε συνευρεθεί ποτέ με ανήλικα παιδιά.

Συγκεκριμένα η Σοφία Μπεκατώρου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τις καταγγελίες.

Τα είπε όλα η Σοφία Μπεκατώρου.

Σοφία Μπεκατώρου: Όλα όσα είπε στην συνέντευξη της

Ειδικότερα η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την αλλαγή που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα, μετά τη δική της αποκάλυψη και καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας τόνισε τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει μία γυναίκα θύμα σε αυτές τις περιπτώσεις και επισήμανε ότι στην Ελλάδα ο φεμινισμός δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος, αλλά γίνονται πια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τι ανέφερε η Σοφία Μπεκατώρου.

Απόσπασμα των δηλώσεων της Μπεκατώρου

«To #MeToo αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και σε μεγάλη κλίμακα. Είμαι χαρούμενη γιατί πολλοί άνθρωποι μιλούν δημόσια, μιλούν για τις επιθέσεις που υπέστησαν και απευθύνονται στις Αρχές. Όταν κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο, ήταν υπέροχο, αλλά δεν κράτησε πολύ. Ενώ αυτή η αλλαγή, ελπίζω, ότι θα διαρκέσει και θα προστατεύσει επίσης τις μελλοντικές γενιές. Δυστυχώς στην Ελλάδα, δεν είμαστε ηγέτες σε θέματα φεμινισμού ή ισότητας των φύλων.

Έχουμε πολλή πρόοδο που πρέπει να κάνουμε ώστε οι γυναίκες να αναλάβουν σημαντικές θέσεις και να δείξουν τον δρόμο. Είναι ατυχές να κάνεις τον ήρωα για να αναφέρεις σεξουαλική επίθεση. Οι νόμοι μας πρέπει να αλλάξουν και η κοινωνία μας πρέπει να αλλάξει, για να προστατεύσει τα θύματα και όχι τους βιαστές».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share