Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ορέστης Τζιόβας κατά Φιλιππίδη: «Είχε πολύ κακή συμπεριφορά, μιλούσε σε όλους μας προσβλητικά»

Καταπέλτης εναντίον του Πέτρου Φιλιππίδη

17 Ιουλίου 2021 10:23
Ορέστης Τζιόβας κατά Φιλιππίδη: «Είχε πολύ κακή συμπεριφορά, μιλούσε σε όλους μας προσβλητικά»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ορέστης Τζιόβας παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «ΕΓΩ» και μίλησε για τη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τονίζοντας πως είχε πολύ κακή συμπεριφορά και μιλούσε σε όλους προσβλητικά.

Παράλληλα, ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε πως έχει δεχθεί και αυτός σεξουαλική παρενόχληση.

Πιστεύεις ότι μετά το σάλο που προκλήθηκε γύρω από τις παρενοχλήσεις, το θέατρο θα βγει πιο δυνατό;

Στον κλάδο μας είναι πολύ πιο εύκολο να μιλήσεις γι’ αυτά, γιατί είμαστε δημόσια πρόσωπα και ότι πούμε έχει βάρος. Το θέατρο σίγουρα θα βγει πολύ καλύτερο μέσα από όλο αυτό, γιατί δεν μπορεί να πληγεί από τίποτα. Θέλω, όμως, να εστιάσω ότι άλλοι χώροι, όπως στην εστίαση, μια σερβιτόρα που δουλεύει σε ένα καφέ και ο πελάτης ή το αφεντικό της την παρενοχλεί, δεν έχει κανένα βήμα να βγει να μιλήσει. Βρίσκεται εκεί και συνεχίζει.

Η σεξουαλική παρενόχληση υπάρχει σε όλους τους χώρους και στη δημοσιογραφία. Μου έκανε εντύπωση ότι στις εκπομπές που πήγαινα μου έλεγαν εκτός αέρα «δεν φαντάζεσαι τι συμβαίνει στους δημοσιογράφους». Στον αέρα, ωστόσο, ασχολούνταν μόνο με το θέατρο. Το βρίσκω τραγικό ότι φοβούνται να μιλήσουν γιατί θα χάσουν τη δουλειά τους.

Ορέστης Τζιόβας πέτρος φιλιππίδης

Εσύ έχεις βιώσει κακοποιητική συμπεριφορά;

Και σεξουαλική παρενόχληση έχω δεχτεί, αλλά δεν είναι εύκολο κάποιος να κάνει κάτι παραπάνω σε εμένα. Είναι και θέμα χαρακτήρα, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου. Λέω ως εδώ και θα πάω να δουλέψω σερβιτόρος, δεν με νοιάζει.

Η συνεργασία σου με τον Πέτρο Φιλιππίδη πώς ήταν;

Συνέχισα τη συνεργασία, παρότι είχε πολύ κακή συμπεριφορά. Μιλούσε σε όλους μας προσβλητικά, είχε το ύφος πως “εγώ γα… και δέρνω και όποιος μιλήσει, τον γα…”. Είχε τρομερή έπαρση, ένας άνθρωπος που έγινε ότι έγινε από την αγάπη του κοινού. Προτού συνεργαστούμε, έβλεπα ότι είναι ένας καλός ηθοποιός, αλλά μέχρι εκεί.

Η υποκριτική έχει τελειώσει οριστικά για εκείνον και τον Δημήτρη Λιγνάδη;

Αν το συγχωρέσει αυτό το πράγμα ο κόσμος, θα πάω σε άλλη χώρα σίγουρα.

Ορέστης Τζιόβας - Άγριες Μέλισσες: «Δίνουν πενταροδεκάρες»

Ο Ορέστης Τζιόβας μίλησε για τις Άγριες Μέλισσες και τις συνθήκες που επικρατούν στον καλλιτεχνικό χώρο σχετικά με τα οικονομικά λόγω της πανδημίας.

Ο γνωστός ηθοποιός υπογράμμισε πως οι συνάδελφοί του που συμμετέχουν στις «Άγριες Μέλισσες» εκτός από τους πρωταγωνιστές, παίρνουν πενταροδεκάρες.

Όλους αυτούς τους μήνες που τα θέατρα ήταν κλειστά, πώς τα έβγαλες πέρα οικονομικά;

Πολύ δύσκολα. Ζει κανείς με 534 ευρώ το μήνα; Έπαιρνα μαύρα λεφτά από κάποια άλλη δουλειά που έκανα και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω. Όταν το κράτος μου δίνει 534 ευρώ, πώς θα ζήσω; Θα σκοτώσω για να ζήσω και μιλάω πολύ σοβαρά. Πήρα και μια επιστρεπτέα 2000 ευρώ, επειδή είμαι και ελεύθερος επαγγελματίας. Μου έδωσε δανεικά η αδερφή μου και κάποιοι άλλοι άνθρωποι.

Ορέστης Τζιόβας άγριες μέλισσες

Έχεις ένα παρουσιαστικό που θα ταίριαζε πολύ στις Άγριες Μέλισσες. Θα ήθελες να πάρεις μέρος;

Γνωρίζω πως στις Άγριες Μέλισσες, εκτός των πρωταγωνιστών, τα χρήματα που παίρνουν οι υπόλοιποι είναι πολύ άσχημα. Με το πρόσχημα ότι είναι μια πάρα πολύ καλή σειρά με τεράστια επιτυχία δίνουν πενταροδεκάρες. Στη δικιά μου περίπτωση, επειδή είμαι γνωστός ηθοποιός, δεν θα συνέβαινε αυτό, αλλά καλό είναι να το αναφέρουμε. Όλοι οι παραγωγοί εκμεταλλεύονται το οικονομικό σύστημα που πάει από το κακό στο χειρότερο και δίνουν με πολύ μεγάλη χαρά τον βασικό μισθό, 534 ευρώ.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share