Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Σπαράζει» καρδιές ο Δημήτρης Μοθωναίος: «Όταν είσαι θύμα νιώθεις…»

Είχε... προοικονομήσει πριν μιλήσει

10 Φεβρουαρίου 2021 19:22
«Σπαράζει» καρδιές ο Δημήτρης Μοθωναίος: «Όταν είσαι θύμα νιώθεις…»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Δημήτρης Μοθωναίος συνεχίζει να «σπαράζει» καρδιές για την υπόθεση κακοποίησης, που υπέστη ο ίδιος κατ’ εξακολούθηση από τα 6 του χρόνια, με τις προηγούμενες αναρτήσεις του να έχουν συγκλονίσει το κοινό, πριν μιλήσει για την ιστορία του.

Ο ηθοποιός λυτρωμένος πια, «έβγαλε» από μέσα του όσα τον βασάνιζαν εδώ και πολλά χρόνια. Η ιστορία του άγγιξε τους πάντες και έφερε «κύμα» συμπαράστασης και αγάπης για τον ηθοποιό, ο οποίος ήταν καθηλωτικός.

Λίγες μέρες πριν, όσο ο ίδιος έβλεπε ανθρώπους του χώρου να καταθέτουν τις προσωπικές τους εμπειρίες είχε κάνει ανάλογα post τα οποία προϊκονομούσαν την ιστορία του.

Δημήτρης Μοθωναίος: Οι αναρτήσεις πριν από την εξομολόγησή του

«Είμαστε δίπλα στις γυναίκες και τους άντρες που θέλουν να μιλήσουν. Είμαστε εδώ με σεβασμό και αλληλεγγύη, με εσάς που ανεχτήκατε τέτοιες συμπεριφορές και υποφέρατε τόσο καιρό στη σιωπή. Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με όλα αυτά και να δημιουργήσουμε την κοινωνία που χρόνια τώρα μέσω της τέχνης οραματιζόμαστε. Μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, σεβασμού και παιδείας. Μη φοβάστε! Είμαστε όλοι μαζί!!» είχε γράψει στην πρώτη του σχετική ανάρτησή.

Στη δεύτερη ανάρτηση, ο Δημήτρης Μοθωναίος είχε γράψει:

«Ο ρόλος της πολιτείας και των ενσυνείδητων πολιτών είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, να στέκονται πλάι στον αδύναμο. Αν δεν κατανοείτε για τι το “όποιο” θύμα δεν αντέδρασε, δεν αντιστάθηκε ή δεν κατήγγειλε το περιστατικό εκ των υστέρων, να είστε ευγνώμονες που δεν έτυχε ποτέ να βρεθείτε σε αυτή τη θέση. Ίσως υπήρξατε απλώς τυχεροί, ίσως μεγαλώσατε ή γεννηθήκατε με ισχυρότερο ένστικτο αυτοσυντήρησης και λιγότερη ενοχή.

Η ενοχή είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός και πολλές φορές μπορεί να προκύπτει εκ μεταβιβάσεως από το θύτη στο θύμα. Ο θύτης ντρέπεται γι’ αυτό που πάει να κάνει και το θύμα εισπράττει την ενοχή του, που τον παγώνει και τον μουδιάζει. Πολλές φορές το ίδιο το θύμα αισθάνεται πως έχει προκαλέσει εκείνο την επίθεση, από ενοχή και πάλι. Θα ‘ταν συνετό να σταθείτε δίπλα στους αδύναμους και τους λιγότερο τυχερούς που δε μεγάλωσαν με τις δικές σας αρχές ή τη δική σας δύναμη».

Δημήτρης Μοθωναίος ανάρτηση

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share