Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πρίγκιπας Φίλιππος: Οι Βρετανοί αφήνουν λουλούδια στο Γουίνδσορ

Φορτισμένη η ατμόσφαιρα

12 Απριλίου 2021 09:50
Πρίγκιπας Φίλιππος: Οι Βρετανοί αφήνουν λουλούδια στο Γουίνδσορ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι Βρετανοί πενθούν για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών την Παρασκευή (9/4).

Η Βρετανία βρίσκεται σε εθνικό πένθος μέχρι την ημέρα της κηδείας, ενώ στις πρεσβείες της Αγγλίας σε όλες τις χώρες οι σημαίες είναι μεσίστιες.

Μικροί και μεγάλοι πηγαίνουν στο κάστρο Γουίνδσορ, προκειμένου ν' αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του «παππού του έθνους» - όπως τον αποκαλούσαν- και να δείξουν με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Αφήνουν λουλούδια στο Γουίνδσορ για τον πρίγκιπα Φίλιππο

Κοσμοσυρροή για τον πρίγκιπα Φίλιππο στο κάστρο Γουίνδσορ

Εθνικό Πένθος στη Βρετανία για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου

'Οπως έχει ενημερώσει η βασιλική εταιρεία College of Arms δεν θα οργανωθεί λαϊκό προσκύνημα, λόγω των περιορισμών κατά της Covid-19.

«Η κηδεία δεν θα είναι κρατική με πλήρεις τιμές και δεν θα προηγηθεί λαϊκό προσκύνημα. Η σορός της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητος θα μεταφερθεί στο Κάστρο του Γουίνδσορ ενόψει της κηδείας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Αυτό συμβαδίζει με την παράδοση και τις επιθυμίες του εκλιπόντα», αναφέρει το College of Arms.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου θα είναι μια μικρή οικογενειακή τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στους κήπους του Κάστρου του Γουίνδσορ, προτού θαφτεί ο δούκας στους κήπους Frogmore, όπου αναπαύονται η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Πότε θα γίνει η κηδεία

Στις 17 Απριλίου αναμένεται να γίνει η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, που επιβεβαίωσαν πως ο πρίγκιπας Χάρι σχεδιάζει να παραστεί σε αυτήν.

Η κηδεία θα τελεστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνδσορ και θα προηγηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι 30, με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να τονίζουν πως η τελετή θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της πανδημίας της COVID-19, κάτι που σημαίνει πως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας περιλαμβανομένης της βασίλισσας αναμένεται να φορούν μάσκα.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share