Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δύσκολες ώρες για την Μπέσσυ Αργυράκη: «Με το ζόρι μιλάω...»

Τραγικές στιγμές για την αγαπημένη τραγουδίστρια

21 Μαΐου 2021 11:54
Δύσκολες ώρες για την Μπέσσυ Αργυράκη: «Με το ζόρι μιλάω...»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Δύσκολες ώρες ζει η Μπέσσυ Αργυράκη, καθώς το σπίτι της κάηκε στα Άνω Πευκένεα εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται, έχοντας ξεκινήσει στο Σχίνο Κορινθίας.

Η τραγουδίστρια μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, λέγοντας πως μιλάει με το ζόρι, καθώς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το κακό που την βρήκε.

Η εξομολόγηση της Μπέσσυς Αργυράκη για την πυρκαγιά που έκαψε το σπίτι της

«Με το ζόρι μιλάω αυτή τη στιγμή, θα φύγω να πάω εκεί. Μας έστειλαν οι γείτονες φωτογραφίες. Τη νύχτα οι φλόγες έφαγαν το σπίτι. Αλλά θέλω να πάω να το δω, δεν έχω πλήρη εικόνα. Μου έστειλαν φωτογραφίες το πρωί συγγενείς που μένουν πίσω και που από τα χαράματα με κάνουλες και κουβάδες προσπαθούσαν να σώσουν το δικό τους σπίτι. Σε εμένα το βασικό σπίτι κάηκε. Σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση. Τα σπίτι ξαναγίνονται, οι άνθρωποι όχι, αυτό έχει σημασία», είπε η Μπέσσυ Αργυράκη.

Χαρδαλιάς για φωτιά στην Κορινθία: Κάηκαν πάνω από 40.000 στρέμματα & δόθηκε μάχη για να σωθούν σπίτια - Πότε χρησιμοποιείται το 112

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στην Πολιτική Προστασία, για την εξέλιξη της φωτιάς που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας.

Νίκος Χαρδαλιάς: «Κάηκαν πάνω από 40.000 στρέμματα & δόθηκε μάχη για να σωθούν σπίτια»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε ότι κατά την διάρκεια της νύχτας ήταν πολλά τα μέτωπα και δόθηκε μεγάλη μάχη σε πολλούς οικισμούς. Σε κάποιους από αυτούς πέρασε από μέσα όπως είπε.

«Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε την επέκταση της φωτιάς προς τα νότια, αλλά και προς την πόλη των Μεγάρων», σημείωσε στην συνέχεια ο υφυπουργός.

Οι ριπές ανέμων ξεπερνούσαν τα 8 μποφόρ και οι δυνάμεις πυρόσβεσης κέρδισαν το στοίχημα, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το σύστημα Copernicus μέχρι στιγμής η απεικόνιση δείχνει ότι έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα και δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος, σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πότε χρησιμοποιείται το 112

Σχετικά με τη λειτουργία του 112 ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε: «Το 112 είναι η έσχατη λύση. Ακούω μια κριτική τις τελευταίες ημέρες. Είναι το τελευταίο εργαλείο που έχουμε για την απομάκρυνση των πολιτών. Στις περιπτώσεις που είδαμε ότι ζητήματα υπερτοπικά θα έβαζαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, τότε ενεργοποιήθηκε».

Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης του κ. Χαρδαλιά:

  • Παραμένουν σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις της χώρας
  • Δόθηκε μάχη για να προστατευτούν κατοικίες
  • Επιχειρήσαμε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά προς τα νότια και την περιοχή των Μεγάρων. Οι άνεμοι ήταν εντάσεως 8 μποφόρ, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κέρδισαν το στοίχημα.
  • 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης κάηκαν. Καταστροφές σε εξοχικές κατοικίες
  • Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή, η προσπάθεια είναι τιτάνια
  • Ελπίδες ότι η φωτιά θα οροθετηθεί μέσα στην ημέρα
  • Την πρώτη ημέρα σε 4,5 ώρες η φωτιά περπάτησε 10 χλμ.
 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share