Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Στην αντεπίθεση ο Δημήτρης Λιγνάδης: Προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Τι ανέφερε ο δικηγόρος του;

8 Φεβρουαρίου 2021 22:21
Στην αντεπίθεση ο Δημήτρης Λιγνάδης: Προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην αντεπίθεση προχωρά ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κινούμενος νομικά μετά τις καταγγελίες στον χώρο της υποκριτικής.

Μετά την παραίτησή του, η οποία έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία, το βράδυ του Σαββάτου ο Δημήτρης Λιγνάδης ήδη είναι έτοιμος να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Είχε προϊδεάσει για αυτό εξάλλου στην επιστολή παραίτησής του, έχοντας νωρίτερα κλείσει και το Facebook.

Δημήτρης Λιγνάδης: Προχωρά νομικά μετά τις καταγγελίες

Όπως δήλωσε μέσω του δικηγόρου του, Ν. Γεωργουλέα, στο Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, έχει ήδη προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό χρηστών που τον κατονομάζουν ως εμπλεκόμενο σε πράξεις βίας.

Επίσης, δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όποιου κάνει αναφορά σε αυτόν για εμπλοκή σε σκάνδαλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία εις βάρος του, αλλά ένα όργιο φημών, χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται πουθενά ο σκηνοθέτης.

Σπύρος Μπιμπίλας: Το σχόλιό του για την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη - «Λυπάμαι για ανθρώπους που...»

Με μία ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας σχολίασε την απόφαση του Δημήτρη Λιγνάδη να παραιτηθεί από καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

«Ο αγώνας αυτών των ημερών δεν πήγε χαμένος. Λυπάμαι για ανθρώπους που δεν τίμησαν τη θέση τους» έγραψε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Παρά το γεγονός ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, στις 2 Φεβρουαρίου, με ανακοίνωσή του, διέψευδε τα περί παραίτησής του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, τέσσερις μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 6 Φεβρουαρίου, με επιστολή του γνωστοποίησε τους λόγους που τον έκαναν να δηλώσει την παραίτησή του. Μάλιστα, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με δηλώσεις της στις 3 Φεβρουαρίου τόνιζε ότι δεν υπάρχουν καταγγελίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Η επιστολή παραίτησης του Δημήτρη Λιγνάδη

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το πρώτο θέατρο της χώρας μας, η αγάπη και η αφοσίωσή μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μου υπαγορεύει να υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Αντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνησή μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω απ' όλα, και να προστατεύσω τον θεσμό από μία ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα. Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στη κουίντα του Εθνικού Θεάτρου.

Επιπλέον, η παραίτησή μου αυτή, μού επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη συνεργασία.

Με τιμή Δημήτρης Λιγνάδης»

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share