Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ελένη Φουρέιρα: «Φοβόμουν να πω ότι είμαι Αλβανίδα - Το πραγματικό μου όνομα είναι...» (Video)

«Το ψωμί είχε άλλη γεύση στην Ελλάδα» - Η εξομολόγηση για τα δύσκολα παιδικά χρόνια

9 Φεβρουαρίου 2021 11:18
Ελένη Φουρέιρα: «Φοβόμουν να πω ότι είμαι Αλβανίδα - Το πραγματικό μου όνομα είναι...» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η γνωστή τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα, η οποία βρίσκεται σε περίοδο έντονης προετοιμασίας αφού θα παρουσιάσει το νέο μουσικό ριάλιτι «House of Fame» στον ΣΚΑΪ, ήταν η καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» το βράδυ της Δευτέρας (8/02).

Η Ελένη Φουρέιρα μίλησε για τον ρατσισμό που βίωσε την περίοδο που ήρθε στην Ελλάδα από την Αλβανία, ανέφερε τη σχέση της με τον διεθνή ποδοσφαιριστή Αλμπέρτο Μποτία και τη δημοφιλία της στην Ισπανία, ενώ αποκάλυψε ότι ιδανικά θα ήθελε να έχει ήδη αποκτήσει δύο παιδιά.

Πριν από 23 χρόνια η Φουρέιρα θυμάται ότι ήρθε στην Ελλάδα, μια χώρα που τη θεωρεί πατρίδα της: «Όλη μου η ζωή είναι η Ελλάδα. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο εκτός από την Ελλάδα».

Ελένη Φουρέιρα: Το ψωμί είχε άλλη γεύση στην Ελλάδα

«Μόλις άνοιξα τα μάτια μετά από ένα πολύ μεγάλο ταξίδι άρχισα να βλέπω πολλά φώτα - δεν το είχα ξαναδεί εκεί που ζούσα. Συνειδητοποίησα ότι μπήκα στη μαγική χώρα.

Αυτό που θυμάμαι είναι ότι το ψωμί είχε άλλη γεύση. Αυτό δεν θα το ξεχάσω. Εμείς τρώγαμε ψωμί που ζύμωνε η μητέρα μου και εδώ πρώτη φορά αγοράσαμε ψωμί. Ήμουν πολύ χαρούμενη που ήρθαμε σε μια καινούργια χώρα.

Ήταν πολύ ωραία όλα. Εννοείται και δύσκολα, ιδίως μέχρι να μάθω τη γλώσσα. Όταν μας έστειλε η μαμά μου στο σχολείο, ήμασταν δύο ξένα παιδιά από την Αλβανία εγώ και ο αδερφός μου. Ήταν δύσκολο να καταλάβω γιατί ήμουν δαχτυλοδειχτούμενη.

Δεν μπορούσα να καταλάβω τι θα πει ρατσισμός. Δεν το ήξερα. Ούτε και τα παιδιά που το έκαναν πιστεύω ότι ήξεραν γιατί το κάνουν».

«Κανένα παιδί σαν παιδί δεν έχει γεννηθεί για να διακρίνει τους ανθρώπους, από τη φυλή είτε για το χρώμα, είτε για την καταγωγή. Τότε δεν το καταλάβαινα και δεν ήξερα γιατί συμβαίνει αυτό. Τώρα το καταλαβαίνω.

Ένα εκατομμύριο Αλβανοί σε μια χώρα που δεν ήταν έτοιμη να το δεχτεί. Ήταν πολύ δύσκολο για τον κόσμο. Η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη. Τότε μου ήταν δύσκολο να το καταλάβω. Νόμιζα ότι είχα κάτι κακό. Είχα πολλές ανασφάλειες», συμπλήρωσε η Ελένη Φουρέιρα.

«Το πραγματικό μου όνομα είναι Εντέλα Φουρεράι»

Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε και στην περίοδο που δεν μιλούσε ανοιχτά για την καταγωγή της με τον Νίκο Χατζηνικολάου να παρατηρεί ότι μόνο η Αγγελική Νικολούλη δεν κλήθηκε να βρει από πού είναι η Φουρέιρα.

«Όταν είσαι παιδί και δεν έχεις σταθεί στα πόδια σου και είσαι μη αποδεκτός από την κοινωνία λόγω της καταγωγής σου δεν έχεις τη δύναμη - αν πρώτα ο κόσμος δεν σε γνωρίσει - να μπορέσεις να πεις ποιος είσαι. Φοβάσαι ότι δεν θα σου δοθεί ευκαιρία.

Όταν ένιωσα δυνατή και κατάλαβα ότι ο κόσμος αγαπάει την Ελένη - τον καλλιτέχνη Ελένη - και τελικά δεν ασχολείται για όλα τα υπόλοιπα, τότε ένιωσα πολύ δυνατή και μίλησα για την καταγωγή, το bullying και τον ρατσισμό που έχω βιώσει». «Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον εαυτό μου, έτσι ένιωθα έτσι έκανα» είπε η τραγουδίστρια.

Το πραγματικό της όνομα είναι Εντέλα Φουρεράι. «Έχω φτάσει στο σημείο να φοβάμαι να πω από πού είμαι για να είμαι κοινωνικά αποδεκτή. Δεν μας αγαπάνε όλοι, και πια είμαι πολύ καλά με αυτό. Νιώθω Ελληνίδα, έχω γεννηθεί στην Αλβανία και χαίρομαι πολύ γι' αυτό, είμαι περήφανη, όμως η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα. Είναι η χώρα που με αγάπησε, είναι η χώρα που αγαπώ».

Για την καριέρα της στο εξωτερικό η Ελένη Φουρέιρα είπε ότι μετά από τη Eurovision επιχείρησε να κάνει ένα επαγγελματικό άνοιγμα στο Λος Άντζελες.

Κατόπιν λόγω κορονοϊού τα πράγματα «πάγωσαν». Στην Ισπανία μετά το «Fuego» η Φουρέιρα γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια θεωρεί κορυφαία στιγμή στην καριέρα της της Eurovision και παραδέχεται ότι λόγω του κομματιού απέκτησε χιλιάδες θαυμαστές στην Ισπανία.

«Δεν είναι σκοπός της ζωής μου να παντρευτώ, η ιδέα του γάμου με τρομάζει»

Για τον σύντροφό της Αλμπέρτο Μποτία είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε και οι δύο πολύ ελεύθεροι σαν άνθρωποι. Δεν είναι σκοπός της ζωής μου να παντρευτώ, αντίθετα η ιδέα του γάμου με τρομάζει, μου φαίνεται κάτι πολύ εγκλωβιστικό.

Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον αλλά σίγουρα προς το παρόν θα αποφύγω το γάμο. Ιδανικά θα ήθελα να είχα ήδη δύο παιδιά.

Απλά δεν είναι για όλες τις γυναίκες εύκολο. Ο Αλμπέρτο ειναι ένας υπέροχος άνθρωπος και όσο μεγαλώνω καταλαβαίνω ότι πρέπει να έχω στη ζωή μου μόνο υπέροχους ανθρώπους, οπότε οποιαδήποτε σχέση κάνω στη ζωή μου είναι με ανθρώπους που έχουν ουσία».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share