Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Δεν νιώθω ασφαλής να δουλεύω με ανεμβολίαστους»

Δήλωση «φωτιά» από τον γνωστό σεφ

19 Ιουλίου 2021 10:37
Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Δεν νιώθω ασφαλής να δουλεύω με ανεμβολίαστους»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προχώρησε σε δηλώσεις, που θα συζητηθούν, σχετικά με τους ανεμβολίαστους, αφήνοντας το στίγμα του για το τι θα ακολουθήσει ως πολιτική.

Ο γνωστός σεφ, που εδώ και χρόνια έχει γίνει γνωστός για μια κόντρα του, επισημαίνει, ότι όχι μόνο έχει εμβολιαστεί, αλλά δεν νιώθει και καθόλου άνετα να δουλέψει στην κουζίνα με άτομα, που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

«Δεν αισθάνομαι ασφαλής στην κουζίνα με ανεμβολίαστους συναδέλφους μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο γνωστός σεφ για να συνεχίσει: «Έχω εμβολιαστεί, είναι το μόνο όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας μαζί με μάσκες και άλλα μέτρα για να πολεμήσουμε τον κορωνοϊό, αρά είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε αυτό το όπλο προς όφελός μας. Ήμουν από τους πρώτους που μίλησα για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση και υπήρχε μεγάλη κατακραυγή προς το πρόσωπό μου και από συνάδελφους και από πολίτες. Είναι κοινωνική μας ευθύνη να προσέχουμε και να προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας» επισήμανε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Εξήγησε ότι «δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε μπορούν να παροτρύνουμε. Στις τελευταίες 2 εβδομάδες βλέπουμε μεγάλο κύμα στην εστίαση που αρχίζουν κάνουν ραντεβού, καταλαβαίνουν σιγά - σιγά ότι είναι λίγο μονόδρομος, ειδικά επειδή έχουμε διαλέξει αυτό το επάγγελμα και έχουμε επαφή με πολύ κόσμο. Παρόλα αυτά όταν ένας εργαζόμενος σου λέει ότι φοβάται, πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις το φόβο του;» διερωτήθηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Η αλλαγή στάσης του Λευτέρη Λαζάρου

Στη δυσκολία εφαρμογής των νέων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, που αφορούν και στην εστίαση, όσο και στην περίπτωση ατόμου του φιλικού του κύκλου, ο οποίος ασθένησε, αναφέρθηκε ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είναι μια εξίσωση που θα πρέπει να λειτουργήσει, για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω», είπε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς για το πόσο δύσκολη ή εύκολη θα είναι η εφαρμογή τών μέτρων.

Και πρόσθεσε: «Κάθε αρχή και δύσκολη. Οι πρώτες μέρες θα είναι λίγο δύσκολες, γιατί το κάθε εστιατόριο έχει τον δικό του τρόπο λειτουργίας. Στο δικό μας, για παράδειγμα, επικοινωνήσαμε με όσους μπορέσαμε από όσους έχουν κάνει κράτηση, ωστόσο, δεν βρήκαμε κάποιους. Έτσι, θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε όταν έρθουν, χωρίς να ξέρουμε αν είναι εμβολιασμένοι».

«Οι καινούργιοι κανόνες ευνοούν πολύ τα μικρά μαγαζιά, που δεν είχαν την τύχη να έχουν έναν πλάτανο ή ένα φαρδύ πεζοδρόμιο έξω από το μαγαζί τους και ήταν σε αναστολή λειτουργίας. Με αυτόν τον τρόπο ‘σώζεται’ και γι’ αυτά η περίοδος που απομένει, μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι», τόνισε ο κ. Λαζάρου.

Ο Λευτέρης Λαζάρου έκανε γνωστό, επιπλέον, ότι στο κοντινό του περιβάλλον έχει κάποιους ανθρώπους που νόσησαν: «Πραγματικά, αυτό που έβλεπα ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο και δεν θέλω καν να το σκέφτομαι».

«Έχω γυναίκα γιατρό και ξέρω από πρώτο χέρι τι ακριβώς συμβαίνει. Με έχει κάνει πάρα πολύ προσεκτικό και πάρα πολύ ευαίσθητο σε ό,τι αφορά τον δικό τους χώρο. Ήμουν από τους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν πάρα πολύ γρήγορα – τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου, με σεβασμό στην ίδια και στο χώρο της», είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός σεφ.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share