Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ποοόσα; Αυτός είναι ο μισθός που έπαιρνε η Ζωή Λάσκαρη από τη Φίνος Φιλμ - Αποκάλυψη "φωτιά"

Δεν πάει ο νους σας

15 Δεκεμβρίου 2020 08:42
Ποοόσα; Αυτός είναι ο μισθός που έπαιρνε η Ζωή Λάσκαρη από τη Φίνος Φιλμ - Αποκάλυψη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε τι μισθό έπαιρνε η αγαπημένη ηθοποιός, Ζωή Λάσκαρη από τη Φίνος Φιλμ; Το Athensmagazine.gr έμαθε και θα σας παρουσιάσει παρακάτω.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Ζωή Λάσκαρη ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, μια από τις διασημότερες σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, που ξεκίνησε την καριέρα της κερδίζοντας τον τίτλο της "Σταρ Ελλάς", το 1959.

Το πραγματικό της ονοματεπώνυμο ήταν Ζωή Κουρούκλη, ίδιο με της εξαδέλφης της Zωής Kουρούκλη, γνωστής τότε τραγουδίστριας. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 θεωρήθηκε μια από τις εμπορικότερες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Μάλιστα, είχε διατελέσει δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, με την παράταξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Το 2013 απονεμήθηκε με βραβείο από την Ακαδημία Κινηματογράφου, για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο. Απεβίωσε στις 18 Αυγούστου του 2017 από καρδιακή ανακοπή -δείτε εδώ πού πέθανε-.

Τι μισθό έπαιρνε η ηθοποιός;

Η Ζωή Λάσκαρη πληρωνόταν από τη Φίνος Φιλμ με μηνιάτικο. Συνολικά, το χρόνο αμειβόταν με 260.000 δραχμές. Αμοιβή μικρότερη από της Αλίκης που πληρωνόταν 500.000 δραχμές την ταινία και από του Κώστα Βουτσά, που αμειβόταν με 300.000 δραχμές ανά ταινία.

Διαβάστε την εξομολόγηση της Λάσκαρη για την ταινία "Στεφανία"

Η αποκάλυψη που είχε κάνει η Ζωή Λάσκαρη πριν το θάνατό της είχε "σπαράξει". "Νόμιζα ότι ξερίζωναν την ψυχή μου", είχε εξομολογηθεί. Τι είχε αναφέρει η μεγάλη Ελληνίδα σταρ;

Η ηθοποιός είχε πολλές "περιπέτειες" όταν ακόμη βρισκόταν στις επιτυχημένες ημέρες της καριέρας της. Μια από αυτές ήταν στα γυρίσματα της ταινίας "Στεφανία", τα οποία σταμάτησαν από τη χούντα με την απάντηση πως τα αναμορφωτήρια δεν ήταν όπως τα παρουσίαζαν.

"Εν τω μεταξύ αυτή που το είχε γράψει είχε ζήσει σε αναμορφωτήριο, ήταν ανάπηρη και ερχόταν η γυναίκα κάθε μέρα στα γυρίσματα και καθόταν και παρακολουθούσε. Δηλαδή ήταν αληθινή ιστορία η Στεφανία" εξομολογήθηκε η Ζωή Λάσκαρη.

Η στιγμή που δεν είχε ξεχάσει ποτέ ήταν όταν μπήκε το "τυπικό ωράριο" στα γυρίσματα. "Εκεί νόμιζα ότι ξερίζωναν την ψυχή μου. Ξερίζωσαν την καρδιά με το κρακ του γενικού διακόπτη. Τελεία. Δεν υπάρχει πίσω και μπρος", είχε πει. Μιας και αναφερθήκαμε στη Ζωή Λάσκαρη, δείτε εδώ όσα είχε πει για το... κέρατο.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share