Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νίκος Σεργιανόπουλος: Η ανατριχιαστική περιγραφή του Πάνου Σόμπολου για τη δολοφονία του ηθοποιού

Το χρονικό του ανατριχιαστικού εγκλήματος

27 Ιουνίου 2021 14:46
Νίκος Σεργιανόπουλος: Η ανατριχιαστική περιγραφή του Πάνου Σόμπολου για τη δολοφονία του ηθοποιού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέμα της επικαιρότητας έγινε ξανά ο Νίκος Σεργιανόπουλος, όχι λόγω κάποιας επετείου από το θάνατό του, αλλά εξαιτίας του γεγονότος, ότι ο Γεωργιανός που τον σκότωσε, προέβη σε νέο φόνο στις φυλακές της Αγιάς στα Χανιά.

Το έγκλημα εκείνο, φυσικά, είχε συγκλονίσει την Ελλάδα, με τον Πάνο Σόμπολο να ανατριχιάζει με την περιγραφή του για το τραγικό γεγονός. Ο ίδιος αναφέρθηκε μέσω του περιοδικού People σε ορισμένες πολύ σκληρές εικόνες, που δε θα ξεχάσει ποτέ.

Νίκος Σεργιανόπουλος Μουρτινέλι

Η συγκλονιστική αναφορά του Πάνου Σόμπολου στον φόνο του Νίκου Σεργιανόπουλου

«Ήταν 7.40 το πρωί της Κυριακής 8 Ιουνίου του 2008, όταν πληροφορήθηκα τη δολοφονία και πήγα αμέσως στην οδό Μετεώρων, στο Παγκράτι, με το συνεργείο του Mega, ώστε να μεταδώσω την έκτακτη αυτή είδηση. Όταν ανέβηκα στο σπίτι, είδα τον Νίκο Σεργιανόπουλο σε ύπτια θέση, με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα.

Ήταν κατασφαγμένος, γυμνός, με αίματα στο πρόσωπο, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το σπίτι ήταν άνω κάτω και η οικιακή βοηθός, που ανακάλυψε πρώτη το πτώμα, ήταν σε κακό χάλι» περιγράφει ο δημοσιογράφος.

Αν και πολλοί τότε πίστευαν πως το συγκεκριμένο έγκλημα ήταν δύσκολο να εξιχνιαστεί λόγω της ιδιόρρυθμης προσωπικής ζωής του θύματος, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει το δράστη, David Murtikneli, γεωργιανής καταγωγής. «Η περίπτωση του Σεργιανόπουλου ξύπνησε μνήμες από την υπόθεση Ταχτσή. Είναι από τα σπάνια εγκλήματα τέτοιου είδους που εξιχνιάστηκαν» τονίζει. Ο Σεργιανόπουλος γνώρισε τον Murtikneli στην πλατεία Βικτωρίας.

Ο Γεωργιανός ισχυρίστηκε πως ο ηθοποιός τού είπε να πάνε στο σπίτι για να κάνουν χρήση ναρκωτικών και να συνευρεθούν με γυναίκες που θα έρχονταν εκεί. Πράγματι πήγαν και, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία του δράστη, ο Σεργιανόπουλος πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και ζήτησε από τον Murtikneli να συνευρεθούν και να έχει εκείνος τον παθητικό ρόλο. Τότε ο Γεωργιανός βγήκε εκτός εαυτού, πάλεψαν, του απέσπασε το μαχαίρι και τον μαχαίρωσε πάνω από 21 φορές στο λαιμό, την καρδιά και τους πνεύμονες. Ενώ αρχικά καταδικάστηκε σε είκοσι χρόνια κάθειρξης, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, που έγινε τον Ιούνιο του 2013, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Το χρονικό του ανατριχιαστικού εγκλήματος

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της αστυνομίας, ο Γεωργιανός είπε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Ιουνίου του 2008, ενώ βρισκόταν στην πλατεία Βικτωρίας με σκοπό να πάει στο Πέραμα, όπου δούλευε, συναντήθηκε με τον Σεργιανόπουλο, ο οποίος του πρότεινε να κάνουν χρήση κοκαΐνης μέσα στο αυτοκίνητό του. Αφού μπήκαν μέσα, ο ηθοποιός του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του και να κάνουν εκεί χρήση κοκαΐνης με την ησυχία τους, πράγμα που δέχτηκε ο Μουρτικνέλι.

Ο Σεργιανόπουλος, του είπε μάλιστα ότι θα καλούσαν και κοπέλες και θα περνούσαν πολύ καλά όλοι μαζί. Από την πλατεία Βικτωρίας τράβηξαν για το Παγκράτι, όπου έμενε ο Σεργιανόπουλος. Η καριέρα του ηθοποιού είχε εκτοξευτεί με τη σειρά Δυο Ξένοι, όπου ενσάρκωσε τον Κων/νο Μαρκορά Καθ’ οδόν ο ηθοποιός αγόρασε μπίρες και τσιγάρα γιατί, όπως είπε στον Μουρτικνέλι του είχαν τελειώσει. Όταν έφτασαν στο διαμέρισμα κάθισαν στο καθιστικό και έκαναν χρήση ναρκωτικών.

Στη συνέχεια πέρασαν στο σαλόνι και όπως είχε πει ο ηθοποιός, επρόκειτο να έλθουν από ώρα σε ώρα και οι κοπέλες. Ενώ περίμεναν τις κοπέλες ξεντύθηκαν και έμειναν με τα εσώρουχα τους για να συνευρεθούν ερωτικά. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του στην ασφάλεια ο 30χρονος δράστης η σκηνή του φόνου έγινε ως εξής:

«Ο Σεργιανόπουλος σε κάποια φάση άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και μου ζήτησε να μου κάνει εκείνος την «πράξη». Εγώ αντέδρασα γιατί δεν είμαι παθητικός και με έθιξε. Κατάφερα να του πάρω το μαχαίρι και άρχισα να τον μαχαιρώνω σε διάφορα σημεία του σώματός του. Όταν σωριάστηκε κάτω, κατευθύνθηκα προς το μπάνιο για να πλυθώ επειδή είχα γεμίσει αίματα. Έπλυνα το μαχαίρι και το τοποθέτησα στο συρτάρι της κουζίνας».

Το κατά πόσο έχουν βάση οι ισχυρισμοί του δράστη για το παθητικό, αυτό κανένας δεν μπορεί να το γνωρίζει δεδομένου ότι δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Ο δράστης είπε επίσης ότι πριν φύγει από το διαμέρισμα ερεύνησε όλους τους εσωτερικούς χώρους για να θεωρήσει η αστυνομία ότι είχε γίνει ληστεία και να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες.

Παραδέχτηκε ότι φεύγοντας είχε πάρει 100 ευρώ από το πορτοφόλι του θύματος, δύο φορητούς υπολογιστές, το κινητό του ηθοποιού και τα κλειδιά του σπιτιού και του αυτοκινήτου του. Οι δύο υπολογιστές βρέθηκαν στο σπίτι του 30χρονου, ενώ για το κινητό ισχυρίστηκε ότι το είχε πουλήσει σε άγνωστο άτομο.

Για τα κλειδιά είπε, ότι τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων φεύγοντας και στο σπίτι του πήγε τελικά με ταξί. Με τη δικογραφία που σχημάτισε η ασφάλεια ο δράστης παραπέμφθηκε στην εισαγγελία, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη και οδηγήθηκε στις φυλακές.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share