Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ζωή Λάσκαρη: Πόσα κιλά ζύγιζε; Δεν έχει γραφτεί πουθενά και δεν πάει το μυαλό σας!

Έκανε συνέχεια δίαιτες...

2 Δεκεμβρίου 2020 08:14
Ζωή Λάσκαρη: Πόσα κιλά ζύγιζε; Δεν έχει γραφτεί πουθενά και δεν πάει το μυαλό σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε πόσα κιλά ζύγιζε η Ζωή Λάσκαρη; Δεν έχει γραφτεί πουθενά και δεν πάει το μυαλό σας, αφού πραγματικά ήταν πολύ αδύνατη!

H Ζωή Λάσκαρη είχε διατελέσει δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, με την παράταξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Το 2013 της απονεμήθηκε βραβείο από την Ακαδημία Κινηματογράφου, για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο. Απεβίωσε στις 18 Αυγούστου του 2017 από καρδιακή ανακοπή, ενώ 1 χρόνο πριν είχε "φύγει" ένας αγαπημένος της φίλος.

Tο βράδυ του Σαββάτου 20 Iουνίου 1959, στην "φαντασμαγορικήν χοροεσπερίδα εις τα Aστέρια της Γλυφάδας, εξελέγη Σταρ Eλλάς 1959 η 18έτις. δεσποινίς Ζωΐτσα Kουρούκλη, με το ψευδώνυμον Aμαρυλλίς (αριθμός 12), υπό τας επευφημίας του πλήθους που είχε κατακλύσει το κέντρον".

Στην ίδια εκδήλωση –παρουσία του Λάμπρου Kωνσταντάρα και της Xριστίνας Σύλβα– απονεμήθηκε ο τίτλος της "Μις Eλληνίδα 1959" στην μετέπειτα ηθοποιό Πάρις Λεβέντη, που συμμετείχε στον διαγωνισμό με το ψευδώνυμο "Kαρυάτιδα".

Στα στοιχεία που έδινε καθημερινά για τις επικρατέστερες της στέψη η αθηναϊκή εφημερίδα Aπογευματινή, αναφέρεται ότι "η Aμαρυλλίς εγεννήθη εις την Θεσσαλονίκην, έχει ύψος 1,68 μ., βάρος 57 κιλά, περίμετρο θώρακος 0,88, μέσης 0,62 και λεκάνης 0,93".

Στις 26 Iουλίου 1959 στο Λονγκ Mπιτς των Hνωμένων Πολιτειών, η Zωή Λάσκαρη διαγωνίστηκε αξιοπρεπώς για την ανάδειξη της "Mις Yφήλιος 1959". Αξιοσημείωτο είναι ότι η κορυφαία σταρ προσπαθούσε να διατηρεί τα κιλά της στα 57 και έκανε πολύ συχνά δίαιτα!

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Αυτή είναι η πρώτη του γυναίκα πριν την Ζωή Λάσκαρη

Δεν έχει δει ποτέ και κανείς το πρόσωπο της πρώτης γυναίκας του Αλέξανδρου Λυκουρέζου πριν τη Ζωή Λάσκαρη! Πώς μοιάζει;

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από οικογένεια με παράδοση στη δικηγορία και στην πολιτική. Είναι γιος του Παυσανία Λυκουρέζου, που διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης Παπάγου, ανιψιός του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, εφοπλιστή και αντιστασιακού Παναγιώτη Λυκουρέζου και εγγονός του δικηγόρου και υπουργού Κωνσταντίνου Λυκουρέζου.

Φοίτησε στο Εκπαιδευτήριο «Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος» και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ' όπου αποφοίτησε το 1957. Τη δεκαετία του 1950 ασχολήθηκε με την ξιφασκία, στην οποία μάλιστα αναδείχθηκε πανελληνιονίκης το 1955 στο ξίφος μονομαχίας, καθώς και με την κολύμβηση στον Παναθηναϊκό.

Ιδιώτευσε ως δικηγόρος αναλαμβάνοντας το δικηγορικό γραφείο που είχε ιδρύσει ο παππούς του το 1910. Με την εγκαθίδρυση της Χούντας των Συνταγματαρχών διέφυγε στο εξωτερικό με την τότε σύζυγό του, από όπου επέστρεψε το 1974. Τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους ήταν ο πρώτος που κατέθεσε μήνυση κατά των πρωταιτίων του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967 επί εσχάτη προδοσία.

Είχε νυμφευθεί την Αμερικανοβραζιλιάνα φωτογράφο, κοινωνιολόγο και πρώην φωτομοντέλο Αλίσια Κοριολάνο. Όταν επιβλήθηκε το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, κατέφυγε μαζί της στην Αγγλία, όπου το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τον Ιάσονα και τη Μαρίνα, τα οποία γεννήθηκαν με τρία χρόνια διαφορά.

Επέστρεψε μόνος του -καθώς είχε στο μεταξύ χωρίσει- στην Ελλάδα μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974. Από το 1976 ήταν νυμφευμένος με την ηθοποιό Ζωή Λάσκαρη μέχρι το θάνατό της το 2017. Απέκτησαν μαζί μία κόρη, την Μαρία-Ελένη.

Μπορεί κανείς να μην έχει δει σε φωτογραφίες το πρόσωπο της πρώην γυναίκας του, ωστόσο, φέρεται να μοιάζει τρομερά στην κόρη που έκανε μαζί με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, Μαρίνα!

Ιδού το παιδί τους:

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share