Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μήνυμα συμπαράστασης Σακελλαροπούλου σε Μπιμπίλα: «Να αποκαταστήσουμε τα θύματα…»

Οι δυο τους επικοινώνησαν για όσα συμβαίνουν στον χώρο της υποκριτικής

15 Φεβρουαρίου 2021 20:39
Μήνυμα συμπαράστασης Σακελλαροπούλου σε Μπιμπίλα: «Να αποκαταστήσουμε τα θύματα…»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το δικό της μήνυμα συμπαράστασης προς τον Σπύρο Μπιμπίλα για το έργο, που κάνει ως πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να ζητά επίσης την κάθαρση στον χώρο της υποκριτικής.

Η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι πρέπει να κρατήσουμε ως σημαντικό κέρδος αυτής της δύσκολης περιόδου για το θέατρο, αλλά και για άλλους καλλιτεχνικούς και μη χώρους, την αποτίναξη του φόβου, καθώς και το αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης, ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια και το κύρος προσώπων και θεσμών που τόσο τους χρειάζεται η κοινωνία.

Αναφέρθηκε, επίσης, και στη συνάντησή της με την Σοφία Μπεκατώρου, η οποία, όπως σημείωσε, έγινε για να της εκφράσει την ενεργό συμπαράστασή της στην προσπάθεια αποκάλυψης και καταδίκης κάθε κακοποιητικής συμπεριφοράς και τόνισε ότι στο πρόσωπό της συναντήθηκε με όλους εκείνους, γυναίκες και άντρες, από οποιοδήποτε επαγγελματικό ή κοινωνικό χώρο, που βρίσκονται αντιμέτωποι με κάθε μορφή σεξουαλικής ή εξουσιαστικής κατάχρησης. Για να τους παροτρύνει να σπάσουν το φράγμα της σιωπής, να μιλήσουν δίχως φόβο και σημείωσε ότι από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχουν οι θεσμοί και οι εγγυήσεις του κράτους Δικαίου που διασφαλίζουν τις νόμιμες διαδικασίες και τα δικαιώματα των εμπλεκομένων.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το μήνυμα μετά την επικοινωνία με τον Σπύρο Μπιμπίλα

«Μέσα στο τεταμένο κλίμα των ημερών, επικοινώνησα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα. Μου εξέθεσε τα προβλήματα του κλάδου, λόγω της πανδημίας, καθώς συμπληρώνεται σχεδόν χρόνος με τα θέατρα κλειστά, με αποτέλεσμα να εντείνεται η επαγγελματική ανασφάλεια και η αγωνία για την επόμενη μέρα. Ειδική αναφορά κάναμε στην αναστάτωση που επικρατεί στον χώρο και απειλεί να τον απαξιώσει συνολικά στην αντίληψη του κοινού.

Του εξέφρασα τη μεγάλη ανησυχία που αισθάνομαι βλέποντας τον κόσμο του θεάτρου να πλήττεται βίαια από τις αποκαλύψεις για κατάχρηση εξουσίας, σεξουαλική εκμετάλλευση, σωματική ή λεκτική βία. Αναφέρθηκα στη συνάντησή μου με τη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία έγινε για να της εκφράσω την ενεργό συμπαράστασή μου στην προσπάθεια αποκάλυψης και καταδίκης κάθε κακοποιητικής συμπεριφοράς. Στο πρόσωπό της συναντήθηκα με όλους εκείνους, γυναίκες και άντρες, από οποιοδήποτε επαγγελματικό ή κοινωνικό χώρο, που βρίσκονται αντιμέτωποι με κάθε μορφή σεξουαλικής ή εξουσιαστικής κατάχρησης. Για να τους παροτρύνω να σπάσουν το φράγμα της σιωπής, να μιλήσουν δίχως φόβο. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχουν οι θεσμοί και οι εγγυήσεις του κράτους Δικαίου που διασφαλίζουν τις νόμιμες διαδικασίες και τα δικαιώματα των εμπλεκομένων.

Ας κρατήσουμε ως σημαντικό κέρδος αυτής της δύσκολης περιόδου για το θέατρο, αλλά και για άλλους καλλιτεχνικούς και μη χώρους, την αποτίναξη του φόβου και το αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης, ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια και το κύρος προσώπων και θεσμών που τόσο τους χρειάζεται η κοινωνία».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share