Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έρρικα Πρεζεράκου - Νέα έκκληση: «Πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, σας παρακαλώ!»

Νέα έκκληση μετά το θάνατο της ανιψιάς της

3 Ιουλίου 2021 18:26
Έρρικα Πρεζεράκου - Νέα έκκληση:  «Πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα, σας παρακαλώ!»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια νέα έκκληση απευθύνει η θεία της 7χρονης Αναστασίας, Έρρικα Πρεζεράκου, που δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή, μετά την μεγάλη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Νέα έκκληση στο Instagram

Αρκετοί προσπαθούμε ακόμα να συνειδητοποιήσουμε πως ένα μικρό κοριτσάκι, η 7χρονη Αναστασία, δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή. Η θεία της απευθύνει στους διαδικτυακούς της φίλους μία νέα έκκληση, καθώς οι γονείς της πρέπει να έρθουν άμεσα στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η Έρρικα ρώτησε τους διαδικτυακούς της φίλους αν γνωρίζουν κάποιον είτε στη πρεσβεία εδώ, είτε στο προξενείο της Ελλάδας στην Αμερική, είτε στο Υπουργείο Εξωτερικών που να μπορεί να βοηθήσει τους γονείς της Αναστασίας να επιστρέψουν το συντομότερο στην Ελλάδα.

Στην ανάρτησή της στο Instagram, έγραψε χαρακτηριστικά:

«Η αδελφή μου η Ξένια είναι 3 χρόνια μικρότερη μου . “Το λατρεμένο μας” όπως συνήθως την αποκαλούσε η μητέρα μας.

Τους τελευταίους 9 μήνες η Ξενια και ο Ηλίας συναντησαν πολλες νεες πτυχες του εαυτού τους λόγω της ασθένειας της Αναστασίας .. DIPG ..

Είχαν μοιράσει αυτόν τον αγώνα για το καλύτερο δυνατό. Ο Ηλίας διάβαζε κάθε μέρα απο την πρώτη μέρα ότι μπορεί να αφορούσε την ασθένεια ….διατροφή… νέες μεθόδους …ερευνητικα προγράμματα .. έψαχνε λύση με όλο του το είναι σε όλο το κόσμο κυριολεκτικά ..έγινε “γιατρός” “νοσοκόμος” έμαθε ορολογίες μέρα νύχτα ..είχε τα πρακτικά .θα το καταλαβαίνατε μόνο ζούσατε την καθημερινότητα του .Απίστευτος πατέρας

Η Ξενια έχοντας και αυτή επίγνωση ότι το παιδί της παλευει με κάτι αδιανόητο κάθε μέρα έπαιζε μαζί της , της έκανε αστεία της έδινε κουράγιο την πείραζε με το δικό τους χιουμορ ..την είχε 9 μήνες στην Αμερική ασταμάτητα στην αγκαλιά της, την ίδια στιγμή που ξέροντας με τι τα έχει βάλει κάποιος θα ήθελε να κοπανήσει το κεφάλι του στο τοίχο .. κι ομως άντεχε .. άντεχε γιατί ήταν ΜΑΝΑ .. Την ίδια στιγμή μεταμορφωνοταν σε λιοντάρι απεναντι σε κάθε εμπόδιο ,κάθε στιγμή που ενοιωθε να χρειάζεται στήριξη η Αναστασια .

Τώρα είναι στην Νεα Υορκη μόνοι τους και χρειάζεται να έρθουν Ελλάδα το συντομότερο δυνατό . Σας παρακαλώ πολύ αν γνωρίζετε κάποιον που μπορεί να βοηθήσει ειτε στη πρεσβεια εδώ η στο προξενείο της Ελλάδας στην Αμερική είτε στο Υπουργείο Εξωτερικων να έρθουν στην Ελλάδα άμεσα θα ήταν μεγάλη ανακούφιση.

Σας ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου».

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η 7χρονη ανιψιά της Έρικκας Πρεζεράκου! Η σπαρακτική ανάρτηση της οικογένειας (photo)

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η 7χρονη ανιψιά της Έρικκας Πρεζεράκου! Η 7χρονη Αναστασία, ανιψιά της Έρρικας Πρεζεράκου, έπασχε από επιθετικό καρκίνο στο νευρικό κεντρικό σύστημα του εγκεφάλου και ταξίδεψε τον περασμένο Νοέμβριο στο Τέξας με τους γονείς της προκειμένου να υποβληθεί στη θεραπεία που χρειαζόταν, σε ειδικό κέντρο όπου και βρισκόταν μέχρι και σήμερα.

Μάλιστα είχε βγει πολλές φορές έκκληση για την ενίσχυση της οικογένειας προκειμένου να ανταποκριθεί στα έξοδα και σύσσωμοι οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο, συνέδραμαν γι΄αυτό τον σκοπό, κάνοντας την 7χρονη Αναστασία και δικό τους παιδί.

Δυστυχώς πριν από λίγη ώρα η μητέρα της μικρούλας, με ανακοίνωσή της, ανακοίνωσε τον χαμό.

Η σπαρακτική ανάρτηση της οικογένειας για τον θάνατο της 7χρονης Αναστασίας

«Σήμερα έχουμε επέτειο γάμου με τον Elias Triantafyllakis και σήμερα διάλεξε η κόρη μας το παρανυφάκι μας να φύγει από την ζωή.

Η Αναστασια πάλεψε όσο λίγοι , ήταν πάντα αισιόδοξη και έδωσε γερή μάχη με το χειρότερο είδος καρκίνου που έχει υπάρξει ποτέ.

Έφυγε ήρεμη στον υπνο της με την μανούλα και τον πατερούλη της να την κρατάνε αγκαλιά.
Ξέρω πόσοι προσευχηθηκατε για αυτή την νεράιδα και ξέρω και πόσοι ήσασταν δίπλα μας όλο αυτο το διάστημα που παλεύαμε και σας ευχαριστώ.

Η Αναστασια δεν υποφέρει πια…»

«Είδα την παλάμη μου κομμάτια, μύες, σάρκες, όλα μια ματωμένη μάζα» - Συγκλονίζει η Έρρικα Πρεζεράκου για το ατύχημα στην Κύθνο

«Είδα την παλάμη μου κομμάτια, μύες, σάρκες, όλα μια ματωμένη μάζα»! Η Έρρικα Πρεζεράκου μίλησε για το ατύχημα στην Κύθνο που της άλλαξε τη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε όλα, η Έρρικα Πρεζεράκου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το χέρι μου δεν είναι λειτουργικό ακόμα. Τους τελευταίους μήνες κάνω καθημερινά τρίωρες φυσικοθεραπείες, χειρομάλαξη, ασκήσεις σε ειδικό μηχάνημα, ενώ στο μέλλον θα χρειαστεί να υποβληθώ σε δύο τουλάχιστον χειρουργεία, επειδή, τώρα του λείπουν κάποιοι μύες. Σε άλλα δάχτυλα έχω αίσθηση αφής, σε άλλα όχι, ο αντίχειρας και ο δείκτης κλείνουν δύσκολα, δεν έχουν δύναμη και δεν μπορώ να είμαι λειτουργική στην καθημερινότητά μου».

Όσον αφορά στη στιγμή του σοβαρού ατυχήματος στην Κύθνο, η Έρρικα Πρεζεράκου συγκλονίζει με την περιγραφή της: «Είχα μόλις φτάσει στην Κύθνο για διακοπές και ήταν το πρώτο πρωινό στο νησί. Ωραίος, ζεστός Αύγουστος, μπόλικος κόσμος στην παραλία της Αγίας Ειρήνης.

Έγραψα λίγο, έκανα μια βουτιά. Αργά το μεσημέρι με προσκάλεσαν μαζί με την παρέα μου να πάμε για φαγητό σε μια κοντινή παραλία. Μπήκαμε στο φουσκωτό, τέσσερα άτομα ήμασταν, καθίσαμε και ξεκινήσαμε. Δεν είχαμε βγει καλά καλά από το λιμανάκι, όταν ο οδηγός του σκάφους έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό 180 μοιρών. Ξαφνικά από το κάθισμά μου εκσφενδονίστηκα μέσα στη θάλασσα».

Έρρικα Πρεζεράκου

«Βρέθηκα ξαφνικά κουτρουβαλώντας μέσα στο νερό και άκουσα έναν περίεργο θόρυβο, το «γκαπ» της προπέλας που έκοβε το χέρι μου. Μόνο που εγώ δεν το ήξερα τότε.

Το κατάλαβα βγαίνοντας στην επιφάνεια και βλέποντας τη δεξιά παλάμη μου κομμάτια – κομμένη στη μέση, μύες, σάρκες, όλα μια ματωμένη μάζα, το μικρό μου δαχτυλάκι να κρέμεται,» πρόσθεσε με ειλικρίνεια η Έρρικα Πρεζεράκου στο περιοδικό. «Η ζωή μου κρίθηκε μέσα σε ένα νανοδευτερόλεπτο.

Αν όπως ανέβαινα στην επιφάνεια του νερού και βρέθηκα ακριβώς κάτω από τις προπέλες στη θέση του χεριού μου βρίσκονταν τα μαλλιά ή το κεφάλι μου, δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ να μιλάμε».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share