Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πέτρος Φιλιππίδης: Βαρύ το κλίμα για τον ηθοποιό μετά τη δίωξη για βιασμό - Η αντίδραση των συναδέλφων του (Video)

Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας - Στο πλευρό του η σύζυγός του & η κατάθεσή της

13 Μαΐου 2021 15:55
Πέτρος Φιλιππίδης: Βαρύ το κλίμα για τον ηθοποιό μετά τη δίωξη για βιασμό - Η αντίδραση των συναδέλφων του (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέτρος Φιλιππίδης: Σφίγγει ο κλοιός της δικαιοσύνης γύρω από τον ηθοποιό μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Τρεις συνάδελφοί του κατήγγειλαν για τα συγκεκριμένα αδικήματα τον γνωστό ηθοποιό, ο οποίος κλήθηκε να τις αντικρούσει με την ιδιότητα του υπόπτου πριν από λίγες μέρες. Παράλληλα στην εκπομπή Πρωινό, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης μίλησε για τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Πέτρος Φιλιππίδης - Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας

Από εδώ και στο εξής θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι μάρτυρες και κυρίως οι τρεις γυναίκες που έκαναν τις καταγγελίες στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ και από εκεί διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα.

Στη συνέχεια θα καταθέσουν και όλα τα άλλα πρόσωπα προκειμένου να επαναλάβουν τα όσα είπαν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κ. Σπυρόπουλου.

Τέλος θα κληθεί σε απολογία ο ίδιος ο ηθοποιός, ώστε ο ανακριτής να ακούσει και την δική του τοποθέτηση για τις τρεις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που τον βαρύνουν. Έπειτα ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου.

Βαρύ το κλίμα στο σπίτι του ηθοποιού - Στο πλευρό του η σύζυγός του & η κατάθεσή της

Η είδηση της ποινικής δίωξης του Πέτρου Φιλιππίδη έπεσε βαριά στο σπίτι του στο Ψυχικό, όπου το κλίμα είναι τεταμένο από τη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο με τις εις βάρος του καταγγελίες.

Η σύζυγός του και ο γιος τους βρίσκονται στο πλευρό του ηθοποιού και προσπαθούν να του σταθούν τις δύσκολες αυτές ώρες που περνά η οικογένεια με τον κίνδυνο προφυλάκισής του να είναι πλέον ορατός.

Οι καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ο βιασμός που αποδίδεται στον Πέτρο Φιλιππίδη φέρεται να έχει τελεστεί το 2008.

Η καταγγελία για την υπόθεση φαίνεται αρχικά να αφορούσε απόπειρα βιασμού και σύμφωνα με πληροφορίες αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος έκρινε πως πρόκειται για τετελεσμένη πράξη. Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο καμαρίνι του ηθοποιού, όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο.

Οι δύο απόπειρες βιασμού που βαρύνουν πλέον τον ηθοποιό, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014 με τις παθούσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ηθοποιού, ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Στη μία περίπτωση, που αφορά το έτος 2010, ο κατηγορούμενος φέρεται να απομόνωσε τη συνάδελφό του στο καμαρίνι του και μέσω έντονων χτυπημάτων την κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το 2014, η παθούσα κλειδώθηκε από τον δράστη μέσα στο αυτοκίνητο του σε ερημική τοποθεσία το Ψυχικό, όπου ήρθε αντιμέτωπη με έντονα βίαιη συμπεριφορά.

Πέτρος Φιλιππίδης - Η πρώτη αντίδραση των συναδέλφων του

Ποια είναι η πρώτη αντίδραση συναδέλφων του ηθοποιού μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Στην εκπομπή T Live μίλησαν η Χρύσα Ρώπα και Άννα Παντζέλη για τον Πέτρο Φιλιππίδη, μετά την απόφαση του εισαγγελέα να του ασκήσει ποινική δίωξη για ένα βιασμό και δύο απόπειρες.

«Χαίρομαι που η δικαιοσύνη σκύβει στα θύματα γιατί μέχρι τώρα φοβόμουν ότι έσκυβε στους θύτες. Η αλαζονεία των ισχυρών αρχίζει να τρίζει γιατί αποκτούν μια αλαζονεία που νομίζουν ότι όλοι οι άλλοι άνθρωποι μπορούν να υποκλίνονται ή να υπηρετούν, να σκύβουν και αρχίζει πια η Ελλάδα να μη θυμίζει μπανανία σε νόμους. Δεν είχα ακούσει τίποτα.

Ένιωσα όμως πάρα πολύ άσχημα, πάρα πολύ γελοία που δεν το ήξερα και μπράβο στα κορίτσια, στις τρεις συναδέλφους, τουλάχιστον αυτές που ξέρω εγώ τα ονόματά τους.

Μπράβο τους, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να είσαι μάνα και να βγεις με το πρόσωπό σου και με το επίθετό σου και να πεις. Είμαστε μια κοινωνία λίγο άγρια. Δεν πέφτω πια από τα σύννεφα για τίποτα και για κανέναν», είπε η Άννα Παντζέλη.

Η Χρύσα Ρώπα είπε από την πλευρά της: «Είναι πάρα πολύ κρίμα, αλλά είναι και πάρα πολύ ντροπή. Δεν το πίστεψα όταν τα άκουσα όλα αυτά. Ναι, είχαμε συνεργαστεί.

Δεν μπορούσα να το συνδυάσω. Δεν μπορούσα και τα δύο. Μ’ αυτά τα πρόσωπα, μ’ αυτούς τους συναδέλφους έχω δουλέψει. Απέχει πολύ, παρασάγγας απέχει η εικόνα που έχω γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Δυστυχώς δεν ισχύει και δεν ισχύουν πια και τα αισθήματά μου».

Πιτσούλη για Φιλιππίδη: «Θα έχει πάντα την σκιά του… άντε να χαθείς, ρε κάθαρμα»

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε για τον Πέτρο Φιλιππίδη και την δίωξη που του ασκήθηκε για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, η ηθοποιός Πηνελόπη Πιτσούλη.

Όπως είπε, φέτος συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Πέτρο Φιλιππίδη, στην σειρά της ΕΡΤ, «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»

«Πρώτη φορά φέτος δουλέψαμε μαζί. Ήταν τόσο άνετος, τόσο κύριος, τόσο δοτικός. Που να ξέρω ότι είναι ο «κ. Τζέκιλ», ανέφερε η Πηνελόπη Πιτσούλη.

Όπως σημείωσε «δεν νομίζω ότι έχει μέλλον στον χώρο μας», είπε για τον Πέτρο Φιλιππίδη και άλλους ηθοποιούς που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο παρόμοιων υποθέσεων, προσθέτοντας ότι «οι ίδιοι δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τον χώρο. Θα έχουν πάντα την σκιά του «άντε να χαθείς, ρε κάθαρμα». Εδώ, νομίζω ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης «χαιρέτισε τον πλάτανο», τελεία και παύλα».

Κληθείσα να δώσει μια συμβουλή στους νεότερους ηθοποιούς, η Πηνελόπη Πιτσούλη είπε ότι «και το παραμικρό που τους φαίνεται ύποπτο, πονηρό και επιλήψιμο να το καταθέτουν και να μην το προσπερνάνε έτσι».

Αρνείται τις κατηγορίες ο Πέτρος Φιλιππίδης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στο υπόμνημα που παρέδωσε στον εισαγγελικό λειτουργό όταν κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση, αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται ενώ φέρεται να αμφισβητεί τα κίνητρα των καταγγελιών, αποδίδοντας στις συναδέλφους του άλλα κίνητρα για όσα είπαν και δημοσίως και στις καταθέσεις τους.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε «αποκυήματα φαντασίας» τις καταγγελίες και ότι οι συνάδελφοί του του επιτίθενται γιατί δε συνεργάστηκε τελικά μαζί τους. Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος θα ξεκινήσει άμεσα την διενέργεια κύριας έρευνας.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share