Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ρότζερ Φέντερερ - Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Το σποτ τους για τον ελβετικό τουρισμό έγινε viral

Δείτε την πρωτότυπη διαφήμιση

5 Μαΐου 2021 14:05
Ρότζερ Φέντερερ - Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Το σποτ τους για τον ελβετικό τουρισμό έγινε viral
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διαφημίσουν τις ομορφιές της Ελβετίας.

Οι δυο τους πρωταγωνιστούν στην διαφήμιση του υπουργείου Τουρισμού της χώρας, με έξυπνους διαλόγους και μαγευτικά τοπία από τα βουνά και τις πεδιάδες της χώρας της κεντρικής Ευρώπης.

Στην διαφήμιση ο τενίστας τηλεφωνεί στον χολιγουντιανό ηθοποιό και του ζητά το σχόλιό του για το βίντεο που του έστειλε με τα ελβετικά τοπία, προσπαθώντας να τα «πουλήσει» για να τον πείσει να συμμετέχει στην καμπάνια για τον τουρισμό στη χώρα.

Όμως, ο… Ντε Νίρο δεν πείθεται. Ο ηθοποιός απαντά στον Φέντερερ πως η Ελβετία από αυτό που φαίνεται στο βίντεο «είναι υπερβολικά τέλεια» και ο ίδιος θέλει… δράση ως ηθοποιός. Τότε ο Φέντερερ αρχίζει να του κάνει προτάσεις για… σκι, sky diving και άλλα, όμως δεν καταφέρει να τον πείσει.

Προς απογοήτευση του Ελβετού τενίστα, ο Ντε Νίρο του προτείνει μία… εναλλακτική για έναν πιο «βαρετό» ηθοποιό, αναφέροντας το όνομα του Τομ Χανκς, με τον Φέντερερ να… αναρωτιέται ποιος είναι αυτός, σε μία επική διαφήμιση.

Δείτε την διαφήμιση παρακάτω:

Απίστευτο: Αυτός είναι ο νέος κατώτατος μισθός που ψηφίστηκε στην Ελβετία

Στην Ελβετία ψηφίστηκε με δημοψήφισμα ο νέος κατώτατος μισθός με το νέο ελάχιστο ωριαίο μισθό να είναι πλέον περίπου 21 ευρώ αλλά από ότι φαίνεται δεν είναι αρκετά.

Εν τούτοις τα συνδικάτα είναι πεπεισμένα ότι δεν είναι δυνατή μια ζωή με αξιοπρέπεια στην πόλη επί της ομώνυμης της λίμνης με αυτά τα χρήματα. Στη Γερμανία ο ελάχιστος μισθός ανά ώρα είναι 9,35 ευρώ.

Συγκεκριμένα όμως οι Ελβετοί ενέκριναν κατά το δημοψήφισμα της Κυριακής τους νέους ωριαίους μισθούς. Έτσι, για εργασία πλήρους απασχόλησης με τις συνήθεις στην Γενεύη 42 ώρες εργασίας, ο μηνιαίος ακαθάριστος μισθός ανέρχεται πλέον σε κατ΄ελάχιστον στα 3800 ευρώ.

Οι Ελβετοί ψήφισαν με δημοψήφισμα το νέο κατώτατο τους μισθό.

Ωστόσο, το κόστος ζωής στην Ελβετία είναι επίσης πολύ υψηλότερο από ό,τι στην Γερμανία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Γενεύη, την ευρωπαϊκή έδρα των Ηνωμένων Εθνών με τους χιλιάδες καλά αμειβόμενους δημόσιους υπαλλήλους. Το γάλα, το ψωμί, τα αυγά, το τυρί, η σαλάτα και η μπύρα είναι προϊόντα των οποίων οι τιμές είναι υπερδιπλάσιες από τη Γερμανία. Εκτός αυτού, υπάρχει μεγάλη προσωπική συμμετοχή των ασφαλισμένων για τις επισκέψεις στους γιατρούς και για τα φάρμακα.

Το μέσο μηνιαίο εισόδημα στην Ελβετία είναι ίσο περίπου με 6.000 ευρώ. Οι μισοί μισθοί στην Ελβετία είναι πάνω και οι άλλοι μισοί κάτω από το ποσόν αυτό.

Ενώ στην Ελλάδα τα πράγματα δεν φαίνονται καλά για τον κατώτατο μισθό με αυτόν να μην αλλάζει και να παραμένει στο ποσό που βρίσκεται μέχρι του χρόνου.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share