Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Σεισμός» στο Buckingham για τη Βασίλισσα Ελισάβετ: Πήρε την απόφαση η μονάρχης

Έκτακτες εξελίξεις λόγω κορωνοϊού στο παλάτι

3 Δεκεμβρίου 2020 13:45
«Σεισμός» στο Buckingham για τη Βασίλισσα Ελισάβετ: Πήρε την απόφαση η μονάρχης
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Σεισμός» επικρατεί στο Buckingham με την απόφαση, που πήρε η Βασίλισσα Ελισάβετ, με τη μονάρχη να ανακοινώνει μια είδηση, που αφορά την ίδια και το σύζυγό της, Πρίγκιπα Φίλιππο.

Συγκεκριμένα, η απόφαση έχει σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού και, αυτό που αποφασίστηκε, είναι οι δυο τους να μείνουν μόνοι τους στο κάστρο του Ουίνδσορ, «σπάζοντας» την παράδοση, που θέλει να περνούν τις γιορτές των Χριστουγέννων στο Σάντριχαμ με την οικογένειά τους.

Πρόκειται, φυσικά, για μια ιδιαίτερη κατάσταση, με όλο τον κόσμο να περνά μια δύσκολη δοκιμασία και τη Βασίλισσα να οφείλει να μην αποτελεί εξαίρεση. Αυτό που συμβαίνει, υπό κανονικές συνθήκες, είναι το να καλέσει την Τετάρτη πριν από τα Χριστούγεννα την ευρεία οικογένεια στο Μπάκιγχαμ, για ένα μεγάλο γεύμα πριν από τη γιορτή. Μετά το γεύμα αυτό, παίρνει κανονικά το τρένο για να πάει στο Σάντριχαμ και να γιορτάσει μαζί με τα πιο κοντινά μέλη τα Χριστούγεννα.

Σε αυτή τη «μαύρη» χρονιά, όμως, όλα αυτά πρέπει να ακυρωθούν. Σύμφωνα με πηγές από το παλάτι, η Βασίλισσα και ο Δούκας του Εδιμβούργου πήραν την απόφαση να ματαιώσουν τις οικογενειακές εκδηλώσεις και, προκειμένου να προστατευθούν, να μη δουν κανέναν από τη βασιλική οικογένεια στη διάρκεια των εορτών, δημιουργώντας έτσι τη δική τους «φούσκα» προστασίας, αφού στο Ουίνδσορ θα υπάρχουν μαζί τους μόνο όσοι χρειάζονται από το προσωπικό.

Η Ελισάβετ, μάλιστα, δε θα συμμετάσχει ούτε στη θρησκευτική εορτή των Χριστουγέννων, στέλνοντας έτσι μήνυμα στο κοινό, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός. Δεν αποκλείεται, βέβαια, να διοργανώσει μια μικρή λειτουργία στο παλάτι, αφού η πιθανότητα αυτή υπάρχει. Αναφορικά με το πόσοι θα βρίσκονται, συνολικά, στο Ουίνδσορ, αυτοί δεν είναι και λίγοι, αφού στο σύνολο θα υπάρχουν 24 εργαζόμενοι, που θα δουλεύουν σε δύο ομάδες των 12 με εναλλαγές ανά τρεις εβδομάδες δουλειάς.

Μπορεί να θεωρούνται πολλοί για την 94χρονη Βασίλισσα και τον προσεχώς 100 ετών Πρίγκιπα, αλλά είναι πράγματι οι απολύτως απαραίτητοι, που θα εργάζονται κάτω από απόλυτη υγειονομική βεβαιότητα. Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, ότι προτού αναλάβουν την εργασία τους για τρεις εβδομάδες, άπαντες θα περνούν μία εβδομάδα καραντίνας, ώστε να διαπιστωθεί σε απόλυτο βαθμό, ότι δεν έχουν τον ιό, που πρόσφατα μάλιστα «χτύπησε» την οικογένεια, και δε θα τον μεταδώσουν στο βασιλικό ζευγάρι.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share