Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Τζάμπα το ξυρίζει…»: Σάλος με τη νέα παρέμβαση της Αφροδίτης Λατινοπούλου για υπογεννητικότητα

Τα σχόλια δικά σας!

15 Ιουνίου 2021 12:28
«Τζάμπα το ξυρίζει…»: Σάλος με τη νέα παρέμβαση της Αφροδίτης Λατινοπούλου για υπογεννητικότητα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι είπε η Αφροδίτη Λατινοπούλου για την υπογεννητικότητα και έκανε έξαλλο (ξανά) όλο το twitter;

Στο συνέδριο Γονιμότητας που ακυρώθηκε μετά τις αντιδράσεις στα social media αναφέρθηκε η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Όμως δεν υπολόγιζε τις αντιδράσεις που προκάλεσε το tweet της.

Διαβάστε τι είπε η Λατινοπούλου για υπογεννητικότητα:

«Σε μια χώρα που τα δυο μεγαλύτερα προβλήματά της είναι η υπογεννητικότητα και το λαθρομεταναστευτικό, ακυρώθηκε λόγω της πολιτικής ορθότητας ένα συνέδριο που αφορούσε την υπογεννητικότητα.

Επιστήμονες όπως ο κ. Πάντος έγιναν βορά των δικαιωματιστών του πληκτρολογίου.

Κατάντια.»

Διαβάστε μερικές από τις αντιδράσεις του twitter στα σχόλια Λατινοπούλου για υπογεννητικότητα:

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Ποια είναι η πολιτεύτρια της ΝΔ που προκάλεσε «θύελλα» στα social media για τις «αντιαισθητικές» γυναίκες

«Θύελλα» αντιδράσεων έχει προκαλέσει η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία με ανάρτησή της αποκαλεί ένα μεγάλο μέρος των γυναικών ως «αντιαισθητικές».

Η ίδια, λίγες μέρες μετά το body shaming στην Έλενα Παπαρίζου, μίλησε με αυτό τον τρόπο για γυναίκες που προβάλλουν την τριχοφυΐα, την κυτταρίτιδα ή τις πανάδες τους χωρίς καμία ενοχή. Επί της ουσίας, αναφέρει πως κάθε γυναίκα που... δεν της μοιάζει, θα έπρεπε να ντρέπεται.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, με αναρτήσεις της τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter, δημοσίευσε βίντεο στο οποίο σχολιάζει μια τάση που, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «καταστρέφει την κοσμοθεωρία, την κοινωνία μας και γενικότερα... όλα όσα έχουμε μάθει». Πρόκειται για την επιλογή ορισμένων γυναικών να φωτογραφίζουν σημεία του σώματός τους, επιδεικνύοντας την τριχοφυΐα τους ή ορισμένα σημάδια στο δέρμα τους, που σύμφωνα με την ίδια, είναι «αντιαισθητικά» και «απεχθάνεται» ως γυναίκα να τα βλέπει.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου στο βίντεο της κάνει πολλές φορές λόγο για το «φυσιολογικό», ενώ φτάνει μέχρι το σημείο να χαρακτηρίσει «νοσηρή μειοψηφία», όσους και όσες αρνούνται να διαχειριστούν την εμφάνισή τους, υπακούοντας στα όποια στερεότυπα.

«Εγώ που είμαι γυναίκα αισθάνομαι άβολα, νιώθω ντροπή και απεχθάνομαι να βλέπω τέτοιες φωτογραφίες. Είμαι γυναίκα δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω. Δεν καταλαβαίνω, αφού το αγαπάς τόσο πολύ το αξύριστο πόδι σου εγώ γιατί πρέπει να το δω; Γιατί προσπαθείς να μου περάσεις ότι όλο αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο και φυσιολογικό. Δεν είναι. Είναι άσχημο», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Τα απρεπή σχόλιά της, ωστόσο, στρέφονται στη συνέχεια και στους άνδρες: «Και βλέπουμε από την άλλη τους άνδρες να γέρνουν προς την γυναικεία φύση. Ξυρίζονται παντού, βάφονται, φοράνε ολοένα και περισσότερο γυναικεία ρούχα. Γενικότερα κάνουν πράγματα που συνήθως κάνουν οι γυναίκες».

Το βίντεο καταλήγει με αναφορές στην «εξέλιξη» και την «εποχή των σπηλαίων»:

«Εμείς θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε αυτά που πιστεύαμε. Και όσοι μιλούν για υποτιθέμενη εξέλιξη, ας κάτσουν να ξανασκεφτούν τι σημαίνει εξέλιξη γιατί αυτό που αναδεικνύουν δεν είναι εξέλιξη, είναι η εποχή των σπηλαίων. Γιατί τότε ήταν η τελευταία φορά που μια γυναίκα δεν περιποιούταν τον εαυτό της».

Η οργισμένη αντίδραση στα social media

Οι αναρτήσεις της Αφροδίτης Λατινοπούλου προκάλεσαν εύλογα την οργή χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς έπειτα από δεκαετίες η ελληνική κοινωνία αρχίζει πλέον να αγκαλιάζει περισσότερες πλευρές της γυναικείας και όχι μόνο φύσης, απορρίπτοντας κανόνες που περιορίζουν την ελεύθερη έκφραση.

Αυτή είναι η Αφροδίτη Λατινοπούλου

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου είναι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικά και έχει πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία. Είδε το φως της ζωής το 1991. Στη συμπρωτεύουσα μεγάλωσε και σπούδασε.

Η ίδια στο βιογραφικό της αναφέρει: «Το 1995, στην ηλικία των 4 ετών, ξεκίνησα να ασχολούμαι με την αντισφαίριση». Η ίδια, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό για μια δεκαετία και κατάφερε να κερδίζει πρωταθλήματα τόσο στην Ελλάδα όσο κα στο εξωτερικό.

Χρονολογία – ορόσημο στην αθλητική καριέρα της Αφροδίτης Λατινοπούλου ήταν όταν το 2006 κατάφερε να λάβει το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης αθλήτριας για το έτος 2006-2007.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου παράλληλα με τον αθλητισμό θέλησε να ολοκληρώσει τις σπουδές Νομικής. Έτσι το 2017 πήρε πτυχίο.

«Παράλληλα αποφάσισα να ανοίξω το 2013 Ακαδημία τένις με πρωταρχικό όραμα και στόχο να κάνω κι άλλους να αγαπήσουν τον αθλητισμό και την αντισφαίριση» περιέγραψε η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Στη συνέχεια, εργάστηκε το 2018 ως ραδιοφωνική παραγωγός ενώ αμέσως μετά μπήκε η ενασχόληση με τα κοινά στη ζωή της. Η ίδια γράφει στο βιογραφικό της σημείωμα: «Τον Φεβρουάριο του 2018 αποφάσισα ότι έπρεπε να γίνει κάτι για να προωθηθούν τα Ελληνικά Μακεδονικά Προϊόντα, για το λόγο αυτό ξεκίνησα την καμπάνια “Macedonian products made in Greece"».

Η ίδια επίσης έχει δηλώσει: «Αυτό ήταν και το τελευταίο βήμα πριν ανακοινωθώ ως Υποψήφια Βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, στις Εθνικές Εκλογές του Ιουλίου το 2019.

Πλέον, οραματίζομαι μία Θεσσαλονίκη που θα βελτιώνεται διαρκώς, θα αλλάζει προς το καλύτερο, θα είναι κόμβος εμπορίου, τουρισμού και ανάπτυξης, με υγιείς επιχειρήσεις, ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης και υγιή ανταγωνισμό».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share