Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αποκάλυψη από τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη: «Είμαι φίλος με δύο από τους καταγγελλόμενους»

Σοκαρισμένος για τις κατάρες που δέχεται σε social media - Όλα αυτά δεν τον εμπόδισαν να υπερασπιστεί τα θύματα

19 Φεβρουαρίου 2021 15:16
Αποκάλυψη από τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη: «Είμαι φίλος με δύο από τους καταγγελλόμενους»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε μια αποκάλυψη προχώρησε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος μίλησε για τις καταγγελίες των τελευταίων εβδομάδων και επεσήμανε, ότι τον συνδέει στενή φιλία με δύο από τους καταγγελλόμενους, υποστηρίζοντας πάντως τα θύματά τους.

Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για το ελληνικό #Metoo που έχει προκύψει μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση αλλά και λεκτική και ψυχολογική βία στον χώρο του θεάτρου. «Πρόκειται για μια επώδυνη στιγμή για το θέατρο, όπως και στις γέννες, όμως, οι επώδυνες στιγμές μπορεί να φέρουν κάτι ελπιδοφόρο και καλό», δήλωσε ο ίδιος, έχοντας προχωρήσει και σε ένα άλλο «ξέσπασμα».

Υποστήριξε πως τα θύματα έχουν δείξει μια τρομερή γενναιότητα και μέσα από το κίνημα αυτό, «έχουμε αυτή τη στιγμή μια κατάσταση που έχει αναστατώσει το θέατρο, όμως θα φέρει κάτι πολύ σημαντικό. Θα είναι τρομερό λάθος στους θεατές που έρχονται στο θέατρο να πιστέψουν ότι το θέατρο είναι έτσι. Όπως κάθε χώρος εργασίας είναι και έτσι. Υπάρχουν στο θέατρο άνθρωποι με ταλέντο και ψυχή, οι οποίοι προσφέρουν τα πάντα» είπε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

«Η Τζένη Μπότση είναι φίλη μου αγαπημένη. Είμαστε ένα μικρό χωριό και γνωριζόμαστε μεταξύ μας όσοι κάνουμε θέατρο χρόνια. Που σημαίνει ότι όλοι όσοι μιλούν, καταγγέλλονται και καταγγέλλουν είναι άνθρωποι με τους οποίους έχεις συνεργαστεί, έχεις συνάψει φιλικές σχέσεις, έχεις θαυμάσει σε παράσταση. Το "γιατί τώρα" μην το ξαναπείτε, γιατί τώρα ήρθε η στιγμή. Είναι άστοχη ερώτηση. Το "γιατί δεν μιλούσατε ως τώρα" για τους ανθρώπους που ήταν γύρω γύρω είναι επίσης άστοχο. Εγώ προσωπικά δεν έπεσα από τα σύννεφα για κάποιες ιστορίες, αλλά για κάποιες άλλες έπεσα από τα σύννεφα» είπε ο ηθοποιός.

Ακόμη, αναφέρθηκε σε κακοποιητική συμπεριφορά σκηνοθέτη σε φίλο του, στην οποία υπήρξε μάρτυρας, αλλά ο φίλος του, του ζήτησε να μην παρέμβει -ξεκαθαρίζοντας ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει να κάνει με σεξουαλική κακοποίηση. Παράλληλα, επισήμανε ότι «οι σεξουαλικές συμπεριφορές και κακοποιήσεις γίνονται εν κρυπτώ» χωρίς να το γνωρίζουν ούτε οι πιο κοντινοί μας. Για την περίπτωση του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού που καταγγέλλεται για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, σημείωσε ότι είναι φίλος με τουλάχιστον δύο από τους καταγγελλόμενους, ωστόσο ποτέ μπροστά του δεν συνέβη καμία κακοποιητική συμπεριφορά. «Με κανέναν δεν κάναμε παρέα» υπογράμμισε ενώ είπε: «Μόνο για τις δικές μου συμπεριφορές μπορώ να μιλήσω με απόλυτη βεβαιότητα. Ξεκαθαρίζω ότι ποτέ μπροστά μου δεν έχει υπάρξει τέτοιο περιστατικό».

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Μου έυχονταν να πάθω καρκίνο»

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης είπε ακόμη ότι δέχεται επιθέσεις εδώ και πολλά χρόνια και «έσπασε» η φωνή του, όταν αναφέρθηκε σε περιπτώσεις ανθρώπων που για πολιτικούς λόγους, μέσα από τα social media, του εύχονταν «να πάθει τον καρκίνο». Και αναρωτήθηκε τι έχουν καταλάβει από το κίνημα #MeToo όσοι εύχονται με κακία και επιθετικότητα σε έναν άνθρωπο να πάθει τον καρκίνο.

Ο ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι τον λογαριασμό του στο Facebook το έκλεισε πριν το ελληνικό #Metoo και όχι γιατί είχε κάτι να κρύψει. Από τον κόσμο ζήτησε να παραμείνει ψύχραιμος και να αφήσει τις τελικές κρίσεις για τους αρμόδιους. «Θα κριθούν όλοι για όσα έκαναν», υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Ξεκαθάρισε δε: «Δεν θα είμαι ποτέ ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share