Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη σοκ για το θάνατο της Νταϊάνα: «Λίγο πριν τη σκοτώσει η ΜΙ6, αυτό που έκανε στον οδηγό ήταν...»

Στο φως όλες οι λεπτομέρειες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα - Η «συγγνώμη» του δημοσιογράφου που την εξέθεσε

4 Ιουνίου 2021 08:54
Αποκάλυψη σοκ για το θάνατο της Νταϊάνα: «Λίγο πριν τη σκοτώσει η ΜΙ6, αυτό που έκανε στον οδηγό ήταν...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια μεγάλη αποκάλυψη ήρθε στο φως σχετικά με την Πριγκίπισσα Νταϊάνα και το πώς ήρθε ο τραγικός της θάνατος πριν από 24 χρόνια, με τις φήμες να «φουντώνουν» σχετικά με εμπλοκή της ΜΙ6.

Η «Sun» αναφέρθηκε στο θέμα, στο πλαίσιο αφιερώματος για τους Βρετανούς κατασκόπους και κατά πόσο αυτοί ακολουθούν τα πρότυπα, που έχουμε μάθει από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ. Στο θέμα αυτό αναφέρεται, ότι επιχειρούν να μην έχουν καμία σχέση με όσα στερεότυπα προβάλλονται.... προς τέρψιν των τηλεθεατών.

Μέσα σε όλα, γίνεται λόγος και για το πώς πέθανε η Πριγκίπισσα Νταϊάνα. Σε κάποια εκ των αναφορών στο συγκεκριμένο άρθρο, τονίζεται πως ο θάνατος της λαοπρόβλητης Πριγκίπισσας θα μπορούσε να έχει σχέση με κάποιο σχέδιο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, καθώς ταιριάζει σε σχετικά πλάνα, που εκπονούν για τέτοιες περιστάσεις.

Νταϊάνα δυστύχημα

Μια ακόμη λεπτομέρεια, όμως, φέρνει το σοκ. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, δεν αποκλείεται ο οδηγός του τραγικού οχήματος να είχε τυφλωθεί, με συνέπεια φυσικά την άσχημη κατάληξη, που ακόμη στη θέα της ανατριχιάζει, με τον Πρίγκιπα Φίλιππο ακόμη να έχει τοποθετηθεί για την Νταϊάνα.

Η «συγγνώμη» του δημοσιογράφου μετά από 25 χρόνια

Συγγνώμη, παράλληλα, ζήτησε ο πρώην δημοσιογράφος του BBC, Μάρτιν Μπασίρ απο τους γιους της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Χάρι και Ουίλιαμ. για την συνέντευξη που είχε πάρει το 1995 απο την ίδια.

Σημειώνεται πως ο ίδιος χαρακτήρισε «παράλογο» να συνδέονται οι πράξεις του με το βίαιο θάνατο της μητέρας τους.

Περισσότερα από 25 χρόνια μετά απ' αυτή την εκρηκτική για τη βρετανική μοναρχία συνέντευξη της Λέιντι Ντι, μια ανεξάρτητη έκθεση κατήγγειλε την Πέμπτη τις μεθόδους «εξαπάτησης» που χρησιμοποιήθηκαν απ' αυτόν το δημοσιογράφο για να την πάρει, με αποτέλεσμα το BBC να ζητήσει συγγνώμη.

Ο αδελφός της Νταϊάνας, ο Τσαρλς Σπένσερ, είχε υποστηρίξει πως ο Μάρτιν Μπασίρ του είχε δείξει παραστατικά -που αποδείχθηκαν πλαστά-, τα οποία αποδείκνυαν πως οι υπηρεσίες ασφαλείας πλήρωναν δύο πρόσωπα στην Αυλή για να κατασκοπεύουν την αδελφή του. Αυτό ήταν που τον ώθησε, σύμφωνα με τον ίδιο, να παρουσιάσει τον δημοσιογράφο στην Λέιντι Ντι.

Ο Μπασίρ, ερωτηθείς από τους Sunday Times, εξέφρασε τη «βαθιά λύπη» του προς τους γιούς της πριγκίπισσας, τον Χάρι και τον Ουίλιαμ. «Ουδέποτε θέλησα να βλάψω την Νταϊάνα με οποιονδήποτε τρόπο και δεν πιστεύω πως την βλάψαμε», δήλωσε στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον Ουίλιαμ, η συνέντευξη συνέβαλε στο να επιδεινωθεί περαιτέρω η σχέση ανάμεσα στους γονείς του και «τροφοδότησε τους φόβους, την παράνοια και τη μοναξιά των τελεταίων χρόνων» της ζωής της Νταϊάνας.

Ο Χάρι, από την πλευρά του, έφθασε να πει ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στο θάνατο της μητέρας του και «αυτή την κουλτούρα της εκμετάλλευσης και πρακτικών αντίθετων σε οποιαδήποτε δεοντολογία».

υπενθυμίζεται οτι η Νταϊάνα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα το 1997 στο Παρίσι, σε ηλικία 36 ετών.

«Δεν πιστεύω πως θα μπορούσα να θεωρηθώ υπεύθυνος για πολλά απ' αυτά που συνέβαιναν στη ζωή της και για τα περίπλοκα προβλήματα που περιέβαλλαν αυτές τις αποφάσεις», δήλωσε ο Μπασίρ. «Πιστεύω ότι το να λέει κανείς ότι είμαι ατομικά υπεύθυνος είναι παράλογο και άδικο».

Η συνέντευξη του 1995, την οποία μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο παρακολούθησαν σχεδόν 23 εκατομμύρια τηλεθεατές, είχε πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους όρους που είχε θέσει η Νταϊάνα, υπογράμμισε, και οι δυο τους παρέμειναν μετά πολύ καλοί φίλοι.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share