Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ξέσπασε η Ελεονώρα Μελέτη: «Η σαπίλα της κοινωνίας είναι συνολική και αφορά σε όλους»

Έξω φρενών η παρουσιάστρια

19 Ιουλίου 2021 19:31
Ξέσπασε η Ελεονώρα Μελέτη: «Η σαπίλα της κοινωνίας είναι συνολική και αφορά σε όλους»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με αφορμή τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο σύντροφό της στη Φολέγανδρο, η Ελεονώρα Μελέτη δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία στέλνοντας το δικό της μήνυμα.

Η ανάρτησή της

«Το μπρελόκ που βλέπετε το έχει χαρίσει ο πατέρας μου σε εμένα. Είναι δικά του λόγια που τα χάραξε σε αυτό το μπρελόκ. Σκέφτηκα να το βάλω ως φωτογραφία στις σκέψεις μου γιατί είναι τα λόγια ενός άντρα που μεγάλωσε σε μια πιο «πατριαρχική» εποχή από τη σημερινή και μια πιο «πατριαρχική κοινωνία” από την σύγχρονη που ζούμε.

Η μόνη γυναίκα στην οικογένεια του ήταν η μητέρα του. Η οποία λατρεύτηκε από τον πατέρα του ( παππού μου) και τους γιους της. Άρα λογικά, ο μπαμπάς μου δεν θα έπρεπε να είναι κ αυτός ένα «πατριαρχικό» προϊόν? Δεν είναι όμως. Που θέλω να καταλήξω.

Γίνεται ένα συμβάν και ξεκινάμε τη διχαστική τοποθέτηση: πατριαρχία, φεμινισμός, άνδρες, γυναίκες, εμβολιασμένοι , ανεμβολίαστοι, μαύροι, άσπροι… Δεν είναι εκεί η απάντηση. Η σαπίλα της κοινωνίας οικουμενικά δεν είναι ή το ΕΝΑ ή το ΑΛΛΟ. Η σαπίλα της κοινωνίας Είναι συνολική και αφορά σε όλους. Η σαπίλα της κοινωνίας έχει αρχή στα ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ. Τα απολιθωμένα στερεότυπα που για στερεοτυπικούς λόγους αναπαράγονται στερεοτυπικά.

Ελεονώρα μελέτη σαπίλα

Και διαιωνίζονται, μεταγγίζονται από γενιά σε γενιά. Τα στερεότυπα είναι μεταδοτικά. Και μεταδίδονται το ίδιο σε άντρες και γυναίκες. Κάποια σε άντρες. Κάποια σε γυναίκες. Και αλλά και στους δυο. Τα στερεότυπα πρέπει να χτυπήσουμε. Και να τα χτυπήσουμε στη καρδιά. Όχι όμως δημιουργώντας αλλά στερεότυπα. Γιατί και αυτά με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν άλλες ανισορροπίες που επίσης θα μεταγγιστούν σε επόμενες γενιές.

Η σαπίλα της κοινωνίας είναι αποτέλεσμα της σκέψης και της παιδείας των ανθρώπων. Και εμείς οι άνθρωποι πρέπει επιτέλους να βρούμε έναν τρόπο να ισορροπούμε μεταξύ μας με αγάπη, ενσυναίσθηση και σεβασμό, και όχι να διχαζόμαστε με τη πρώτη ευκαιρία», έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη.

Ρούλα Ρέβη: «Δεν θα κρύβουμε τις κόρες μας όπως παλιά»

Πολλές γυναίκες, τόσο ανώνυμες όσο και επώνυμες, είναι οργισμένες και στέλνουν τα δικά τους μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Ένα από αυτά που ξεχωρίζει είναι και αυτό της Ρούλας Ρέβη. Η γνωστή φωτογράφος και σύζυγος του Αποστόλη Τότσικα ανέβασε μια φωτογραφία της κόρης της, Ειρήνης, και έγραψε χαρακτηριστικά:

Η ανάρτησή της
«Δεν θα κρύβουμε τις κόρες μας όπως παλιά για να μην μας τις ματιάσετε, τις βιάζετε, τις χτυπήσετε, τις προσβάλλετε, τις σκοτώσετε, τις απειλήσετε, τις ξεφτιλίσετε, τις κατακρίνετε, τις αγοράσετε, τις πουλήσετε, τις αφήσετε αμόρφωτες, τις μαραζωσετε, τους στερήσετε την ελευθερία να δουν τον κόσμο και να μορφωθούν, τις πείτε γεροντοκόρες, άτεκνες, ανίκανες.

Είναι πολλά τα επίθετα δεν έχω άλλο χώρο έχω όμως δύναμη και είμαι η μαμά τους και εσείς είστε οι μανάδες αντρών και γυναικών και μπορείτε να πετάξετε μακριά σας τα σκουπίδια που έχετε μέσα στο σπίτι σας μαζέψει τόσους αιώνες και τα αφήνετε να μπαινοβγαίνουν στο καλάθι των αχρήστων! Κλείστε τα σκουπίδια και πετάξτε τα μακριά, καμία γυναίκα δεν είναι μόνη πια!».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share