Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: «Αυτή τη στιγμή μπορεί 100 άνθρωποι να με λένε “παλιοαδερφή”»

«Έχουν μάθει στα θύματα να ντρέπονται»

6 Φεβρουαρίου 2021 18:51
Γιώργος Καπουτζίδης: «Αυτή τη στιγμή μπορεί 100 άνθρωποι να με λένε “παλιοαδερφή”»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε καλεσμένος στο Καλύτερα Δε Γίνεται και μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στο κύμα καταγγελιών των τελευταίων ημερών.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός μίλησε και για τη θεατρική του παράσταση “Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!”, η οποία σήμερα και αύριο θα προβάλλεται μέσω live streaming.

Αρχικά, ο Γιώργος Καπουτζίδης που βρίσκεται στο πλευρό της Αγγελική Λάμπρη είπε χαρακτηριστικά: “Μετά το Παρά Πέντε είχα κουραστεί αρκετά, δεν ήξερα αν μπορώ να συνεχίσω σε αυτούς τους ρυθμούς. Με φόβισε όλο αυτό που είχε γίνει ή ήθελα να δοκιμαστώ και σε άλλα πράγματα.

Η κούραση με οδήγησε να αποποιηθώ την ευθύνη που νόμιζα ότι είχα. Το Παρά Πέντε ήταν μια εξωτερίκευση εμπειριών και συναισθημάτων και ονείρων από την παιδική και εφηβική μου ηλικία”.

Γιώργος Καπουτζίδης

Η εξομολόγηση του Γιώργου Καπουτζίδη για το μπούλινγκ που έχει δεχτεί και τις καταγγελίες των ηθοποιών

“Οι γονείς των μπούλιδων και αυτοί κάτι λάθος έμαθαν. Μπορούμε να τους δικαιολογήσουμε άρα τελικά μαθαίνουμε λάθος πράγματα. Πρέπει να ξαναμάθουμε από την αρχή πάρα πολλά πράγματα. Αυτό αρνούμαστε να κάνουμε σαν κοινωνία. Έχουν μάθει στα θύματα να ντρέπονται. Πρέπει να τα πιάσουμε από την αρχή τα πράγματα και να δούμε που πρέπει να αλλάξουμε την εκπαίδευσή μας και την παιδεία μας. Να μη γίνονται πασαλλείμματα…

Είμαι υπέρ αυτού, να ειπωθούν μερικά πράγματα. Να βγουν όλα τα πράγματα στο τραπέζι και να τα διορθώσουμε. Να ξεκινήσουμε με τις πιο σοβαρές καταγγελίες και θα φτάσουμε στις πιο μικρές…

Είμαστε όλοι σε μια δουλειά και οφείλουμε όλοι να ζούμε σε ένα περιβάλλον που μας σέβονται και μας εκτιμούν. Πρέπει να υπάρχει μια ιεραρχία στο θέατρο. Ο σκηνοθέτης αποφασίζει πως θα γυριστεί μια σκηνή.

Όπως συμπεριφερθείς στον πρωταγωνιστή σου, έτσι πρέπει να συμπεριφερθείς και στον βοηθό. Όλα αυτά τα συζητούσαμε στις ταβέρνες και τα εστιατόρια που πηγαίναμε μετά την παράσταση. Ήταν άκομψο να μαθαίνεις ότι κάποιος συνάδελφός σου περνάει δύσκολα στο απέναντι θέατρο και να το συζητάς, την ώρα που παραγγέλνεις μια σαλάτα.

Αυτή τη στιγμή δεν με νοιάζει να μάθω ποιος έκανε τι. Κάπως, τα ξέχασα στην πορεία. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να εργάζομαι σε έναν χώρο με σεβασμό και εκτίμηση. Αυτό είναι το σημαντικό, να φτάσουμε στο σημείο σε όλους τους χώρους να υπάρχει σεβασμός.

Είναι θέμα της κοινωνίας αλλά και της πολιτείας. Η πολιτεία έχει διαχωρίσει τους ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή που μιλάω, μπορεί 100 άνθρωποι στο Twitter να με λένε “Παλιοαδερφή”. Είναι πρόστιμο αυτό; Έχει γίνει τίτλος τιμής πια τόσες φορές που το έχω ακούσει.

Ο άνδρας έχει εκπαιδευτεί πολύ λάθος. Κι και η γυναίκα το ίδιο. Πρέπει και η γυναίκα να ξεμάθει αυτά που έμαθε και να πιστέψει στον εαυτό της. Αξίζει να χειροκροτήσουμε όρθιοι αυτές τις γυναίκες που βγήκαν να μιλήσουν. Ο άνδρας καταπιέζει μια γυναίκα, επειδή έτσι έχει μάθει… Όχι δεν θα τα κάνει” κατέληξε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share