Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

Αποκαλύψεις από Σπύρο Μπιμπίλα: «Είχα συμβουλεύσει αυτούς που κατηγορούνται αλλά…»

Ο ηθοποιός γνώριζε για τις καταστάσεις αυτές - Έτσι τις αντιμετώπισε

14 Φεβρουαρίου 2021 14:57
Αποκαλύψεις από Σπύρο Μπιμπίλα: «Είχα συμβουλεύσει αυτούς που κατηγορούνται αλλά…»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αποκαλύψεις ήρθαν από την πλευρά του Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Dot» του ΣΚΑΪ, με τον γνωστό ηθοποιό να αναφέρει σχετικά με τις καταγγελίες, που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας, ότι είχε συμβουλεύσει όσους κατηγορούνται, χωρίς όμως εκείνοι να τον ακούσουν.

Ο κύριος Μπιμπίλας τόνισε, δε, για ακόμη μία φορά πως πολλά από όσα ακούγονται σήμερα ήταν γνωστά στους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτούς τους χώρους, αναφερόμενος προηγουμένως στο τι θα συμβεί αν μιλήσουν τα αγόρια.

Σπύρος Μπιμπίλας: Οι νέες αποκαλύψεις του για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάματος

«Οι κακές συμπεριφορές υπήρχαν πάντα στο θέατρο. Διαπληκτισμοί πάντα υπήρχαν. Η υποκριτική είναι δουλειά εντάσεων και ψυχολογικής πίεσης. Ο σκηνοθέτης για να μπεις σε έναν ρόλο στο κάνει βίωμα σε πιέζει αλλά πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Είναι απαράδεκτο ένας σκηνοθέτης να βάζει ηθοποιούς να κάνουν ακατονόμαστα πράγματα για να τους δοκιμάσει να δουν αν μπορούν. Και εγώ έχω παίξει γυμνός, ολόγυμνος στο θέατρο. Όταν πήγα στον Νίκο Κούνδουρο για να με δει για έναν ρόλο με ρώτησε από την αρχή αν έχω πρόβλημα με το γυμνό. Του είπα "όχι". Δεν μου ζήτησε, όμως, ο άνθρωπος να πάω στη γωνία και να κάνω διαδικασίες διάφορες. Όσα ακούω σήμερα είναι εκτός ηθικής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

«Δεσμεύομαι να μη λέω αριθμούς και ονόματα. καταγγελίες γίνονται και αλλού. Πάνε στην εισαγγελία, πάνε σε εκπομπές. Ο φάκελος των τριών γνωστών ηθοποιών διαβαζόταν στα κανάλια πριν τον ανοίξουμε εμείς. Δεν διέρρευσε από εμάς. Το πειθαρχικό θα κρατήσει μέρες μπορεί και μήνα. Πράγματα ανάλογα συνέβαιναν πάντα. Πρώτη φορά όμως αποκαθηλώνονται είδωλα» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας. Όπως τόνισε, η εξουσία διαφθείρει τους ανθρώπους και ενδεχομένως αυτή να είναι η αιτία πίσω από τις τρομακτικές αυτές υποθέσεις. Και σημείωσε: «Αν τα θέατρα ήταν γεμάτα πιθανώς κανείς δεν θα μιλούσε από φόβο. Οι ηθοποιοί μέσα στην πλήρη απόγνωση με κλειστά θέατρα, έβγαλαν και κάτι από μέσα τους».

Τέλος, ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών εξομολογήθηκε πως υπήρξαν αρκετές στιγμές που προσπάθησε ο ίδιος να μιλήσει σε κάποιους από τους φερόμενους ως δράστες κακοποιητικών συμπεριφορών αλλά δεν τον άκουσαν. «Είναι σαν την αρχαία τραγωδία, η ύβρις και η νέμεσις. Είχα καταλάβει ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν αγγίξει την ύβρις και μάλιστα είχα συμβουλεύσει κάποιους που τώρα κατηγορούνται, αλλά δε με άκουσαν [...] στεναχωριέμαι και έχω κλάψει, λυπάμαι πραγματικά για όλα αυτά τα πράγματα που καταγγέλλονται» είπε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Μπιμπίλας.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share