Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Βγήκε" από τα ρούχα του ο Χάρης Ρώμας: "Ο άνθρωπος αυτός είναι διεστραμμένος" (video)

"Αν μπορέσει να βρει κάτι, εγώ θα παραιτηθώ"

19 Φεβρουαρίου 2021 12:29

Καταγγελίες: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες που γίνονται στον καλλιτεχνικό χώρο από ηθοποιούς που έχουν δεχτεί παρενόχληση στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι έγινε νέα μήνυση σε ηθοποιό - σκηνοθέτη από έναν 25χρονο διότι είχε βιαστεί στα 14 του από εκείνον στο Μεταξουργείο.

Συγκεκριμένα ο Χάρης Ρώμας έχει βγει εκτός εαυτού με το δημοσίευμα που τον αναφέρει ως παιδόφιλο με τον ίδιο να θέλει να κινηθεί νομικά για αυτό το θέμα.

Έξαλλος ο Χάρης Ρώμας με τις καταγγελίες.

Καταγγελίες: Το ξέσπασμα του Χάρη Ρώμα

Ειδικότερα ο Χάρης Ρώμας, πρόσφατα είδε το πρόσωπο του σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα το οποίο τον ενέπλεκε με παιδοφιλία. Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος κινήθηκε νομικά κατά του συγκεκριμένου εντύπου και κάνοντας δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής «Ευτυχείτε» το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε.

«Όταν διάβασα αυτό που έγραφε ήταν σαν να ήμουν αρειανός και να έχω κατέβει από τον Πλούτωνα, τόσο καμία σχέση δεν έχω με αυτό. Θα κληθεί να τα αποδείξει αυτά αλλά δε μπορεί γιατί δεν υπάρχει τίποτα. Παριστάνει τον Ρομπέν των Δασών. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταδικαστεί αλλά μέχρι τότε ‘κονομάει στην πλάτη μου.

Ναι μεν είναι ο τελευταίος των τελευταίων, έτσι μου γράφουν, είναι ο πιο κατάπτυστος που έχει υπάρξει ποτέ αλλά από την άλλη κάτι μένει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Ο άνθρωπος αυτός είναι διεστραμμένος, αν μπορέσει να βρει κάτι, εγώ θα παραιτηθώ και όλα, και να μπω και φυλακή, αλλά επειδή δεν θα βρει τίποτα και δυστυχώς επειδή δε λειτουργεί τίποτα σωστά, δεν μπορώ να τον κλείσω και εγώ στη φυλακή, γιατί εκεί του πρέπει», ανέφερε ο Χάρης Ρώμας.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

Γιάννης Μπέζος: "Δεν είμαστε τόσο άγιοι! Μη λέμε μεγάλες κουβέντες"

Ο Γιάννης Μπέζος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Τηλέραμα και μίλησε έξω από τα δόντια, όπως έχει κάνει κι άλλες φορές. Ο ταλαντούχος ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που γίνονται στο χώρο της υποκριτικής.

Μάλιστα, καλεί όλους τους συναδέλφους του στο θέατρο να κάνουν την αυτοκριτική τους και να κρατήσουν την ουσία όσων συμβαίνουν, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.

Όσα είπε ο Γιάννης Μπέζος στη συνέντευξή του

Πληθαίνουν πια οι καταγγελίες για ανάρμοστες συμπεριφορές καλλιτεχνών. Πώς βλέπετε όλο αυτό που συμβαίνει;

"Με ενοχλεί πάρα πολύ που είναι στο στόχαστρο κάποιοι άνθρωποι, δικαιολογημένα, και ότι οι υπόλοιποι είναι άγιοι! Δεν είναι ακριβώς έτσι… Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας ως ένα σημείο. Δεν μιλάω για τις εξαιρέσεις με τις καταγγελίες. Αυτά έχουν πάρει το δρόμο τους, έχουν καταγγελθεί, ορισμένα έχουν αποδειχτεί, άλλα μένει να αποδειχτούν…

Γιάννης Μπέζος για καταγγελίες

Γενικότερα, επειδή ακούω πάρα πολλούς να μιλάνε και επειδή σε αυτόν τον χώρο λίγο πολύ γνωριζόμαστε, ε, δεν είναι και οι πιο άγιοι άνθρωποι όλοι, δεν είμαστε τόσο άγιοι! Μη λέμε μεγάλες κουβέντες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Πρέπει κάθε φορά να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε και πριν ενεργήσουμε στον χώρο που εργαζόμαστε.

Να δούμε τη δουλειά μας σοβαρά και να καταλάβουμε ότι αυτή η δουλειά έχει σκοπό τη χαρά και όχι την κλοτσοπατινάδα και την γκρίνια! Όλα αυτά είναι ένα παιχνίδι της εξουσίας. Αυτό δεν σημαίνει πως θα καταργήσουμε την ιεραρχία.

Άλλο όμως κρατάω την ιεραρχία και άλλο εκμεταλλεύομαι τη θέση μου. Καλό θα ήταν σιγά σιγά να πέφτουν οι τόνοι και να κρατάμε την ουσία. Γιατί, αν δεν την κρατήσουμε, θα είμαστε καταδικασμένοι να τα ξαναζήσουμε αυτά".

Γιάννης Μπέζος - «Όλοι τα ξέραμε αλλά…»

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών δίνει το στίγμα του και τονίζει χαρακτηριστικά, απαντώντας στο ερώτημα πώς εσείς επιτρέψατε να γίνουν επικίνδυνα παντοδύναμοι στο χώρο σας άνθρωποι με τέτοιες συμπεριφορές:

"Ξέραμε και εμείς, ξέρατε και εσείς και δεν μιλούσαμε. Φτάσαμε ως εδώ γιατί εμείς το επιτρέψαμε. Ναι με τη σιωπή μας. Βλέπαμε συμπεριφορές περίεργες, ακούγαμε διάφορα, αλλά ο καθένας κοίταζε τη δουλειά του. Στα 25 χρόνια που είμαι θιασάρχης και παίζω σε τηλεοπτικές σειρές ελέγχω την κατάσταση, δεν έπεσαν ποτέ τέτοια πράγματα στην αντίληψή μου. Όμως κάπου συνέβαιναν. Καταλαβαίνω τις φωνές, τον εκνευρισμό στην πρόβα, γίνονται αυτά στη δουλειά μας, συχνά είναι μέσα στη δημιουργική εργασία. Από αυτό το σημείο όμως, ως την εκμετάλλευση του άλλου στο εργασιακό περιβάλλον υπάρχει μεγάλη απόσταση".

Στο ερώτημα για τις καταγγελίες που ακούγονται για σκηνοθέτη-ηθοποιό φίλο του ο Γιάννης Μπέζος απαντάει:

"Φίλοι ναι, για να πω την αλήθεια έχω να μιλήσω μαζί του μήνες, πριν την πρεμιέρα του. Υπήρξαμε συνεργάτες και ειλικρινά όλα αυτά που συμβαίνουν με στεναχωρούν βαθιά. Στις τρεις-τέσσερις φορές που συνεργαστήκαμε δεν συνέβη κάτι. Το συζητούσα τις προάλλες με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και μου έλεγε "Ναι, γιατί μπροστά σου δεν τα έκανε".

Στο ερώτημα για τις καταγγελίες για βιασμούς και πώς νιώθει για όσα ακούγονται είπε: "Φριχτά. Είναι ό,τι πιο φτηνό, ό,τι πιο χυδαίο να παίζεις με την ελπίδα, την αγωνία, το όνειρο των παιδιών, να παίζεις με το μεροκάματό τους".

Λέει ακόμη ότι υπάρχουν διάφοροι στα μπαρ που πηγαίνουν καλλιτέχνες και κυκλοφορούν ότι τα έχει ανάγκη αυτά το θέατρο. "Ο νέος δεν έχει ανάγκη να γίνει φίλος με το δάσκαλο. Έχει φίλους τους συνομήλικους του. Έχει ανάγκη να τον διδάξεις. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτά, δεν πάει άλλο".

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share