Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021

Δύσκολες ώρες για τη βασίλισσα Ελισάβετ-Γιορτάζει μόνη τα γενέθλιά της

Τα πρώτα γενέθλια χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο

21 Απριλίου 2021 13:31
Δύσκολες ώρες για τη βασίλισσα Ελισάβετ-Γιορτάζει μόνη τα γενέθλιά της

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει γενέθλια και είναι τα πιο δύσκολα για εκείνη, αφού μετά από 73 χρόνια ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος δεν θα βρίσκεται στο πλευρό της.

Η βασίλισσα βρίσκεται στο κάστρο του Γουίνδορ με περίπου 20 μέλη του προσωπικού. Η βασιλική οικογένεια συμφώνησε να επισκέπτεται την Ελισάβετ σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μη μένει μόνη της, καθώς συνεχίζει να θρηνεί την απώλεια του συζύγου της.

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση του παλατιού

Η κόρη της πριγκίπισσα Άννα και η νύφη της Σοφία, κόμισσα του Γουέσεξ, ήταν μεταξύ των πρώτων επισκεπτών πριν από τα γενέθλιά της, ανέφεραν πηγές στη Mirror. Παράλληλα, διαβάστε για την βασίλισσα Ελισάβετ που ήταν καταρρακωμένη στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου.

Καθώς το Παλάτι βρίσκεται σε επίσημη περίοδο πένθους δύο εβδομάδων, οι εκδηλώσεις που σηματοδοτούν τα γενέθλια της βασίλισσας έχουν ακυρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η ίδια ζήτησε την ακύρωση των τιμητικών κανονιοβολισμών που λαμβάνουν χώρα την ημέρα των γενεθλίων της, και την αναβολή της δημιουργίας του καθιερωμένου εορταστικού της πορτρέτου.

Η βασίλισσα ελπίζει ν’ απολαύσει τον καλό καιρό μαζί με κάποια μέλη της οικογένειας και με τα δύο νέα κουτάβια της, ράτσας Corgi, Fergus και Muick.

Για τα γενέθλιά της πιστεύεται επίσης, ότι θα έχει βιντεοκλήσεις με την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών του Ουίλιαμ και της Κέιτ.

Η Ελισάβετ γεννήθηκε, στις 21 Απριλίου του 1926 στις 2:40 πμ, στο σπίτι των παππούδων της στο Λονδίνο. Βαπτίστηκε Ελισάβετ, Αλεξάνδρα, Μαρία στις 29 Μαΐου στο παρεκκλήσι των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Η οικογένειά της συνήθιζε να την φωνάζει «Λίλιμπετ». Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την αποκαλούσε τρυφερά έτσι.

Ανέβηκε στο θρόνο το 1952 και αποτελεί τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και τη μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία. Σήμερα γίνεται 95 ετών.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share