Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Συγκινεί η Δέσποινα Καμπούρη: «Έχω δεχθεί εργασιακό bullying και όχι από άνδρα»

Αποκαλύψεις από την παρουσιάστρια

26 Φεβρουαρίου 2021 17:52
Συγκινεί η Δέσποινα Καμπούρη: «Έχω δεχθεί εργασιακό bullying και όχι από άνδρα»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συγκινεί με τη δική της αποκάλυψη η Δέσποινα Καμπούρη, με την παρουσιάστρια να αναφέρεται στις καταγγελίες, που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό από ηθοποιούς, τονίζοντας πως έχει με τη σειρά της δεχθεί εργασιακό bullying, χωρίς μάλιστα αυτό να είναι από άνδρα.

Η ίδια ζήτησε από τα θύματα, που έχουν δεχθεί αντίστοιχη κακοποίηση να μιλήσουν σε κάποιον φορέα ή οποιονδήποτε που μπορεί να εμπιστεύονται στην εργασία τους, προσθέτοντας πως είναι απαράδεκτο ένας άνθρωπος να γυρίζει στο σπίτι του και να κλαίει για τη δουλειά, τη στιγμή που μια νέα συγκλονιστική μαρτυρία ήρθε στο φως από ηθοποιό.

Δέσποινα Καμπούρη: Η αποκάλυψή της για το εργασιακό bullying που έχει δεχθεί

«Έχω ζήσει το λεγόμενο εργασιακό bullying, όπως νομίζω σχεδόν όλοι. Δεν το έχω δεχθεί, όμως, από άνδρες και δεν ένιωσα την ανάγκη να το πω κάπου πέρα από την οικογένεια και τους φίλους μου, καθώς κατάφερα να βρω τη λύση μέσα μου.

Είχα και τη δυνατότητα να παραιτηθώ, βιώνοντας επιθέσεις με ανεξήγητο μένος σε ένα τοξικό κλίμα. Κατάφερα και επιβίωσα χωρίς αυτή τη δουλειά, ενώ σύντομα βρήκα και άλλη. Δεν επιτρέπεται να γυρνάς στο σπίτι και να κλαις», ήταν η δήλωσή της.

Γιώργος Ψάλτου: Αυτός είναι ο ηθοποιός που κατήγγειλε τον Φιλιππίδη! «Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή» (Video)

Ο ηθοποιός Γιώργος Ψάλτου είναι εκείνος που κατήγγειλε ο δικηγόρος του τα προηγούμενα 24ωρα πως ξυλοκοπήθηκε στο παρελθόν από τον Πέτρο Φιλιππίδη και μάλιστα εξαιτίας του πολύ ξύλου πήγε στο νοσοκομείο.

Ο ηθοποιός Γιώργος Ψάλτου μίλησε το πρωί της Παρασκευής στο MEGA για τη βίαιη συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη στη διάρκεια θεατρικής παράστασης που είχε ανέβει την χρονική περίοδο 2013 – 2015, κατά τη διάρκεια της παράστασης «Φον Δημητράκης».

Αυτό που τον κινητοποίησε να μιλήσει είναι η πρώτη καταγγελία της Ζέτας Δούκα και βλέποντας και ακούγοντάς την αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στο στομάχι. Η πρόθεσή του ήταν να κινηθεί απολύτως θεσμικά. Θεωρεί ότι το εξώδικο που έστειλε ο κ. Φιλιππίδης, στον δικηγόρο του κ. Ψάλτου, Γιώργο Γεραρή, απευθύνεται αποκλειστικά στο πρόσωπό του.

Υποστήριξε ότι όσα καταγγέλλει δεν έχουν ίχνος ψέματος ή υπερβολής. «Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή», δήλωσε ο ηθοποιός. Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι ο Φιλιππίδης τον χτυπούσε με μένος κατά τη διάρκεια της παράστασης.

O κ. Ψάλτου περιέγραψε λεπτομερώς τη συνεργασία που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη συμπεριφορά που αντιμετώπιση από εκείνον. Όπως είπε, η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2013 με τον κ. Ψάλτου ως εξωτερικό συνεργάτη και στη συνέχεια ανέβασαν την παράσταση «Φον Δημητράκης».

Καθ' όλη τη διάρκεια της πρώτης σεζόν, ο κ. Ψάλτου δεχόταν ανελέητο ξύλο επί σκηνής από τον κ. Φιλιππίδη, κάτι βέβαια που δεν γινόταν αντιληπτό στο κοινό που παρακολουθούσε.

Από τις κακουχίες, ο κ. Ψάλτου έπαθε θλάση και φλεγμονή, ωστόσο το υπέμενε καθώς βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση. Υπήρχαν μάλιστα στιγμές που δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει.

«Καθόμουν γιατί η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις περιγραφές του κ. Ψάλτου, ο κ. Φιλιππίδης δε διανοείτο να ακούσει τα παράπονα του ηθοποιού και συνέχισε να τον χτυπά την ώρα παράστασης, ενώ προσπάθησε να τον βγάλει και τρελό. Οι πρακτικές του άλλαζαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, από χτυπήματα με τηλέφωνο στον ώμο, μέχρι σπρωξιές και γονατιές.

Για τον γνωστό ηθοποιό, ο κ. Ψάλτου υποστήριξε πως ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται στο χώρο του θεάτρου είναι ένας τρόπος ηγεμονικός.

Η παράσταση συνεχίστηκε και για δεύτερη χρονιά με την κατάσταση να έχει ηρεμήσει σε έναν βαθμό ώσπου περί τα τέλη της τρίτης παράτασης που είχε λάβει η παράσταση, ο κ. Φιλιππίδης χτύπησε ανελέητα τον κ. Ψάλτου έξω από το καμαρίνι του με αρκετούς συναδέλφους να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν.

Από τότε και για τις επόμενες επτά παραστάσεις, ο κ. Φιλιππίδης σταμάτησε να τον χτυπάει, αλλά ξεκίνησε να τον εκφοβίζει, υποστήριξε ο κ. Ψάλτου.

«Δε δέχομαι καμία απειλή και είμαι εδώ για να υποστηρίξω τον εαυτό μου», τόνισε και πρόσθεσε πως δεν ανακαλεί τίποτα από όσα έχει πει για τον κ. Φιλιππίδη.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share