Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συγκλονίζει η Έρρικα Πρεζεράκου: «Μου έλεγαν ότι μπορεί να μου κόψουν το χέρι»

Ανατριχιάζει με τις λεπτομέρειες για το ατύχημά της

12 Μαρτίου 2021 08:44
Συγκλονίζει η Έρρικα Πρεζεράκου: «Μου έλεγαν ότι μπορεί να μου κόψουν το χέρι»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Έρρικα Πρεζεράκου σόκαρε όλη την Ελλάδα με την περιπέτεια της υγείας της και μίλησε για πρώτη φορά στο «Tik Talk» με τον Αντώνη Σρόιτερ, περιγράφοντας τις δύσκολες εκείνες ώρες, όπου της ανέφεραν πως μπορεί ακόμη και να της κοπεί το χέρι.

Η σπουδαία αθλήτρια μίλησε για την περιπέτεια της αυτή, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το ένα της δάχτυλο, για το οποίο χρειάστηκε να κάνει και δεύτερο χειρουργείο, ενώ αναφέρθηκε στις καταγγελίες αλλά και στην μικρή της ανιψιά, Αναστασία, με την ίδια επίσης να δείχνει για πρώτη φορά το χέρι της μετά το ατύχημα.

Έρρικα Πρεζεράκου: Το ατύχημα στο σκάφος, η περιπέτεια της Αναστασίας και οι καταγγελίες

Αναφορικά με τις καταγγελίες, η Έρρικα δήλωσε: «Αυτό που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου είναι δώρο για όλους. Ήταν δώρο και για τους δράστες, γιατί μια τέτοια κατάσταση σε φέρνει σε μια αλήθεια που πρέπει να αντιμετωπίσεις» ενώ μίλησε και για τις δικές της εμπειρίες: «Αντιμετώπισα διάφορα πράγματα όταν ξαφνικά στα 25 μου αποφάσισα να κάνω πρωταθλητισμό. Αν ήμουν 15 ή 20 χρονών και δεν είχαν κάνει δουλειά με τον εαυτό μου, θα είχα μεγάλα ψυχικά προβλήματα. Αντιμετώπιζα το ότι συνεχώς κάποιος ήθελε να πάρει κάτι από το φαίνομαι και όχι από αυτό που είμαι».

Μετά από λίγο, μίλησε και για το σοβαρό ατύχημα που είχε το περασμένο καλοκαίρι: «Ο μεγαλύτερός μας φόβος ήταν η προπέλα, πάντα είχαμε την έγνοια της. Θα μπορούσα να είχα σκοτωθεί.

Τις δύο μέρες μετά το χειρουργείο ένιωσα κάτι που δεν το είχα αισθανθεί ξανά. Ένιωθα όμορφη και γαλήνια. Ένιωθα ότι ήμουν στις προσευχές των ανθρώπων. Ήταν ευλογία αυτές οι δύο μέρες. Όταν κατέβηκα στην Τήνο μου έλεγαν γυναίκες ότι με είχαν στις προσευχές τους. Ήταν δύσκολο όλο αυτό που πέρασα, αλλά αισθάνθηκα και τι σημαίνει ανθρωπιά. Έμαθα πολλά.

Δεν έπεσα στη θάλασσα. Ήμασταν 4 άνθρωποι, καθόμασταν στα καθίσματα. Ήμασταν στο λιμάνι και πήγαινε γρήγορα το σκάφος. Όλοι συζήταγαν πόσο γρήγορα πάει και ξαφνικά λέει ο οδηγός και που να δείτε. Τότε γύρισε το τιμόνι και το σκάφος γύρισε 360 μέρες. Οπότε εκσφενδονίστηκα στη θάλασσα και όπως γυρνάει το σκάφος βρίσκομαι κάτω από τις δύο προπέλες. Αν δεν είχα το χέρι πιο ψηλά δεν θα μιλάγαμε τώρα. Αν είχε πάρει τα μαλλιά μου θα είχα γίνει…

Άκουσα ότι με είχε χτυπήσει η προπέλα αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω που. Όταν βγήκα μπορούσα να δω μόνο το δάχτυλο. Δεν ξέρω με ποια Έρρικα συντονίστηκα και ξεκίνησα να κολυμπάω για να ανέβω στο σκάφος. Στο ελικόπτερο είχα χάσει πολύ αίμα και έλεγαν ότι μπορεί να μου κόψουν το χέρι. Έχω μπροστά μου δύο ακόμα χειρουργεία».

Η Έρρικα αναφέρθηκε και στον οδηγό του σκάφους, ο οποίος παρόλο που στην αρχή έδειχνε συμπόνια, έπειτα κατάθεσε ότι ήταν συνυπαίτια του ατυχήματος.

Συγκεκριμένα είπε: «Άλλο έδειχνε και άλλο ήταν. Μέχρι να το καταλάβω με σόκαρε. Στην αρχή έλεγε “τι έχω κάνει” και μετά κατάθεσε ότι δεν καθόμουν στο κάθισμα και ήμουν συνυπαίτια. Ήταν σοκ. Είπε ότι έβαλε ιδιωτικό ελικόπτερο για να φέρει γιατρό και ήταν ψέματα. Κινήθηκα νομικά γιατί είδα ότι αλλιώς δεν θα πάρει το μάθημά του. Μου είπε ότι “έλα σε ένα μήνα θα το έχεις ξεχάσει”. Ήταν ένας άνθρωπος που είχαν γνωρίσει 3 εβδομάδες, ήταν μια νέα σύνδεση. Δεν είναι καλός άνθρωπος».

Τέλος, η Έρρικα αναφέρθηκε στην μικρή Αναστασία, για την οποία οργάνωσε τον έρανο έτσι ώστε η ανιψιά της να καταφέρει να ταξιδέψει στην Αμερική και να παλέψει με μια σοβαρή μορφή καρκίνου στο κεφάλι.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share