Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

Αμετανόητη η Αφροδίτη Λατινοπούλου: "Οργανωμένες μειοψηφίες προσπαθούν να επιβάλλουν πράγματα"

Το βίντεο και ο σάλος στα social media

2 Ιουνίου 2021 12:55
Αμετανόητη η Αφροδίτη Λατινοπούλου:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έντονες αντιδράσεις στα social media ξεσήκωσε η Αφροδίτη Λατινοπούλου με ένα βίντεο το οποίο δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου έβαλε στο στόχαστρο αξύριστες μασχάλες και ραγάδες και προκάλεσε κύμα σχολίων με την τοποθέτηση της.

Το πρωί της Τετάρτης, η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, πέρασε το κατώφλι του «Πρωινού» για να εξηγήσει τι εννοούσε με την τοποθέτηση της.

Μεταξύ άλλων, η Αφροδίτη Λατινοπούλου ανέφερε: «Ξεκίνησε όλο αυτό από την κόρη της Καμάλα Χάρις. Με ενόχλησε ότι έχει κυκλοφορήσει ένα φαινόμενο το οποίο έρχεται από το εξωτερικό και είναι πολύ έντονο και στην Ελλάδα. Αν γυρνούσα και έλεγα αυτήν την στιγμή ότι έχω μετανιώσει δεν θα ήταν αλήθεια. Αν το ξαναγυρνούσα θα ήμουν πιο επεξηγηματική γιατί κάποια παρερμηνεύθηκαν.

Οι γυναίκες έχουν δώσει τεράστιους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένα κεκτημένο της γυναίκας η εικόνα.
Είμαστε σε μια δημοκρατία, και εγώ ένιωσα την ανάγκη να πω την άποψη μου ότι δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα.
Υπάρχουν σημαντικότερα πρότυπα να δείξουμε. Μιλάω για τους αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα. Η ενδοοικογενειακή βία για παράδειγμα. Έχουμε βαφτίσει επανάσταση την τριχωτή μασχάλη. Με ενοχλεί ότι μια γυναίκα θέλει να δείξει την τρίχα στη μασχάλη της είναι λίγο. Άλλο να φαίνεται η κοιλιά σε μια φωτογραφία και άλλο να ζουμάρει σε αυτό.

Δεν το κάνω αυτό για να κάνω καριέρα. Πιστεύω ότι αποπροσανατολίζει από τους ουσιαστικούς αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα. Αυτή είναι η άποψη μου. Δέχθηκα bullying και απειλές κατά της ζωής μου… Δεν θεωρώ ότι προσέβαλα κάποιον. Αν κάποιες γυναίκες δεν κατάλαβαν αυτά τα οποία είπε είμαι διατεθειμένη να ζητήσω συγγνώμη. Έχω ατέλειες αλλά δε θα βγάλω ποτέ φωτογραφία που εστιάζει στις ραγάδες μου.

Συγκεκριμένες οργανωμένες μειοψηφίες προσπαθούν να επιβάλλουν πράγματα. Θα πρέπει να αναδείξουμε το έργο μας, τις πράξεις μας και να παλέψουμε για κάτι καλύτερο και όχι να ασχολούμαστε με τρίχες. Για ποιο λόγο να μένουμε οι γυναίκες στο σώμα μας; Γιατί να δείχνουμε συγκεκριμένα σημεία του σώματος μας;».

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Ποια είναι η πολιτεύτρια της ΝΔ που προκάλεσε «θύελλα» στα social media για τις «αντιαισθητικές» γυναίκες

«Θύελλα» αντιδράσεων έχει προκαλέσει η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία με ανάρτησή της αποκαλεί ένα μεγάλο μέρος των γυναικών ως «αντιαισθητικές».

Η ίδια, λίγες μέρες μετά το body shaming στην Έλενα Παπαρίζου, μίλησε με αυτό τον τρόπο για γυναίκες που προβάλλουν την τριχοφυΐα, την κυτταρίτιδα ή τις πανάδες τους χωρίς καμία ενοχή. Επί της ουσίας, αναφέρει πως κάθε γυναίκα που... δεν της μοιάζει, θα έπρεπε να ντρέπεται.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, με αναρτήσεις της τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter, δημοσίευσε βίντεο στο οποίο σχολιάζει μια τάση που, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «καταστρέφει την κοσμοθεωρία, την κοινωνία μας και γενικότερα... όλα όσα έχουμε μάθει». Πρόκειται για την επιλογή ορισμένων γυναικών να φωτογραφίζουν σημεία του σώματός τους, επιδεικνύοντας την τριχοφυΐα τους ή ορισμένα σημάδια στο δέρμα τους, που σύμφωνα με την ίδια, είναι «αντιαισθητικά» και «απεχθάνεται» ως γυναίκα να τα βλέπει.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου στο βίντεο της κάνει πολλές φορές λόγο για το «φυσιολογικό», ενώ φτάνει μέχρι το σημείο να χαρακτηρίσει «νοσηρή μειοψηφία», όσους και όσες αρνούνται να διαχειριστούν την εμφάνισή τους, υπακούοντας στα όποια στερεότυπα.

«Εγώ που είμαι γυναίκα αισθάνομαι άβολα, νιώθω ντροπή και απεχθάνομαι να βλέπω τέτοιες φωτογραφίες. Είμαι γυναίκα δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω. Δεν καταλαβαίνω, αφού το αγαπάς τόσο πολύ το αξύριστο πόδι σου εγώ γιατί πρέπει να το δω; Γιατί προσπαθείς να μου περάσεις ότι όλο αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο και φυσιολογικό. Δεν είναι. Είναι άσχημο», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Τα απρεπή σχόλιά της, ωστόσο, στρέφονται στη συνέχεια και στους άνδρες: «Και βλέπουμε από την άλλη τους άνδρες να γέρνουν προς την γυναικεία φύση. Ξυρίζονται παντού, βάφονται, φοράνε ολοένα και περισσότερο γυναικεία ρούχα. Γενικότερα κάνουν πράγματα που συνήθως κάνουν οι γυναίκες».

Το βίντεο καταλήγει με αναφορές στην «εξέλιξη» και την «εποχή των σπηλαίων»:

«Εμείς θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε αυτά που πιστεύαμε. Και όσοι μιλούν για υποτιθέμενη εξέλιξη, ας κάτσουν να ξανασκεφτούν τι σημαίνει εξέλιξη γιατί αυτό που αναδεικνύουν δεν είναι εξέλιξη, είναι η εποχή των σπηλαίων. Γιατί τότε ήταν η τελευταία φορά που μια γυναίκα δεν περιποιούταν τον εαυτό της».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share