Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Η βασίλισσα Ελισάβετ σπάει το πρωτόκολλο- Δείτε τι απαγορεύει

Θέλει να γλιτώσει την ντροπή

15 Απριλίου 2021 14:42
Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Η βασίλισσα Ελισάβετ σπάει το πρωτόκολλο- Δείτε τι απαγορεύει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου (17/4) στο παρεκκλήσι του Γουίνσδορ και θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση.

Η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να βάλει dress code και στους άνδρες της οικογένειας και έτσι αποφάσισε να μην φορέσουν στρατιωτικά στην κηδεία. Αυτό είναι αντίθετο με το πρωτόκολλο, αλλά η βασίλισσα είχε τους λόγους της που το έκανε αυτό.

Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Η βασίλισσα αποφάσισε οι άνδρες της οικογένειας να μην φορέσουν στρατιωτικά ρούχα

Όπως είναι συνηθισμένο, οι άνδρες της βασιλικής οικογένειας φορούν τη στρατιωτική τους στολή σε επίσημες τελετές που αφορούν μέλη της οικογένειας όπως γάμοι και κηδείες. Αυτό δεν θα το δούμε να συμβαίνει το Σάββατο στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου.

Όπως, αναφέρει η Daily Mail, με εντολή της βασίλισσας, λοιπόν, κανένας από τους άνδρες της βασιλικής οικογένειας δεν θα φορέσει στρατιωτική στολή στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου που θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου, στο παρεκκλήσι του Γουίνσδορ και θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση.

Η έξυπνη βασίλισσα δεν θέλησε να προκαλέσει συζητήσεις και να φέρει σε δύσκολη θέση τον πρίγκιπα Χάρι και τον πρίγκιπα Άντριου, που δεν επιτρεπόταν να φορέσουν τα στρατιωτικά τους.

Ο Χάρι από τη μία λόγω της απομάκρυνσής του από την πρώτη γραμμή της βασιλικής οικογένειας και της καθαίρεσής του από το στρατιωτικό αξίωμα που είχε, και ο Άντριου από την άλλη λόγω της απομάκρυνσής του από την πρώτη γραμμή λόγω του σκανδάλου Επστάιν και της εμπλοκής του σε αυτό.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, γνωρίζοντας πως αν ο γιος της και ο εγγονός της εμφανίζονταν με το κοστούμι τους στην κηδεία, την ώρα που οι υπόλοιποι άνδρες της οικογένειας φορούσαν στρατιωτικά, θα στοχοποιούνταν από τα ΜΜΕ ως τα μαύρα πρόβατα της οικογένειας, αποφάσισε να επιβάλει αυτή την απόφαση.

Έτσι, η Βασίλισσα αποφάσισε ότι, για να διατηρήσει την οικογενειακή ενότητα και να γλιτώσει τον Χάρι από τη δημόσια ταπείνωση, όλοι οι άνδρες θα ντυθούν ίδια με πρωινά κοστούμια και μαύρες γραβάτες, ενώ οι γυναίκες θα φορέσουν μαύρα φορέματα και ταγιέρ.

Πιστεύεται ότι αυτή θα είναι η δεύτερη φορά σε περισσότερο από έναν αιώνα ιστορίας, που μέλη της Βασιλικής Οικογένειας δεν θα φορέσουν στολή στην κηδεία ενός μονάρχη ή ενός συζύγου μονάρχη.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share