Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Περιφέρεια και ΙΣΑ διαψεύδουν την Μαρίνα Πατούλη - «Δεν είπαμε σε κανέναν πολίτη «να μη μιλήσει»

Τι αναφέρει η ανάρτησή της

5 Μαΐου 2021 11:35
Περιφέρεια και ΙΣΑ διαψεύδουν την Μαρίνα Πατούλη - «Δεν είπαμε σε κανέναν πολίτη «να μη μιλήσει»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μαρίνα Πατούλη την Τρίτη (4/5) μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο στο facebook γνωστοποίησε πώς βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και μάλιστα της απαγόρευσαν να μιλήσει γι' αυτό.

Ο γιατρός Πάνος Ευσταθίου, συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, με αφορμή την ανάρτησή της για τη διαχείριση προσωπικού της περιστατικού με θετική ανίχνευση κορωνοϊού, την διαψεύδει λέγοντας πώς ποτέ δεν έχουν απαγορεύσει σε κανέναν πολίτη να μιλήσει.

«Σε όλα τα περιστατικά ελέγχων, οι διαδικασίες που ακολουθούμε και οι οδηγίες που δίνουμε είναι απολύτως σύμφωνες με τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Ευσταθίου και συνεχίζει:

«Ποτέ και σε καμία περίπτωση ελέγχου από τις χιλιάδες που έχουμε μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει, δεν υποδείχθηκε σε κανέναν πολίτη “να μην μιλήσει”, “να σιωπήσει” ή “να το περάσει μόνος”, όπως αναφέρθηκε αναληθώς σε ανάρτηση που έγινε στα social media. Μέχρι την επιβεβαίωση του PCR test επισημάνθηκε η ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων προστασίας».

Θετική στον κορωνοϊό η Μαρίνα Πατούλη

Σημειώνεται ότι το ζήτημα προέκυψε την Τρίτη 4 Μαΐου, όταν αιτήθηκε στο ΚΕΠΙΧ, από την κ. Μαρίνα Σταυράκη να υποβληθεί σε διενέργεια ελέγχου, για πιθανή ανίχνευση του COVID 19.

«Μετά τη διαπίστωση ότι το αποτέλεσμα του rapid test ήταν θετικό, «το κλιμάκιο σύμφωνα με το πρωτόκολλο και τις οδηγίες που έχουν τεθεί από τον ΕΟΔΥ κι ακολουθούνται απαρέγκλιτα σε όλους τους αντίστοιχους ελέγχους που διενεργούνται, χωρίς καμία εξαίρεση, προχώρησε και σε λήψη δείγματος για PCR test (μοριακός έλεγχος), το οποίο εστάλη σε εξειδικευμένο εργαστήριο προς εξέταση» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το διάστημα των τουλάχιστον πέντε ωρών που απαιτούνται για την διακρίβωση του αποτελέσματος σε όλες τις περιπτώσεις συστήνεται στον πιθανό φορέα -όπως εν προκειμένω και στην ενδιαφερόμενη- «να περιμένει το εργαστηριακό αποτέλεσμα, λαμβάνοντας ασφαλώς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Δείτε την ανάρτηση της Μαρίνας Πατούλη παρακάτω:

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share