Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έλυσε τη σιωπή της για τον Πρίγκιπα Φίλιππο - «Μαύρα» τα γενέθλιά της

Σε «βαρύ» πένθος η οικογένεια...

21 Απριλίου 2021 17:59
Βασίλισσα Ελισάβετ: Έλυσε τη σιωπή της για τον Πρίγκιπα Φίλιππο - «Μαύρα» τα γενέθλιά της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε ένα ιδιαίτερο μήνυμα να στείλει, με αφορμή τα γενέθλιά της, για τον Πρίγκιπα Φίλιππο, με τη μονάρχη της Βρετανίας να γίνεται σήμερα (21/4) 95 ετών και να παίρνει μια ξεχωριστή απόφαση.

Εξαιτίας του θρήνου της, λοιπόν, αποφάσισε να ζητήσει να μην υπάρξουν κανονιοβολισμοί ούτε και δημόσιοι εορτασμοί. Έχουν περάσει, άλλωστε, λίγες μέρες από τον χαμό του Φιλίππου και η βασιλική οικογένεια παραμένει σε «βαρύ» πένθος.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μήνυμα για τον Φίλιππο στα γενέθλιά της

Έγραψε λοιπόν συγκεκριμένα: «Έλαβα επί τη ευκαιρία των 95ων γενεθλίων μου σήμερα πολλά μηνύματα με ευχές γεγονός που εκτιμώ αφάνταστα. Την ώρα που ως οικογένεια περνάμε περίοδο μεγάλης θλίψης, είναι παρηγοριά για εμάς να βλέπουμε και να ακούμε τα αφιερώματα στον σύζυγό μου τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία όπως και σε όλο τον κόσμο. Η οικογένειά μου και εγώ θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμπαράσταση και την καλοσύνη που μας δείξατε τις τελευταίες ημέρες. Συγκινηθήκαμε βαθιά και αυτό μας θυμίζει πόσο μεγάλη επιρροή είχε ασκήσει ο Φίλιππος σε αμέτρητους ανθρώπους σε όλη του την ζωή».

Καταρρακωμένη η βασίλισσα Ελισάβετ στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου (photo)

Με δάκρυα στα μάτια και το κεφάλι σκυμμένο ως ένδειξη σεβασμού η βασίλισσα Ελισάβετ συνόδευε το φέρετρο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, στο τελευταίο του ταξίδι από το κάστρο Γουίνδσορ στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου για την κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου. Το φέρετρο του δούκα του Εδιμβούργου ήταν καλυμμένο με την προσωπική του σημαία καθώς και το σπαθί του, το ναυτικό καπέλο του και ένα στεφάνι από λουλούδια, ενώ μεταφέρθηκε επάνω σε ένα αυτοσχέδιο Land Rover.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία υπήρξε παντρεμένη επί 73 χρόνια με τον πρίγκιπα Φίλιππο δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή της, σκουπίζοντας τα δάκρυά της μέσα στο αυτοκίνητο που την οδηγούσε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Φτάνοντας μπροστά στην εκκλησία, στάθηκε προς στιγμή δίπλα στο φέρετρο του συζύγου της την ώρα που ήχησαν κανονιοβολισμοί σε ανάμνηση του δούκα.

Καταρρακωμένη η βασίλισσα Ελισάβετ στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Η βασίλισσα Ελισάβετ κάθισε μόνη της στο παρεκκλήσι

Στην συνέχεια, η Αυτού Μεγαλειότητα οδηγήθηκε στο παρεκκλήσι, δείχνοντας φανερά καταρρακωμένη, όπου και κάθισε μόνη της στο μπροστινό μέρος με σκυμμένο το κεφάλι. Ακολουθώντας, πίσω από το φέρετρο ήταν η βασιλική πομπή, με επικεφαλής τα παιδιά του πρίγκιπα Φίλιππου, πρίγκιπα Κάρολο, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ. Τα εγγόνια, συμπεριλαμβανομένων των πρίγκιπα Χάρι και Γουίλιαμ ακολούθησαν, αν και ανάμεσά τους μπήκε ο ξάδερφός τους, Πίτερ Φίλιπς.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share