Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο αγρότης Μπιλ Γκέιτς καλλιεργεί πατάτες για αλυσίδα φαστ φουντ - Ποιο είναι το μυστικό που τις κάνει νόστιμες;

Δείτε τις αχανείς εκτάσεις του που φαίνονται από το Διάστημα

12 Ιουνίου 2021 15:05
Ο αγρότης Μπιλ Γκέιτς καλλιεργεί πατάτες για αλυσίδα φαστ φουντ - Ποιο είναι το μυστικό που τις κάνει νόστιμες;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τηγανιτές πατάτες για τα McDonald’s. Καρότα για το μεγαλύτερο παραγωγό στον κόσμο. Κρεμμύδια για τα σούπερ μάρκετ.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα δεκάδες προϊόντα που καλλιεργούνται στη «γεωργική αυτοκρατορία» που έχει δημιουργήσει ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, στην Αμερική. Με περισσότερα από 269.000 στρέμματα στο όνομά των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, οι δυο τους χαρακτηρίζονται ως οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες γεωργικών εκτάσεων στη χώρα. Διαθέτουν τόσα πολλά στρέμματα καλλιεργήσιμης γης που φαίνονται ακόμη και από το Διάστημα!

Ποιο είναι το μυστικό που τις κάνει νόστιμες;

Το διάσημο ζευγάρι που πρόσφατα ανακοίνωσε το χωρισμό του, εκτός από την αμύθητη περιουσία που διαθέτει, τις επιχειρήσεις αλλά και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που διαχειρίζεται, θα πρέπει τώρα αναγκαστικά να χωρίσει και τη γη που οι δυο τους κατέχουν σε τουλάχιστον 18 πολιτείες σε ολόκληρη την Αμερική. Παράλληλα, δείτε ποια είναι η περίεργη συμφωνία φαίνεται πώς είχε κάνει ο Μπιλ Γκέιτς με την σύζυγό του Μελίντα, πριν ακόμα της κάνει πρόταση γάμου.

Καλλιεργούν πατάτες με τις οποίες τροφοδοτούν τα διάσημα εστιατόρια γρήγορου φαγητού McDonald’s, σπόρους σόγιας, καλαμπόκι, βαμβάκι, ρύζι και πολλά ακόμη προϊόντα σε πολιτείες όπως η Λουϊζιάνα, η Νεμπράσκα αλλά και η Ουάσιγκτον.

Ο αγρότης Μπιλ Γκέιτς καλλιεργεί πατάτες για αλυσίδα φαστ φουντ

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να μην γνωρίζαμε ότι ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στην Αμερική ωστόσο, η ενασχόληση με τη γεωργία θεωρείται μιας πρώτης τάξεως επενδυτική κίνηση στις μέρες μας. Περισσότερο από το 50% των αγροτών δεν κατέχουν πια τη γη που καλλιεργούν.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το NBC, η τιμή της έκτασης των καλλιεργειών έχει διπλασιαστεί – σε σχεδόν 3000 δολάρια ανά στρέμμα – σε σύγκριση με την αντίστοιχη μέση τιμή της δεκαετίας του 1990.

Χρηματοοικονομικές εταιρείες όπως η Prudential και η Hancock έχουν συγκεκριμένα τμήματα για επενδύσεις σε περισσότερα από 283 εκατομμύρια στρέμματα γεωργικών εκτάσεων.

Ανησυχίες για το κλίμα

Ο Γκέιτς έχει δηλώσει στο παρελθόν πως η ενασχόληση του με τον αγροτικό τομέα θεωρείται μια επιχειρηματική προσπάθεια η οποία ωστόσο δεν σχετίζεται με τις φιλανθρωπικές του δράσεις για την κλιματική αλλαγή. Παρόλα αυτά, τονίζει πως οι γεωργικές εκτάσεις που καλλιεργεί αποτελούν μέρος των πρωτοβουλιών βιωσιμότητας για το έδαφος της γης.

Στις ΗΠΑ, ωστόσο, οι Γκέιτς δεν είναι οι μόνοι δισεκατομμυριούχοι που ασχολούνται με τη γεωργία. Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος για παράδειγμα, είναι ο 25ος μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στην Αμερική σήμερα.

Μάθετε τι περιέχουν οι τηγανιτές πατάτες των McDonald's

Οι τηγανιτές πατάτες από τα ΜcDonald's είναι τραγανές, αφράτες και νόστιμες για μικρούς και μεγάλους. Ποιο είναι όμως το μυστικό τους; Έρευνες που έγιναν στα συστατικά τους αποκάλυψαν μεταξύ άλλων την χρήση χημικών ουσιών.

Μπορεί να ακούγεται τρομαχτικό και επικίνδυνο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Όπως αναφέρει η βρετανική ιστοσελίδα Daily Mail Online η διμεθυλοπολυσιλοξάνη (Dimethylpolysiloxane ), μια μορφή σιλικόνης με ιδιαίτερα δύσκολο όνομα τοποθετείται για λόγους ασφάλειας καθώς εμποδίζει το λάδι από το να αφρίζει. Άλλα συστατικά που βρέθηκαν χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά.

Μάθετε τι περιέχουν οι τηγανιτές πατάτες των McDonald's

Αρχικά, οι πατάτες των ΜcDonald's συλλέγονται από τα χωράφια στη συνέχεια ξεφλουδίζονται και ξεπλένονται με καυτό νερό για να καθαριστούν. Στη συνέχεια κόβονται σε λεπτές λωρίδες. Αφού πάρουν το επιθυμητό σχήμα εμπλουτίζονται με διάφορα συστατικά τα οποία ενισχύουν την ποιότητα τους, την γεύση τους και την εμφάνιση τους, όπως λάδι κανόλα, λάδι σόγιας, φυσικό άρωμα βοείου κρέατος, υδρολυμένο γάλα, κιτρικό οξύ και φυσικά διμεθυλοπολυσιλοξάνη, που αναφέραμε και πριν.

Στη συνέχεια η ''δεξτρόζη'', μια μορφή φυσικής ζάχαρης φροντίζει ώστε η πατάτα να διατηρεί το χρυσό της χρώμα μετά το τηγάνισμα. Το νάτριο και το πυροφωσφορικό οξύ συμβάλουν στο να μην ΄΄μαυρίσει'' η πατάτα. Σειρά έπειτα έχει το αλάτι. Τέλος, οι πατάτες καταψύχονται και μεταφέρονται στα διάφορα εστιατόρια, όπου και τηγανίζονται για δεύτερη φορά.

Οι τηγανιτές πατάτες από τα ΜcDonald's είναι τραγανές

Όλα αυτά τα συστατικά είναι απολύτως ασφαλή για τον οργανισμό και χρησιμοποιούνται μόνο για λόγους βελτιστοποίησης της ποιότητας και της εικόνας της πατάτας.

Από μόνη της βέβαια η τηγανιτή πατάτα μας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες και λιπαρά και καλό είναι να αποφεύγεται η υπερβολικά της κατανάλωση, οπότε ας μην στεκόμαστε μόνο στα εν λόγω συστατικά.

Η κόρη του Μπιλ Γκέιτς έκανε το εμβόλιο και μας λέει: «Κρίμα, δεν έχει το τσιπ του μπαμπά»

Η γοητευτική φοιτήτρια Ιατρικής, Τζένιφερ Γκέιτς, είναι ενθουσιασμένη που ήρθε η σειρά της και έκανε το m-rna εμβόλιο κατά του κορωνοιού.

Η κόρη του μεγιστάνα Μπιλ Γκέιτς, αφού μοιράστηκε τη χαρά της με τους διαδικτυακούς της φίλους, διευκρινίζοντας ότι θα συνεχίσει να φορά τη μάσκα της και μετά το εμβόλιο, δεν δίστασε να τρολάρει τους ψεκασμένους του κόσμου. Ως γνωστόν, στο επίκεντρο των θεωριών συνωμοσίας βρίσκεται ο ιδρυτής της Microsoft και μέγας χορηγός της έρευνας για το εμβόλιο, για τον οποίο λένε ότι… φυτεύει τσιπάκια που ελέγχουν το άτομο που εμβολιάζεται.

Η κόρη του Μπιλ Γκέιτς έκανε το εμβόλιο

Σαρκάζοντας τις αστείες θεωρίες, η Τζένιφερ Γκέιτς αναφέρει στο υστερόγραφο της ανάρτησης της:

«Δυστυχώς, το εμβόλιο δεν εμφύτευσε τον ιδιοφυή πατέρα μου στον εγκέφαλο μου… Αχ και να είχε αυτή τη δύναμη το m-rna!».

"Βόμβα" για το lockdown: "Το καλοκαίρι θα πάρουμε ανάσα"

Lockdown: Ανησυχητική είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου εδώ και λίγες μέρες έχουν ανακοινωθεί νέα μέτρα με πιο σκληρό lockdown.

Σημειώνεται ότι σε εισήγηση τους οι λοιμωξιολόγοι ανέφεραν σκληρό lockdown για Εύβοια, Αχαϊα και Ρέθυμνο ενώ ακόμη υπάρχει μεγάλη σκέψη για την Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη μίλησε για το lockdown στην Ελλάδα αλλά και πότε πρόκειται να πάρουμε ανάσα από όλο αυτό.

Δύσκολα τα πράγματα για το lockdown.

Lockdown: Τα σενάρια για το καλοκαίρι

Ειδικότερα ας μην προδικάζουμε» είπε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη για το αν θα πάρει παράταση, πέραν της 28ης Φεβρουαρίου το lockdown.

«Πρέπει να μειώσουμε την κινητικότητα, τις άσκοπες μετακινήσεις, πρέπει να αυξηθεί η τηλεργασία» είπε. «Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, έχουμε δύο δύσκολους μήνες μπροστά μας» πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και ανάλογα λαμβάνονται αποφάσεις. Το καλοκαίρι θα πάρουμε ανάσα, το θέμα είναι να φτάσουμε μέχρι το καλοκαίρι» είπε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η Αριστετελεία Πελώνη είπε ότι η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει σήμερα για άλλες περιοχές της Ελλάδας, χωρίς να αποκλείει αυστηροποίηση των μέτρων, παραπέμποντας ωστόσο στις εισηγήσεις των ειδικών.

Τέλος σημείωσε ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν ομαλά και αυτοί σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share