Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οι επώνυμοι που έζησαν το θαύμα χάρη στη πίστη τους

Συγκινούν με τις αποκαλύψεις τους

29 Απριλίου 2021 14:12
Οι επώνυμοι που έζησαν το θαύμα χάρη στη πίστη τους

Αρκετοί επώνυμοι έχουν ζήσει το θαύμα και έχουν βιώσει τη προσωπική τους «Ανάσταση» χάρη στη πίστη τους στο Θεό.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τα θαύματα που έχουν βιώσει στην ζωή τους. Κάποιοι γλίτωσαν από τροχαία, άλλοι από σοβαρές ασθένειες. Όλοι κατά καιρούς έχουν μιλήσει για την προσωπική τους εμπειρία και το πώς τη βίωσαν.

Νίκος Κουρκούλης

Η πίστη του στο Θεό τον έσωσε από τον καρκίνο

Το 2002 ο Νίκος Κουρκούλης διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας. Ο τραγουδιστής καταφύγει για παρηγοριά στο Άγιο Όρος πριν πάει στην Αμερική για να κάνει χειρουργείο, σε κάποιον ειδικό παγκρεατολόγο.

Στο καραβάκι που θα τον πήγαινε στη Δάφνη συνάντησε έναν κύριο ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του γιατρού που θα συναντούσε στην Αμερική.

Στην Σκήτη της Αγίας Άννας ένας μοναχός τον έβαλε να προσκυνήσει την ζώνη της Αγίας. Ο τραγουδιστής γονάτισε και κάποια στιγμή ένιωσε μια πολύ μεγάλη πίεση που νόμισε ότι ήταν ένα με το πάτωμα και λιποθύμησε για περίπου 20 λεπτά.

Μόλις συνήλθε έβαλε τα κλάματα γι' αυτό που ένιωσε. Με την επιστροφή στην πόλη οι γιατροί του είπαν ότι οι νέες εξετάσεις που έκαναν ήταν καθαρές. Παράλληλα, διαβάστε για τον Ρόνι Γουντ των Rolling Stones που νίκησε δύο φορές τον καρκίνο.

Μανώλης Κονταρός

Ο Κονταρός έχει μιλήσει για το θαύμα

Ανήμερα της γιορτής του είχε ένα σοβαρό τροχαίο. Οι γιατροί του είπαν ότι δεν θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει, αλλά ο Μανώλης Κονταρός έχοντας δύναμη και πίστη στον Θεό τα κατάφερε. 'Ένα χρόνο μετά το ατύχημα, έχτισε ένα εκκλησάκι στην αυλή του σπιτιού του στην Κρήτη, όπου προσεύχεται για το θαύμα που βίωσε!

Άντζελα Δημητρίου

Η Άντζελα Δημητρίου έχει ζήσει το δικό της θαύμα

Η Άντζελα Δημητρίου είχε αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα όταν ήταν έγκυος την κόρη της, Όλγα. Σε συνέντευξή της είχε πει: «Η κατάσταση της υγείας μου ήταν πολύ κρίσιμη. Φοβόμουν ότι θα χάσω το παιδί μου. Τελικά, παρουσιάστηκε η Παναγία μπροστά μου και το παιδί μου ζει. Επικαλέστηκα τη βοήθειά της. Ξαφνικά εμφανίστηκε μια σκιά μπροστά μου, με άγγιξε στην κοιλιά και μου είπε: "Μη φοβάσαι", κι έφυγε. Την επόμενη μέρα πήγα στο γιατρό και δεν είχα πρόβλημα».

«Πιστεύω βαθιά στην Παναγία και στον Χριστό. Με έχουν σώσει πάρα πολλές φορές και θα συνιστούσα σε πολύ κόσμο –ιδιαίτερα στους νέους– να πηγαίνουν να μιλούν σε έναν πνευματικό. Όταν σκοτώθηκε ο αδερφός μου σε τροχαίο και τρεις μήνες μετά πέθανε ο πατέρας μου, έπαθα μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα. Άρχισα να πιστεύω ότι δεν υπάρχει Θεός. Και τότε εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου η Παναγία. Μου εμφανίστηκε σαν μια μαυροντυμένη γυναίκα με μαντήλι στο κεφάλι και μου μίλησε», έχει δηλώσει η τραγουδίστρια.

Ειρήνη Μερκούρη

Η Ειρήνη Μερκούρη έχει βιώσει το δικό της θαύμα

Η τραγουδίστρια πριν λίγα χρόνια είχε περάσει ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της, για το οποίο είχε μιλήσει ανοιχτά.

«Είχα έναν πόνο γύρω στις δέκα μέρες και κάτι. Δεν άντεχα άλλο και πήγα στο νοσοκομείο. Με κράτησαν αρχικά δύο μέρες όπου έκανα εξετάσεις, από γαστροσκόπηση μέχρι ό,τι άλλο φανταστείς. Έμενε μία μόνο εξέταση την οποία έκανα και έπρεπε να μπω στο χειρουργείο. Παραδόθηκα εκείνη τη στιγμή στον Χριστό και γι' αυτό είμαι αυτή τη στιγμή εδώ. Πιστεύω ότι η πίστη μου με έσωσε. Θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γιατρούς. Με βοήθησαν πάρα πολύ ψυχολογικά. Όσο θα ζω δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό που πέρασα γιατί πραγματικά έφτασα στο τέλος. Ένιωσα ότι φτάνω στο τέλος. Θέλω να πω για τον Άγιο Δαυίδ. Λίγο πριν μπω στο χειρουργείο είχα την εικόνα του. Αφού έκανα το χειρουργείο που κράτησε τρεις ώρες και αφού κοιμάμαι από την κούραση και τη νάρκωση, έρχεται κάποιος στο όνειρό μου που είναι ο Άγιος Δαυίδ και μου λέει 'ξύπνα'. Αυτό θα ακουστεί παράλογο αλλά όμως πάντα γίνονται θαύματα και το πιστεύω». είχε δηλώσει η Ειρήνη Μερκούρη για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Σταμάτης Σπανουδάκης

Ο Σπανουδάκης ήταν καθηλωμένος στο καροτσάκι μέχρι τη στιγμή που βίωσε το δικό του θαύμα

Ο μουσικοσυνθέτης ήταν καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι και η πίστη του στον Άγιο Σπυρίδωνα τον έσωσε.

«Ήταν μία ακριβή εμπειρία, αυτή που έζησα-ζήσαμε, στην συναυλία της Κέρκυρας. Αρχίζω απ' τα δικά μου. Ήμουν τρείς μήνες στο κρεβάτι με πόνους, χάπια, ενέσεις και δύο εγχειρήσεις και κάθε μέρα έλεγα: «Πώς να το αναβάλω, πώς να εκθέσω-απογοητεύσω τόσο κόσμο;». Και μ' ένα «έχει ο Θεός και θα βοηθήσει ο Άγιος», καθισμένο σε αναπηρικό καροτσάκι με πήγαν με την βοήθεια του Γιώργου Βλάχου σπίτι-αεροδρόμιο-αεροπλάνο-Κέρκυρα-ξενοδοχείο, όπου επιτέλους ξάπλωσα. Έρχεται λοιπόν στο ξενοδοχείο ο Σπύρος Νίκας, οστεοπαθητικός, να με δει, σταλμένος από την συμμαθήτρια και αγαπημένη φίλη μου, Μαρία Βούλγαρη. Παρόντες η κόρη του Πολύνα, η φίλη μας Ματούλα (Φυσιοθεραπεύτρια) και η Ντόρη. Με «πείραξε» αρκετή ώρα με τα χέρια του και μου λέει «σήκω». Γέλασα λίγο και μετά από αρκετά «σήκω», πήρα θάρρος, σηκώθηκα και πήγαμε βόλτα χωρίς μπαστούνι στους διαδρόμους του ξενοδοχείου με πόνο μεν, αλλά όρθιος.

Άγγελος Πυριόχος

Ο Άγγελος Πυριόχος έχει γλιτώσει από πτώση αεροπλάνου

Πριν μερικά χρόνια ο Άγγελος Πυριόχος είχε ζήσει το δικό του θαύμα. Ταξιδεύοντας αεροπορικώς με ένα μονοκινητήριο τύπου Τσέσνα, παρουσιάστηκε βλάβη στον κινητήρα, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να συντριβεί στην ορεινή Λακωνία.

Τόσο ο γνωστός δημοσιογράφος όσο και ο σκηνοθέτης Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος- που ήταν μαζί στο αεροπλάνο- ένιωσαν ότι ζουν τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής τους.

«Αν δεν πιστεύω εγώ στα θαύματα που γλίτωσα από του Χάρου τα δόντια, τότε ποιος θα πιστέψει;» έχει δηλώσει ο Άγγελος Πυριόχος.

Τριαντάφυλλος

Ο Τριαντάφυλλος σώθηκε από τροχαίο

Ο Τριαντάφυλλος είχε ένα σοβαρό ατύχημα που λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή. Ο τραγουδιστής σε συνέντευξή του είχε μιλήσει για το δικό του θαύμα.

«Είχα ένα αυτοκινητικό ατύχημα Σώθηκα από θαύμα» παραδέχτηκε ο τραγουδιστής και συνέχισε: «Και από αεροπλάνο έχω σωθεί. Ταξιδεύαμε στο εξωτερικό για μια συναυλία. Συναντήσαμε ακραία καιρικά φαινόμενα και χάλασε το ραντάρ. Ο πιλότος είδε ξαφνικά ότι μπροστά υπήρχε ένα βουνό. Τελευταία στιγμή κατάφερε να σηκώσει το αεροσκάφος και να αποφύγουμε τη σύγκρουση... Πιστεύω στον Θεό, στον Χριστό και τους Αγίους. Ο Θεός όλα τα κάνει για κάποιο λόγο. Είμαστε εδώ και δίνουμε εξετάσεις για να πάμε μετά στην αληθινή ζωή. Κάθε μέρα κάνω αμαρτίες. Εκκλησία πηγαίνω κάθε Πάσχα. Όμως, ο Θεός δεν είναι μόνο στην εκκλησία. Βρίσκεται μέσα μας, γύρω μας, παντού».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share