Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκαριστικός ο Γιώργος Θεοφάνους για τις καταγγελίες: "Αν ανοίξει η υπόθεση "τραγούδι" τότε θα..."

Κάποια στιγμή θα αποκαλυφθούν όλα

8 Φεβρουαρίου 2021 15:42
Σοκαριστικός ο Γιώργος Θεοφάνους για τις καταγγελίες:

Καταγγελίες: Συνεχίζει να συγκλονίζει η υπόθεση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στον καλλιτεχνικό χώρο σχετικά με τις καταγγελίες που γίνονται από γνωστούς ηθοποιούς για άλλους συναδέλφους τους.

Σημειώνεται ότι σήμερα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έγινε η πρώτη μήνυση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη του θεάτρου διότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικό έναν ηθοποιό.

Συγκεκριμένα ο γνωστός συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "Το Πρωινό" όπου και μίλησε για τι καταγγελίες που υπάρχουν αλλά και τι θα γίνει αν τα αποκαλύψει όλα και ο χώρος του τραγουδιού.

Ο Γιώργος Θεοφάνους μίλησε για τις καταγγελίες.

Καταγγελίες: Όσα αποκάλυψε ο γνωστός συνθέτης

Ο Γιώργος Θεοφάνους ήταν καλεσμένος στο «Πρωινό» και μίλησε για όσα συμβαίνουν αλλά και τη Λυδία Σέρβου που ήταν συνεργάτιδά του στο μουσικό εργαστήρι που είχε ο μουσικοσυνθέτης.

«Δεν τη γνώριζα την ιστορία. Η Λυδία είναι ένας εξαιρετικά μορφωμένος και σωστός άνθρωπος. Έχει ανάγκη να το πει. Το έκανε. Δεν σου κρύβω ότι κι εμένα με προβληματίζει αυτό που γίνεται με την τηλεόραση. Πρέπει να στήνουμε τηλεδικαστήρια; Από την άλλη η τηλεόραση είναι ένα πάρα πολύ δυνατό μέσο. Θέλει βήμα ο άλλος. Το βήμα πολλές φορές παρεξηγείται.

Ο Γιώργος Θεοφάνους εξήγησε γιατί έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα παρενόχλησης παιδιών αφού εδώ και 12 χρόνια είναι πρέσβης του Hope for children.

«Προσπαθούσαμε να φέρουμε εδώ νόμους που στην Κύπρο έχουν ψηφιστεί. Δυστυχώς κάποιοι από τους βουλευτές δεν έκαναν τίποτα για αυτό. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί μπροστά σε πόρτες θυτών που ήταν δικαστές, γυμναστές, καθηγητές. Έχω περίπτωση παιδιού στην Κύπρο που το έφερνε η μαμά του και δεν μιλούσε, ήταν 6 χρονών.

Το κακοποιούσε ο πατέρας του, δικαστής. Έχουν φτάσει στα αυτιά μου πολλές ιστορίες αλλά δεν μπορώ να βγω να κατονομάσω. Αν αποφασίσει κάποιος να το κάνει θα πάω ως μάρτυρας. Έχω δει πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. 1 στα 5 παιδιά είναι κακοποιημένο, στην Ελλάδα -δεν μιλάμε για τη Ζιμπάμπουε.

Παρότρυνε όποιο παιδί θέλει να μιλήσει να το κάνει ανώνυμα στη γραμμή 116111 και να αναλάβουν οι Αρχές. «Θα πρέπει να μάθουμε να εκπαιδεύουμε τα αγόρια και να ενημερώνουμε τα κορίτσια, έχουν μεγάλη διαφορά» είπε.

«Αν ανοίξει η υπόθεση “τραγούδι” θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα. Ξέρω, δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Σαφέστατα ξέρω για ανθρώπους που μπορεί να ζουν ή να μην ζουν. Οι μαγαζάτορες, οι μαέστροι, οι τραγουδιστές μεταξύ τους, η μεγάλη φίρμα με τη μικρή φίρμα, ποια η διαφορά με τους ηθοποιούς; Στη δουλειά τη δικιά σας; Στα κανάλια μέσα;» είπε.

«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που μένεις με το στόμα ανοιχτό. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας» είπε.

Ο μουσικοσυνθέτης μίλησε για μια περίπτωση βιασμού που κατήγγειλε ο ίδιος.

«Με πήρε τηλέφωνο μια νηπιαγωγός από τη Λεμεσό για ένα παιδάκι 4 ετών. Μου λέει “δεν μιλάει, κάνει μόνο περίεργα σκίτσα. Το έχω πει στη διευθύντρια που μου είπε ότι δεν είναι δουλειά μας αυτό το πράγμα, να το κάνει η Αστυνομία. Κατήγγειλα το περιστατικό στις Αρχές, ο θείος που βίαζε το παιδί βρίσκεται στη φυλακή. Είναι δύσκολο ένα παιδί να σηκώσει το τηλέφωνο», είπε ο Γιώργος Θεοφάνους κάνοντας τον Γιώργο Λιάγκα να δακρύσει.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share