Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μπορείτε να αναγνωρίσετε το κορίτσι της φωτογραφίας; Σήμερα είναι πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια

Πάει κάπου το μυαλό σας;

30 Μαΐου 2021 19:40
Μπορείτε να αναγνωρίσετε το κορίτσι της φωτογραφίας;  Σήμερα είναι πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η διάσημη Ελληνίδα τραγουδίστρια έβγαλε σήμερα μία φωτογραφία από το… χρονοντούλαπο, και θέλησε να τη μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Ο λόγος, για τη Χαρούλα Αλεξίου, η οποία ανέβασε μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, στην οποία ποζάρει με σχολική ποδιά σε ηλικία δώδεκα ετών!

Δείτε την ανάρτηση στο Athensmagazine.gr:

Διάσημες γυναίκες που κέρδισαν την μάχη με τον καρκίνο του μαστού

Καρκίνος: Η 25η Οκτωβρίου, έχει θεσμοθετηθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού, ενώ ολόκληρος ο Οκτώβρης έχει οριστεί ως ο Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Στήθους από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Οι διάσημες γυναίκες, οι οποίες ακολουθούν, πάλεψαν με τον καρκίνο του μαστού και βγήκαν νικήτριες, προκειμένου να μπορούν σήμερα να δίνουν δύναμη σε κάθε άλλη γυναίκα η οποία διαγιγνώσκεται με την συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά και ούτως ώστε να περάσουν το μήνυμα πως η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση μπορούν να σου σώσουν τη ζωή.

Παράλληλα δείτε ποιο είναι το κυριότερο σύμπτωμα του καρκίνου που όλοι αγνοούν.

Χαρούλα Αλεξίου

Η ερμηνεύτρια, Χαρούλα Αλεξίου, έμαθε ότι έχει καρκίνο κατά τη διάρκεια μίας εξέτασης ρουτίνας και, όπως είχε δηλώσει παρελθόν, αυτό τη βοήθησε να αποφύγει τις χημειοθεραπείες, αφού το πρόλαβε σε αρχικό στάδιο. Κατά την παρουσίαση του προγράμματος «Είσαι Γυναίκα, Είσαι Δύναμη» το 2015, είχε δηλώσει: «Αισθάνθηκα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου, όταν έμαθα ότι πάσχω από καρκίνο του μαστού.

Με την ανακοίνωση της νόσου το σοκ είναι μεγάλο και κρατάει αρκετά. Βλέπεις τη ζωή σου από την αρχή και ερωτήματα του τύπου: “Γιατί σε εμένα;”, “Τι δεν έκανα καλά;”, “Γιατί το επέτρεψα να συμβεί;”, απασχολούν το μυαλό σου.

Γινόμαστε εγωκεντρικές, κλεινόμαστε στον εαυτό μας και δεν ενδιαφερόμαστε να μάθουμε ότι και άλλοι άνθρωποι νοσούν. Οι γυναίκες χρειάζονται βοήθεια για να βγουν από τον πολύ στενό κόσμο τους, να ξαναβρούν τον εαυτό τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους ως μητέρες, σύζυγοι, φίλες, εργαζόμενες».

Σίνθια Νίξον

Η ηθοποιός και πολιτικός διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σε ηλικία 40 ετών. Δημόσια για αυτό μίλησε μήνες αφότου είχε υποβληθεί σε χειρουργείο και ακτινοβολίες, αφού η επιτυχία του «Sex and the City» ήταν ακόμα φρέσκια και δεν ήθελε, όπως έχει δηλώσει, να γεμίσει το νοσοκομείο με παπαράτσι.

Μιλώντας για την εμπειρία της με την αρρώστια, την οποία είχε νικήσει και η μητέρα της όταν η ίδια ήταν 12 ετών, αναφέρει στο περιοδικό «Cure»: «Νιώθω ότι ο καρκίνος ενίσχυσε την αίσθηση ότι δεν θα είμαστε εδώ για πάντα.

Σε κάνει να αναρωτιέσαι αν ζεις τη ζωή σου με τον τρόπο που θέλεις και ποια είναι τα πράγματα που πάντα ήθελες ή σκεφτόσουν να κάνεις κάποια στιγμή. Μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά ξεκίνησα μαθήματα τραγουδιού. Δεν γίνεται πάντα να αναβάλεις, κάποια στιγμή πρέπει να δράσεις».

Βάσια Τριφύλλη

Το 1992 ξεκίνησε η περιπέτειά της με τον καρκίνο του μαστού. Όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν προέρχεται από μία καρκινοπαθή οικογένεια, με τη γιαγιά της αλλά και τα τρίδυμα αδέλφια της να έχουν πεθάνει όλοι από καρκίνο. Ωστόσο, η ίδια είχε επισκεφτεί και ψυχολόγο, διότι γνώριζε ότι πολλές φορές ο καρκίνος του μαστού έχει ψυχοσωματικά αίτια.

Πριν ένα χρόνο μίλησε στην εκδήλωση «Να σπάσει ο μύθος για τον καρκίνο του μαστού» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αυτοσαρκάζομαι σε βαθμό κακουργήματος, γι’ αυτό και νίκησα αυτό το θηρίο. Αντιμετώπισα τον καρκίνο, όχι την επάρατο, με χιούμορ και είμαι στη ζωή 25 χρόνια μετά».

Διάσημες γυναίκες που κερδισαν την μάχη με τον καρκίνο

Τζάκλιν Σμιθ

Ο πρώην άγγελος του Τσάρλυ διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2002 στα 52 της χρόνια. Από τότε δίνει συνεχείς μάχες για την ενημέρωση και την πρόληψη σε άλλες γυναίκες, αφού η ίδια στάθηκε απλά τυχερή. Η Σμιθ ήταν «πολύ απασχολημένη για να έχει καρκίνο», οπότε έκανε απλά τη μαστογραφία για να τελειώνει, ώστε να συνεχίσει το πρόγραμμά της.

Ακόμα και όταν ο γιατρός της είπε ότι βλέπει κάτι ύποπτο, η ίδια αδιαφόρησε, καθώς ένιωθε καλά και δεν υπήρχε ιστορικό στην οικογένεια. Τελικά, πείστηκε να κάνει βιοψία και μόνο όταν το αποτέλεσμά της βγήκε, συνειδητοποίησε την κατάσταση.

Πέραν της πρόληψης, η Σμιθ συμβουλεύει τις γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού να μην απομονωθούν και να περιβάλουν τον εαυτό τους με ανθρώπους που μπορούν να μοιραστούν μαζί τους τις εμπειρίες τους, αφού αυτό είναι που θα τις βοηθήσει να αντέξουν ψυχολογικά.

Μαρία Ιωαννίδου

Η Μαρία Ιωαννίδου έχει αναφέρει πως πλήρωσε ουσιαστικά την αμέλειά της, καθώς υπήρχε ιστορικό καρκίνου στην οικογένεια, ωστόσο η ίδια δεν έκανε μαστογραφία ανά εξάμηνο, όπως έπρεπε. Ο γιατρός της, μάλιστα, όταν είδε τις εξετάσεις της είπε χαρακτηριστικά ότι θα έπρεπε να μπει στο νοσοκομείο χθες.

Για την ίδια το πιο δύσκολο κομμάτι της περιπέτειάς της ήταν η αποδοχή της κατάστασής της. «Έκλαψα πολύ, μετά θύμωσα με εμένα, μετά το είδα σαν κάρμα και μετά πέρασα στη διαδικασία του φόβου».

Κάιλι Μινόγκ

Κύρια συμβουλή της τραγουδίστριας προς τις γυναίκες είναι να εμπιστεύονται πάντα το ένστικτό τους, όταν επισκέπτονται τον γιατρό, αφού η ίδια χάρη σε αυτό σώθηκε. Το 2005 ο πρώτος γιατρός που είδε την διέγνωσε ως απόλυτα υγιή, ωστόσο η ίδια επέμεινε και έκανε επιπλέον εξετάσεις, για να ανακαλύψει εντέλει έναν όγκο στο αριστερό της στήθος.

Αμέσως μετά τη διάγνωση υποβλήθηκε σε μερική μαστεκτομή, χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, και κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο.

Μαρία Χούκλη

«Ο καρκίνος του στήθους είναι ιάσιμος. Θα το ξαναπώ. Ο καρκίνος του στήθους είναι ιάσιμος. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Μπορεί να θεραπευθεί, αν εντοπιστεί νωρίς. Το μόνο που έχετε να φοβηθείτε είναι ο φόβος. Πρέπει να τον διασχίσετε και να περάσετε απέναντι.

Θα περάσετε απέναντι». Αυτά ήταν τα λόγια της δημοσιογράφου, Μαρίας Χούκλη, το 2015 την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού. Η ίδια μίλησε για το πρόβλημα υγείας που πέρασε χρόνια μετά την περιπέτειά της, καθώς δεν ήθελε ο κόσμος να νομίζει πως το πουλάει για την δημοσιότητα, εντούτοις αποφάσισε να μιλήσει για αυτό για να δώσει κουράγιο σε άλλες γυναίκες, δείχνοντάς τους ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να ξεπεραστεί.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share