Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Νίκος Σεργιανόπουλος: Όλα στο φως - Αυτοί ήταν οι εραστές του. Αδιανόητες αποκαλύψεις

Ποιες οι αποκαλύψεις για τον Νίκο Σεργιανόπουλο;

4 Δεκεμβρίου 2020 11:41
Νίκος Σεργιανόπουλος: Όλα στο φως - Αυτοί ήταν οι εραστές του. Αδιανόητες αποκαλύψεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δραματικές εξομολογήσεις μιας ταραγμένης ζωής που με μαθηματική ακρίβεια οδήγησε σε αυτοκαταστροφικά μονοπάτια και τελικά στο μακελειό της νύχτας της σφαγής του στο διαμέρισμα της οδού Μετεώρων αφηγούνται στενοί φίλοι του Νίκου Σεργιανόπουλου στις «ματωμένες» σελίδες της δικογραφίας.

Μέσα από τις αφηγήσεις ξεδιπλώνεται η ολισθηρή και επικίνδυνη ζωή που επέλεξε ο Νίκος Σεργιανόπουλος, οι «αταίριαστες» γνωριμίες του με ετερόκλητα άτομα του περιθωρίου, οι εμμονές του σε μια καθημερινότητα που ισορροπούσε στην κόψη του ξυραφιού, αλλά και ένας αδιόρατος τρόμος για το κακό που τον πλησίαζε και παραμόνευε έξω από την πόρτα του.

Ο Αιγύπτιος εραστής που νοσηλεύτηκε στο Δρομοκαΐτειο

«Με πήρε από την πιάτσα της πλατείας Κουμουνδούρου»

Επιβεβαιώνεται με τον πιο ηχηρό τρόπο, παρά τις αρχικές διαψεύσεις της Ασφάλειας, η κλήση σε κατάθεση του 30χρονου Αιγύπτιου Μ.Ν., στενού φίλου του θύματος, ότι μετά τα όσα είπε στις 12 Ιουνίου στην Αστυνομία, ζήτησε και μπήκε για νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο στις 16 του ίδιου μήνα.

Ο Αιγύπτιος ισχυρίζεται ότι με τον Νίκο γνωρίστηκε πριν από ενάμιση χρόνο στην πλατεία Κουμουνδούρου και συνήψαν σχέσεις. Μάλιστα, ο Μ.Ν. και το θύμα είχαν πάει και στο σκάφος του ηθοποιού ενάμιση μήνα πριν από τον χαμό του. Πέραν των αναλυτικών αφηγήσεων που δίνει ο Ν.Μ. για τις προσωπικές τους συνευρέσεις, εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η στιχομυθία του με τους αστυνομικούς για τα μέτρα ασφαλείας που ελάμβανε ο ηθοποιός όταν δεχόταν φίλους στο σπίτι του. Ο Αιγύπτιος αποκαλύπτει ότι το θύμα δεν κλείδωνε ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ.

Ερώτηση: Οταν πήγαινες σπίτι του, ο Νίκος κλείδωνε από μέσα την πόρτα;
Απάντηση: Οχι, ποτέ.
Ερώτηση: Πότε είδες τελευταία φορά τον Νίκο;
Απάντηση: Είκοσι μέρες περίπου πριν πεθάνει με πήρε τηλέφωνο και πήγα από το σπίτι του. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που τον είδα. Πέντε μέρες πριν πεθάνει τον έπαιρνα στο κινητό, αλλά δεν το σήκωνε. Για τον θάνατό του έμαθα από την τηλεόραση.
Ερώτηση: Ηξερες με ποια άτομα έκανε παρέα ο Νίκος;
Απάντηση: Οχι.
Ερώτηση: Γνωρίζεις τον άνδρα στη φωτογραφία που σου δείχνουμε; (γίνεται μνεία ότι στον μάρτυρα επιδείχθηκε η φωτογραφία του δολοφονηθέντος ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Νικολάου του Γερμανού και της Νικολέτας, γεν. 1952 στη Δράμα).
Απάντηση: Ναι, αυτός είναι ο Νίκος που σας λέω.
Ερώτηση: Κάτι άλλο έχεις να πεις;
Απάντηση: Οχι, δεν έχω.

Επίσης, ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος που το θύμα είχε προσεγγίσει τον αλλοδαπό, όπως ο μάρτυρας ισχυρίζεται.

Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου ήμουνα στην Κουμουνδούρου, στην πλατεία, και ήρθε ένας άνδρας με το αυτοκίνητό του, ένα μπλε μεγάλο και μου είπε να τον πλησιάσω. Στην αρχή φοβήθηκα, δεν πήγα, γιατί νόμιζα ότι ήταν αστυνομικός. Μου είπε να μη φοβάμαι και μου άνοιξε την πόρτα και μπήκα μέσα.

Εγώ κατάλαβα ότι ήθελε να πάμε σπίτι του για να κάνουμε σεξ. Τον λέγανε Νίκο. Βγήκαμε στην Πειραιώς και πήγαμε σπίτι του. Ητανε βράδυ, γύρω στις 2.00. Το σπίτι του ήταν στο Παγκράτι, κοντά στη Φιλολάου. Πάρκαρε το αυτοκίνητο στον δρόμο, κατεβήκαμε, μου ‘δειξε το κουδούνι στην πολυκατοικία, άνοιξε μετά την πόρτα και ανεβήκαμε μετά στο σπίτι, στον τελευταίο όροφο, στον 5ο. Μπήκαμε σπίτι, μου ‘κανε ο Νίκος καφέ, καθίσαμε λίγο στο σαλόνι…

Ο πρώην συγκάτοικός του Αλέξανδρος Ρήγας

«Ξαναβρεθήκαμε την εποχή που είχε το μπλέξιμο με την κοκαΐνη…»

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Αλέξανδρος Ρήγας, που είχε γνωρίσει το θύμα την άνοιξη του 1997 σε ένα καφέ πριν από την πρόταση που του είχε κάνει να συμμετέχει στους «Δύο ξένους», κατέθεσε και αυτός στην Αστυνομία όσα γνώριζε.

Σημαδιακή θεωρεί τη στιγμή που ο Σεργιανόπουλος συνελήφθη για τα ναρκωτικά στον Κολωνό.

Ηταν η ευκαιρία για να ξαναγίνουν φίλοι, αλλά και η αρχή του τέλους για τον στενό συνεργάτη του, όπως καταθέτει στην Ασφάλεια. Επίσης, αφηγείται τη συγκατοίκησή τους στο Παγκράτι πριν από το 2000, αλλά και την αποχώρησή του από το σπίτι του θύματος το 2002.

«Συνέχισα να μένω στο σπίτι του για αρκετό χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα μέχρι τα τέλη του έτους 2002, σε μία ημιμόνιμη βάση. Μετά το τέλος του σίριαλ “Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη” είχε αραιώσει η επικοινωνία μας, μέχρι που χάθηκε τελείως κάθε επαφή.

Ξαναβρεθήκαμε λίγο πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα, τον Δεκέμβριο 2007 δηλαδή, όταν τον Νίκο τον είχαν συλλάβει για την υπόθεση με τα ναρκωτικά. Εγώ το περιστατικό αυτό το έμαθα μέσω ενός κοινού γνωστού μας, του Μάκη του ΠΡΟΒΑΤΑ, ο οποίος με ενημέρωσε τηλεφωνικά και ήρθε και με πήρε από το σπίτι και πήγαμε μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού που ήταν κρατούμενος ο Νίκος.

Ο Νίκος ήταν λίγο αμήχανος στο τμήμα, κάναμε κάποια κουβέντα, αν χρειάζεται κάτι, αν θέλει φαγητό, συζητήσαμε για τους δικηγόρους και προσπάθησα να του συμπαρασταθώ όσο μπορούσα τόσο στο τμήμα όσο και τις επόμενες ημέρες, μέχρι που πήγε στο δικαστήριο και εγώ εκεί έδωσα κατάθεση υπέρ του Νίκου.

Το διάστημα εκείνο είχαμε πολύ συχνή επικοινωνία και είχαμε βγει τρεις φορές έξω. Μετά την απόφαση της μη προφυλάκισης είχαμε κανονίσει να βγούμε μαζί αλλά και με τον Μάκη ΠΡΟΒΑΤΑ και τον δικηγόρο του Νίκου, τον Αλέξη ΚΟΥΓΙΑ, για φαγητό. Τελικά η συνάντηση αυτή δεν έγινε. Από τότε, λοιπόν, μέχρι και πριν από τρεις εβδομάδες περίπου με τον Νίκο δεν ξαναβρεθήκαμε, αλλά κάποιες φορές μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Τελευταίο τηλεφώνημα ήταν πριν από τρεις εβδομάδες».

Ο γυμναστής που γνώρισε ο ηθοποιός στα καμαρίνια

Η προφητική συνομιλία τρεις μέρες πριν από τη δολοφονία

Στενή σχέση διατηρούσε ο Νίκος Σεργιανόπουλος με 44χρονο γυμναστή από τον Πειραιά, ο οποίος κατέθεσε στην Ασφάλεια στις 6/6/08. Με το θύμα είχε γνωριστεί το 2001, όπως διηγείται, στο θέατρο «Βεάκη», στην παράσταση «Νυφικό κρεβάτι», όταν ως θεατής τον επισκέφτηκε στο καμαρίνι του για να του εκφράσει τον θαυμασμό του.

Με τον Σεργιανόπουλο ο μάρτυρας βρισκόταν και έκαναν παρέα από το 2001-2005, μετά τον έχασε και οι επαφές τους ελαττώθηκαν. Συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη που κάνει ο γυμναστής για μία τηλεφωνική συνομιλία που είχε με το θύμα στις 31/5/08, τρεις μέρες πριν από το θάνατό του, που θεωρείται προφητική για το τι θα επακολουθούσε:
– Εχεις νέα; τον ρώτησα.
– Ναι, πολλά, είπε το θύμα.
– Καλά νέα; τον ρώτησα.
– Τα περισσότερα κακά, μου είπε.

«Επέμεινα να μου πει τι ακριβώς και μου απάντησε ότι αυτά δεν λέγονται και μου είπε “από βδομάδα θα μάθεις κάτι και θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό” και έκλεισε το τηλέφωνο. Μετά με πήρε στο κινητό και μου ζήτησε να του βρω αποκόμματα με θετικές κριτικές για το παίξιμό του στο σίριαλ και ότι τα ήθελε για την επόμενη ημέρα. Εγώ του είπα ότι δεν μπορούσα να τα βρω και κλείσαμε το τηλέφωνο. Οσο μιλούσαμε στο τηλέφωνο, κατάλαβα ότι πάλι ήταν πιωμένος ή είχε πάρει κόκα.

Από τότε δεν ξαναμιλήσαμε στο τηλέφωνο. Τη Δευτέρα 2/6/08 του τηλεφώνησα, αλλά δεν απαντούσε και είχε κλειστό και τον τηλεφωνητή. Εγώ του είχα τηλεφωνήσει για να δω τι κάνει, γιατί δεν τον είχα ακούσει καλά στο τηλέφωνο το Σάββατο. Την Τετάρτη 4/6/08 γύρω στις 10.00 το πρωί άκουσα στην τηλεόραση ότι δολοφόνησαν τον Νίκο στο σπίτι του. Τα έχασα και πήρα τηλέφωνο τον Μάκη και εκείνος μου είπε ότι θα ερχόταν στην υπηρεσία σας για να καταθέσει και του είπα ότι κάποια στιγμή θα ερχόμουν κι εγώ, όπως και ήρθα.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share