Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τάσος Δούσης: Η ανάρτηση που "ξεσηκώνει" τους Έλληνες για μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης

Κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου!

23 Δεκεμβρίου 2020 09:19
Τάσος Δούσης: Η ανάρτηση που
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

"Η ελπίδα δεν πρέπει να σβήσει στο @ellinikopaidikoxorio στο Φίλυρο..." με αυτή τη φράση ξεκινάει το post του στο Instagram ο γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος Τάσος Δούσης. Σε μια κίνηση ανθρωπιάς και αγάπης ο δημοσιογράφος καλεί τους φίλους του και ιδιαίτερα τους «επώνυμους» να στηρίξουν οικονομικά το «Ελληνικό παιδικό χωριό» στο Φίλυρο στην Θεσσαλονίκη.

Όπως εξηγεί στο post του ο Τάσος Δούσης η συγκεκριμένη δομή που φιλοξενεί παιδάκια που δεν έχουν οικογένεια είναι σε τραγική κατάσταση. Δεν έχουν χρήματα για θέρμανση, φαγητό και σε λίγο δεν θα μπορούν να πληρώσουν ούτε καν για στέγη.

Ο Τάσος Δούσης μετά από επικοινωνία με την διεύθυνση του «Ελληνικού παιδικού Χωριού» αποφάσισε ο όμιλος των επιχειρήσεων της Dousiscom να στηρίξει οικονομικά το «Ελληνικό παιδικό χωριό». Τα χρήματα, όμως, που χρειάζονται στην συγκεκριμένη δομή είναι πάνω από 650.000 ευρώ μόνο για μια χρονιά.

Επειδή, λοιπόν η βοήθεια που πρόσφερε ο όμιλος των εταιρειών του Τάσου Δούση δεν έφτανε αποφάσισε ο ίδιος σε συνεργασία με το «Ελληνικό παιδικό χωριό» να ξεκινήσει μια αλυσίδα αλληλεγγύης προσφοράς και αγάπης. Ο παρουσιαστής των Εικόνων έκανε λοιπόν ένα challenge και προκαλεί-προσκαλεί όλους τους φίλους του στο Instagram 100.000 να συμβάλουν οικονομικά ακόμη και 1 ευρώ! Δε σταματάει όμως εκεί, καλεί ονομαστικά μια τεράστια λίστα από επώνυμους πασίγνωστα ονόματα της showbiz που τους «προκαλεί» να βοηθήσουν έμπρακτα και ουσιαστικά.

Τάσος Δούσης: Διαβάστε αναλυτικά το post και τα ονόματα που έχουν προσκληθεί

Το @ellinikopaidikoxorio με ένα γλυκό μήνυμα ευχαριστεί για την συμπαράσταση

Πριν από μερικές ημέρες η διοίκηση έκανε έκκληση για βοήθεια λόγο της πανδημίας...

Λίστα τροφίμων με τα απολύτως απαραίτητα δημοσιοποίησε το Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, απευθύνοντας για πρώτη φορά στα 32 χρόνια λειτουργίας του έκκληση για βοήθεια.

«Από τον Μάρτιο του 2020 λόγω της ενδημούσης πανδημίας, τον περιορισμό των μετακινήσεων, της απαγόρευσης διενέργειας εκδηλώσεων, των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων που επιβάλλεται να τηρούμε στο Σωματείο μας (περιορισμός επισκέψεων, αναστολή λειτουργίας της εκκλησίας μας κλπ) και της γενικής οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζει η Ελληνική Κοινωνία εξαιτίας της πανδημίας, βιώνουμε την πρωτόγνωρη μείωση σε ποσοστό 70%-80%, τόσο των χρηματικών δωρεών και των χορηγιών, όσο και των προσφορών σε τρόφιμα και προϊόντα, καθώς και την μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει το Σωματείο μας περίπου 80% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη» αναφέρουν οι ιθύνοντες και προσθέτουν πως «δυστυχώς τις τελευταίες μέρες φτάσαμε στο οριακό σημείο να μην έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε με θέρμανση και τα 8 σπίτια μας στα οποία διαμένουν τα 38 ανήλικα παιδιά που αυτήν την χρονική στιγμή φιλοξενούμε. Αντιμετωπίζουμε έλλειψη σε βασικά είδη διατροφής και προϊόντα απαραίτητα για την καθημερινότητα των παιδιών μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η έκκληση του Παιδικού Χωριού.

Μπροστά στο αδιέξοδο, το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο δημοσιοποίησε σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα λίστα τροφίμων που λείπουν από τα παιδιά που φιλοξενεί στις δομές του, αποβλέποντας στην εθελοντική προσφορά.

Ποιο είναι το «Ελληνικό παιδικό χωριό» - Γιατί δεν το γνωρίζουμε ενώ λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια;

Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο είναι αναγνωρισμένο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι ανεξάρτητο από Διεθνείς Οργανισμούς και φορείς, δεν έχει ιδρυματικό χαρακτήρα και είναι το πρώτο Ελληνικό Παιδικό Χωριό. Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης, πάνω στην κορυφή του Φιλύρου, σ’ ένα τόπο ξερό, πετρώδη και κακοτράχηλο, όμως με μια υπέροχη θέα, «φύτρωσε» ξαφνικά μια μικρή, χρωματιστή πολιτεία: Το πρώτο «Ελληνικό Παιδικό Χωριό». Τα οχτώ πρώτα σπίτια, ένα κτίριο διοικήσεως, μια εκκλησία. Αλλά και χιλιάδες δέντρα που άλλαξαν το τοπίο, που με τα μεγάλα του βράχια είναι κάτι μοναδικό.

Όλο ζωή το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο γέμισε με παιδικές φωνές, χαρές και τραγούδια και ζωντάνεψε όλη την περιοχή. Στην ίδρυση του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» (τότε «Παιδικού Χωριού Βορείου Ελλάδος») οδήγησε η έλλειψη ενός χώρου για μακροχρόνια φιλοξενία ορφανών και εγκαταλελειμμένων παιδιών ή προερχομένων από προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον. Η ανάγκη να υπάρχει μια μορφή παιδικής προστασίας που δεν θα έχει ιδρυματικό χαρακτήρα αλλά θα παρέχει οικογενειακή στήριξη, ασφάλεια και αγωγή βασισμένη στην Ελληνική – Ορθόδοξη Παράδοση, αλλά και στις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής και της ψυχολογίας.

Σκοπός του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» είναι η μόνιμη και μακροχρόνια παροχή φροντίδας, μόρφωσης, στέγης και ψυχολογικής στήριξη των παιδιών στη βάση της Ελληνο-ορθόδοξης Παράδοσης και των αρχών της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας. Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» επιδιώκει να προσφέρει τους βασικούς όρους της οικογενειακής ζωής σε παιδιά των οποίων οι γονείς είτε δεν υπάρχουν πλέον στη ζωή, είτε δεν μπορούν να διατηρήσουν την ευθύνη της γονικής μέριμνας για διάφορους λόγους.

Ο σκοπός αυτός πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ανάπτυξης του παιδιού κατά το πρότυπο της οικογένειας που αποτελεί το θεμελιώδες κύτταρο της κοινωνίας. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκεται η ψυχονοητική ανάπτυξη και κοινωνική ένταξη των παιδιών που έχουν χάσει την στήριξη αυτή και που είναι απαραίτητη για να ενταχθούν ως αυτόνομα και ολοκληρωμένα μέλη στην Ελληνική κοινωνία και ακολούθως στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το πρόβλημα των παιδιών χωρίς οικογένεια ή παιδιών που τα κακομεταχειρίζονται, γονείς που δεν έχουν ούτε να τα θρέψουν είναι ίσως μεγαλύτερο από ότι ο μέσος πολίτης μπορεί να φαντασθεί. Πολλά παιδιά ζουν τα πρώτα χρόνια της ζωής τους με στερήσεις και με τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης υφιστάμενα την εγκατάλειψη και πολλές φορές την εγκληματική συμπεριφορά των προσώπων του στενού τους περιβάλλοντος. Σ’αυτά τα παιδιά το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο θέλει να χαρίσει μια αληθινή οικογένεια.

Το συγκεκριμένο σωματείο ΠΟΤΕ δεν έχει ζητήσει βοήθεια παρά μόνο από την τοπική κοινωνία. Οι Άνθρωποι αθόρυβα και από το υστέρημα τους στηρίζουν τα παιδιά.

Εμείς στηρίζουμε την εκστρατεία αλληλεγγύης και αγάπης και θα σας ενημερώνουμε καθημερινά για το ποιοι «επώνυμοι» ανταποκρίνονται. Σας καλούμε όλους να μπείτε στο προφίλ του Τάσου Δούση και να προσφέρετε ακόμη και 1 ευρώ για τα παιδιά στο Φίλυρο. Για εσάς μπορεί να μην είναι κάτι φοβερό για τα παιδιά είναι ΕΛΠΙΔΑ.

Επίσης, μην ξεχνάτε πως τρέχει σούπερ διαγωνισμός στο ίδιο προφίλ με 30 νικητές, δείτε εδώ περισσότερα!

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share