Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τόλης Βοσκόπουλος: Η απόφαση του Άρειου Πάγου που τον δικαιώνει

Η Χαρά δεν είναι κόρη του

14 Απριλίου 2021 11:24
Τόλης Βοσκόπουλος: Η απόφαση του Άρειου Πάγου που τον δικαιώνει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Τόλης Βοσκόπουλος μετά από αρκετά χρόνια δικαστικής διαμάχης με την Τζούλια Παπαδημητρίου, δικαιώθηκε από τον Άρειο Πάγο.

Η απόφαση αποδεικνύει πως η Χαρά δεν είναι βιολογική του κόρη, καθώς γεννήθηκε μετά από «τεχνητή γονιμοποίηση με ξένο σπερματοζωάριο αγνώστου άνδρα».

Δικαίωση για τον Τόλη Βοσκόπουλο, αφού η Χαρά δεν είναι κόρη του

Σύμφωνα με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, η 35χρονη Χαρά δεν μπορεί πλέον να φέρει το όνομα του τραγουδιστή, παρά το γεγονός ότι εκείνος την είχε αναγνωρίσει ως καρπό εκτός γάμου με την Τζούλια Παπαδημητρίου.

Ωστόσο, αργότερα, ο τραγουδιστής φέρεται να ενημερώθηκε από την αδερφή του, Γαρυφαλλιά, ότι η Χαρά δεν είναι βιολογικό του παιδί και τότε ξεκίνησε ο δικαστικός αγώνας.

Η Χαρά γεννήθηκε στις 8/2/1986, έπειτα από τεχνητή γονιμοποίηση με ξένο σπερματοζωάριο αγνώστου άνδρα, το χρονικό διάστημα που είχε σχέσεις η Τζούλια με τον Τόλη, σύμφωνα με σειρά δικαστικών αποφάσεων οι οποίες επικυρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο.

Ο δικαστικός αγώνας

Το 2005, ο Τόλης Βοσκόπουλος ξεκίνησε έναν δικαστικό αγώνα που οδήγησε μεταξύ άλλων σε ακύρωση του τεστ DNA τρεις φορές, αλλά και σε αναίρεση της συμβολαιογραφικής πράξης αναγνώρισης της Χαράς Παπαδημητρίου.

Στη συνέχεια ο Βοσκόπουλος επεδίωξε μέσω του δικηγόρου του να έρθει σε συνεννόηση με την πρώην σύζυγό του προκειμένου να διενεργηθούν εξωδίκως οι κατάλληλες αιματολογικές εξετάσεις, ώστε να διακριβωθεί η αμφισβητούμενη πατρότητα της Χαράς, με τη μέθοδο HLA (μέθοδος χρωμοσωμάτων) ή DNA.

Πράγματι έγινε η συνεννόηση και συμφωνήθηκε το μεσημέρι της 26ης Ιανουαρίου 2006 να προσέλθουν η Τζούλια και η Χαρά προκειμένου να διενεργηθούν οι απαιτούμενες αιματολογικές εξετάσεις. Όμως, τελικά δεν προσήλθαν.

Έτσι, ο Βοσκόπουλος προσέφυγε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και ζήτησε την ακύρωση της εκούσιας αναγνώρισης της Χαράς, λόγω «πλάνης του που εμφιλοχώρησε μεταξύ της δηλώσεως και της βουλήσεώς του ως προς την ιδιότητά του ως φυσικού πατέρα της τελευταίας». Το δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης και διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης σε εργαστήριο αναλύσεως DNA ή RNA προκειμένου να αποδειχθεί αν ο Τόλης είναι ο φυσικός πατέρας της Χαράς.

Καθορίστηκε νέα ημερομηνία προσέλευσης για τον εργαστηριακό έλεγχο, αλλά και πάλι, για δεύτερη φορά, μάνα και κόρη δεν πήγαν στο καθορισμένο ραντεβού. Ούτε και στο τρίτο κατά σειρά ραντεβού με τον πραγματογνώμονα. Στο τελευταίο ραντεβού, μάλιστα, μια κυρία κάλεσε τηλεφωνικά τον πραγματογνώμονα, συστήθηκε ως δικηγόρος της Χαράς και ζήτησε την αλλαγή της ημερομηνίας αιμοληψίας γιατί η Χαρά βρισκόταν στο εξωτερικό.

Μετά από αυτό ο τραγουδιστής προσέφυγε και πάλι στη Δικαιοσύνη και με αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών κρίθηκε ότι «εφόσον η δήλωση εκούσιας αναγνωρίσεως τέκνου που γεννήθηκε χωρίς γάμο είναι προϊόν ουσιώδους πλάνης της βούλησης του δηλούντος, ο τελευταίος δικαιούται ακόμη κι αν τέλεσε γάμο με τη μητέρα του τέκνου να ζητήσει την ακύρωση της εκούσιας αναγνωρίσεως, χωρίς η άσκηση του εν λόγω δικαιώματος να αντιβαίνει στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση (κυρώθηκε από την Ελλάδα με τον Ν.1702/1987) για το νομικό καθεστώς των τέκνων που γεννήθηκαν χωρίς γάμο των γονέων τους».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share