Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Σεισμός» στο Buckingham: Αυτό είναι το μέλλον για τη βασιλική οικογένεια μετά το θάνατο του Φιλίππου

Αποφασίζουν άμεσα Κάρολος και Ουίλιαμ

19 Απριλίου 2021 18:16
«Σεισμός» στο Buckingham: Αυτό είναι το μέλλον για τη βασιλική οικογένεια μετά το θάνατο του Φιλίππου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σπουδαίες είναι οι εξελίξεις, που έρχονται στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, μετά το θάνατο του Πρίγκιπα Φιλίππου, με τους Κάρολο και Ουίλιαμ να αποφασίζουν σε έκτακτο οικογενειακό συμβούλιο σχετικά με τις εκκρεμότητες, που αφήνει αυτός ο χαμός.

Το συμβούλιο θα καθορίσει τον αριθμό των μελών που θα αποτελούν τον κλειστό πυρήνα του Buckingham, αλλά και τις αρμοδιότητες του καθενός στη νέα κατάσταση που άφησε ο θάνατος του δούκα του Εδιμβούργου και οι περιπέτειες με τη Μέγκαν Μαρκλ.

Κάρολος και Ουίλιαμ θα συναντηθούν με τη βασίλισσα, που παραμένει καταρρακωμένη, για να καθορίσουν το μέλλον του βρετανικού στέμματος. Αλλά και να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες που άφησε ο θάνατος του Φιλίππου, όπως το τι θα γίνει με τα τόσα πράγματα που υποστήριζε οικονομικά, αλλά και τους στρατιωτικούς τίτλους που κατείχε.

Εξελίξεις στη βασιλική οικογένεια: Έτσι σχηματίζεται η κατάσταση στο Buckingham

Η αποχώρηση από το παλάτι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ έχει περιπλέξει την κατάσταση, μειώνοντας καθοριστικά τον αριθμό των ηγετικών μελών που αποτελούν τον κλειστό πυρήνα του στέμματος.

Πηγές μίλησαν στην εφημερίδα Telegraph και είπαν ότι τα επίσημα καθήκοντα της βασιλείας δεν μπορούν να διακριθούν από τα προσωπικά, καθώς είναι άρρηκτα συνυφασμένα.

Ο Κάρολος αναμένεται να είναι ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας για τη βασιλική διάσκεψη, ως ο μελλοντικός βασιλιάς της Βρετανίας. Θέλει όμως τον γιο του και δούκα του Κέιμπριτζ να συμμετέχει σε όλα, για να πάρει το βάπτισμα του πυρός όταν αναλάβει κι αυτός κάποια στιγμή τον θρόνο.

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η Σόφι αναμένεται να πάρουν τις θέσεις των Χάρι και Μέγκαν. Όσο για τον πρίγκιπα Άντριου, που παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του μετά το σκάνδαλο με τον Τζέφρι Επστάιν, πρέπει να βρεθεί άμεσα αντικαταστάτης του.

Ο Κάρολος, σύμφωνα με τις διαρροές, θέλει μικρότερη βασιλεία, έναν στενό κύκλο που να αποτελείται από τη βασίλισσα, τον ίδιο, τη γυναίκα του και τον γιο του με τη σύζυγό του.

Έχουν να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να συμμετάσχουν στις χιλιάδες των εκδηλώσεων ή αν θα περιορίσουν τις εμφανίσεις τους…

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share