Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η Ντίνα Κώνστα για την απόφαση της να μην κάνει παιδιά: «Έβλεπα τις άλλες κι έλεγα πώς σκλαβώνονται έτσι. Εμένα η φυλακή δεν μου πάει»

Λατρεύει την ελευθερία της

13 Ιουνίου 2021 12:44
Η Ντίνα Κώνστα για την απόφαση της να μην κάνει παιδιά: «Έβλεπα τις άλλες κι έλεγα πώς σκλαβώνονται έτσι. Εμένα η φυλακή δεν μου πάει»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για όλες τις γνωστές και άγνωστες λεπτομέρειες της προσωπικής της ζωής μίλησε η Ντίνα Κώνστα σε πρόσφατη συνέντευξη της. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την οικογένειά της, στο πλούσιο βιογραφικό της, καθώς και για την απόφασή της να μη δημιουργήσει τη δική της οικογένεια. Παράλληλα, δείτε τι λένε τα ζώδια για την μητρότητα.

«Από τη μάνα μου δεν περιοριζόμουν. Έβλεπα τις άλλες κι έλεγα πώς σκλαβώνονται έτσι. Έκανε η αδελφή μου παιδιά και ήταν σαν δικά μου. Όταν αρρώστησα, ήρθε στο νοσοκομείο η ανιψιά μου και με φρόντιζε καλύτερα και από παιδί μου. Εμένα η φυλακή δεν μου πάει». Όταν έπαιζε στο «Βγάλε τον υπουργό από την πρίζα», εξομολογήθηκε η γνωστή ηθοποιός.

Η Ντίνα Κώνστα λατρεύει την ελευθερία της, ενώ αναφέρει τους λόγους για τους οποίους σιχαίνεται τους γάμους.

«Γι’ αυτό σιχαινόμουν τους γάμους, τις συμβάσεις και ήθελα να είμαι ελεύθερη. Και το θέατρο είναι κάτι που σε γοητεύει. Αν δεν γοητεύεται ο ηθοποιός, δεν γοητεύεται ούτε ο θεατής. Έχει τόσο μεγάλη σχέση το κοινό με τον ηθοποιό, που αν δεν λειτουργήσει, είσαι χαμένος», κατέληξε η Ντίνα Κώνστα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από παλαιότερη συνέντευξη της στην Ελένη Μενεγάκη στο βίντεο που ακολουθεί:

17 πασίγνωστες Ελληνίδες που δεν κατάφεραν ποτέ να κάνουν παιδί! - Με την 12η «παγώσαμε»

Μητρότητα: Κάποιες Ελληνίδες επώνυμες προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να την βιώσουν ενώ άλλες επέλεξαν να την αποφύγουν.

Από τη μια μεριά, έχουμε γυναίκες που ενσυνείδητα επέλεξαν να μην γίνουν μητέρες. Aπό την άλλη πλευρά, υπάρχουν και επώνυμες γυναίκες που δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν παιδί, εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

Καλεσμένη της Φαίης Σκορδά βρέθηκε η Κατερίνα Λέχου και στην κουβέντα περί μητρότητας, η Λέχου ξεκαθάρισε τα πράγματα.

Παρ' ότι η Σκορδά επέμενε να ρωτά την ηθοποιό αν θέλει να γίνει μητέρα, η ίδια η 49χρονη ηθοποιός τόνισε:

«Όχι, δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Σε αυτή την ηλικία θα ήταν το πιο εγωιστικό πράγμα που θα είχα κάνει ποτέ στη ζωή μου. Αυτή είναι η νοοτροπία που εγώ πρεσβεύω».

Η αξέχαστη Έλλη Λαμπέτη αναγκάστηκε να κάνει έκτρωση στο παιδί που κυοφορούσε από το Δημήτρη Χορν με τον οποίο χώρισε το 1959 ενώ και το παιδί το οποίο υιοθέτησε, έπρεπε να επιστραφή ύστερα από δικαστική απόφαση που δικαίωσε τους φυσικούς γονείς του.

Τον μεγάλο της καημό που δεν απέκτησε ποτέ παιδιά έχει κατά καιρούς εκφράσει η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

«Όταν παντρευτήκαμε με τον Ανδρέα (το δικηγόρο Ανδρέα Πολίτη), ήμουν έγκυος, αλλά έπαθα παλίνδρομο κύηση» λέει η μεγάλη μας ηθοποιός γυρνώντας τον χρόνο πίσω σε κάτι που την έχει πονέσει πολύ.

Η ίδια συνεχίζει: «Είχα τέτοιο καημό... Θυμάμαι, ότι όταν έχασα το παιδί, καθόμουν στη γωνία του σπιτιού, στο γκρεμό και έκλαιγα συνέχεια. Δεν ήθελα τίποτα. Μετά, άφησα την ιδέα να γίνω μάνα. Για να κάνω παιδί, έπρεπε να καθίσω. Νόμιζα ότι μπορούσα να χορεύω, να κάνω αμερικάνικο σπαγκέτο και να κάνω και παιδί. Με έφαγε το θέατρο!»

«'Έχω κάνει αποβολές. Δεν το προσπάθησα. Έκτρωση έκανα μια φορά στα 18 και άλλη μια επειδή έπρεπε. Δεν μου λείπει ένα παιδί. Τα αγαπώ. Φόνο θα έκανα για έναν και μόνο λόγο, για την κακοποίηση ενός παιδιού», τονίζει η Καίτη Φίνου.

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια και για τα παιδιά που δεν κατάφερε να κάνει.

«Σε έναν ρόλο που υποδυόμουν, η ηρωίδα έκλαιγε επειδή είχε μείνει έγκυος ενώ δεν ήταν παντρεμένη. Εγώ τότε είχα κάνει μια από τις αποβολές. Έβγαινα στη σκηνή και έριχνα δάκρυ κορόμηλο επειδή δεν ήμουν έγκυος. Θυμάμαι την πιο τραυματική φορά. Πήγαινα πολύ καλά. Έμενα συνέχεια στο κρεβάτι. Δεν σηκωνόμουν καθόλου και… κλωσούσα. Ένα πρωί ξύπνησα με κλάματα. Πήρα το γιατρό και του το είπα. Ήρθε σπίτι, έβαλε το χέρι στην κοιλιά και μου είπε: Αντί να μεγαλώνει, μίκρυνε. Έχει πεθάνει. Το χειρότερο ήταν αυτό».

Η Μαίρη Χρονοπούλου δεν απέκτησε ποτέ παιδιά γεγονός που τη στεναχώρησε βαθιά.

«Εγκληματικό που δεν έκανα παιδί. Έγιναν λάθη. Έκανα τέσσερις εκτρώσεις και είχα και μια αποβολή. Ήταν δύσκολο γιατί ήμουν παιδί όταν παντρεύτηκα το Βαγγέλη Σειληνό. Αρκετά χρόνια πριν αρρωστήσει ο Φρέντυ έμεινα έγκυος με εξωσωματική αλλά...», είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Ιωαννίδου εξηγώντας γιατί δεν απέκτησε παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη: Βίασαν και δολοφόνησαν 15χρονη ενώ πήγαινε στο σχολείο!

Από πολύ νεαρή ηλικία, η ηθοποιός Μάρω Κοντού έμαθε πως δεν θα αποκτήσει παιδιά.

«Δεν μου έχει λείψει ένα παιδί! Το ήξερα από πολύ μικρή ότι δεν θα κάνω παιδιά και το έχω “φορέσει” πολύ καλά. Ευτυχώς, έχει ωραία παιδιά η αδερφή μου... Στα 22 που το έμαθα το πήρα αψήφιστα. Στα 35 που το ξαναέψαξα λίγο, με πείραξε», είπε η ηθοποιός.

«Δεν ήθελε παιδιά, είχε «ρίξει» αρκετές φορές παιδιά και έλεγε ότι «τα παιδιά θέλουν κατάθεση ζωής, εγώ δεν μπορώ να το κάνω και δεν θέλω να τα μεγαλώνουν ξένες γυναίκες», είχε αποκαλύψει για τη Ρένα Βλαχοπούλου ο κοντινός της Μάκης Δελαπόρτας.

Την απόφασή της να μην γίνει μητέρα έχει εξηγήσει κατά καιρούς και η Σμαράγδα Καρύδη:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δώρα Ζέμπερη: Το επεισόδιο στο νεκροταφείο, μετά την δολοφονία της, που δεν γνώριζε κανείς!

«Τα λατρεύω τα παιδιά. Περνώ ωραία μαζί τους, αλλά δεν θα έκανα παιδί. Είναι όμορφη η ζωή μου. Πάντοτε αισθανόμουν ότι ένα παιδί θα με ξεβολέψει. Δεν μου έχει βγει ποτέ το μητρικό ένστικτο. Ε, τώρα πια δεν θα κάνω...Είχα σκεφτεί κάποια στιγμή ότι αν δεν μπορούσα να κάνω παιδί, ενδεχομένως να υιοθετούσα ένα, αλλά και πάλι δεν ξέρω αν θα πήγαινα γυρεύοντας», έχει πει η Σμαράγδα.

Η ηθοποιός Νέλλη Γκίνη παραδέχτηκε πως μετάνιωσε που δεν έγινε μητέρα:

«Ναι, μετάνιωσα που δεν κράτησα το παιδί του Ζαμπέτα, αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος, όχι συνειδητά.».

Και τόνισε: «Μέσα από αυτή τη σχέση, αγαπηθήκαμε πάρα πολύ με τον Μιχάλη και θα ήθελα πολύ να έχει έρθει στον κόσμο το παιδί του.

«Δυστυχώς έμεινα έγκυος δύο φορές. Μετά με τιμώρησε ο καρκίνος. Καλά μου έκανε! Η φύση τιμωρεί», εξομολογείται, και προσθέτει πως «υπάρχει ισορροπία των δυνάμεων. Δεν μπορεί κυρία Τριφύλλη, επειδή ήσασταν ανασφαλέστατο άτομο και θέλατε πρώτα να κάνετε πολλά λεφτά και μετά να γεννήσετε, να περιμένετε να έρθει το χρήμα για να κάνετε το μωρό σας. Φάτε, λοιπόν, έναν καρκίνο, που ήρθε το χρήμα και δεν θα έχετε μωρό», είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη της η Βάσια Τριφύλλη.

Για την απόφασή της να μην γίνει μητέρα εξαιτίας της σχέσης που είχε με τη μητέρα της, μίλησε η Δήμητρα Παπαδοπούλου:

«Για τα δικά μου δεδομένα και τις ανάγκες μου ως παιδί, δεν ήταν καλή! Η μαμά μου ήταν πολύ σύγχρονη γυναίκα, δούλεψε πάρα πολύ γρήγορα, άφησε το παιδί της να μεγαλώνει με γιαγιάδες και νταντάδες και ήταν πολύ προσκολλημένη στην προσωπική της ζωής. Τώρα αυτό είναι φυσιολογικό, εκείνη την εποχή όχι. Όλες οι μανάδες είχαν εστία γύρω από το παιδί τους κι εγώ ένιωθα πολύ εγκαταλελειμμένη»

Για το παράπονο της επειδή δεν έγινε μητέρα έχει μιλήσει και η Δήμητρα Λιάνη, εξηγώντας πως όσο ήταν παντρεμένη με τον Ανδρέα Παπανδρέου δεν υπήρχε χρόνος για να αποκτήσουν παιδί.

Μεγάλωσα με τη γιαγιά μου. Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν ενάμισι. Ουσιαστικά, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν, με έφεραν στον κόσμο και είπαν "Οκ, γεια σου τώρα". Σοκαρίστηκα τρομερά! Θύμωσα πάρα πολύ και με τους δύο. Με τη μαμά πιο πολύ, στον μπαμπά έδινα άλλοθι για τα πάντα. Νομίζω ότι έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στο ότι εγώ δεν έκανα παιδί. Μου καρφώθηκε στο μυαλό μου ότι δεν πρέπει να κάνεις παιδί όταν είσαι ανεύθυνος και πέρασα όλη μου τη ζωή, θεωρώντας ότι ποτέ δεν ήμουν αρκετά υπεύθυνη για να φέρω στον κόσμο ένα παιδί», αποκάλυψε η Ναταλία Γερμανού.

«Πήγα στους σπουδαιότερους γιατρούς. Μου είπαν ότι το πρόβλημα είναι ψυχολογικό, γιατί όταν ήμουν μικρή παρακολούθησα την κηδεία μιας μητέρας με το παιδί της. Έκανα πολλές εξετάσεις, ταλαιπωρήθηκα, έκλαψα. Πονάω στην λέξη «άκληρη». Θα μπορούσα να έχω υιοθετήσει ένα παιδί, αλλά οι αντιλήψεις τότε δεν το επέτρεπαν», παραδέχτηκε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου.

Για την απόφασή της να μην αποκτήσει παιδί, μίλησε η ηθοποιός Άννα Κουρή στο Δημήτρη Παπανώτα. Η τηλεοπτική κόρη της Άννας Παναγιωτοπούλου στις «Τρεις Χάριτες» παραδέχτηκε πως είναι γενικά πολύ αγχώδης ως άνθρωπος, οπότε επέλεξε να μην αποκτήσει παιδί γιατί θα ήταν διαρκ΄ς από πάνω του. Η Κουρή συμπλήρωσε:

«Ο άντρας μου δεν με πίεσε ποτέ. Μου έλεγε ότι θέλεις εσύ. Έτσι όπως έγιναν τα πάγματα, καλύτερα που δεν γίναμε γονείς».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share