Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Αυτή είναι η πρώτη του γυναίκα πριν την Ζωή Λάσκαρη

Δεν έχει δει κανείς το πρόσωπό της!

30 Νοεμβρίου 2020 07:50
Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Αυτή είναι η πρώτη του γυναίκα πριν την Ζωή Λάσκαρη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν έχει δει ποτέ και κανείς το πρόσωπο της πρώτης γυναίκας του Αλέξανδρου Λυκουρέζου πριν τη Ζωή Λάσκαρη! Πώς μοιάζει;

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από οικογένεια με παράδοση στη δικηγορία και στην πολιτική. Είναι γιος του Παυσανία Λυκουρέζου, που διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης Παπάγου, ανιψιός του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, εφοπλιστή και αντιστασιακού Παναγιώτη Λυκουρέζου και εγγονός του δικηγόρου και υπουργού Κωνσταντίνου Λυκουρέζου.

Φοίτησε στο Εκπαιδευτήριο «Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος» και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ' όπου αποφοίτησε το 1957. Τη δεκαετία του 1950 ασχολήθηκε με την ξιφασκία, στην οποία μάλιστα αναδείχθηκε πανελληνιονίκης το 1955 στο ξίφος μονομαχίας, καθώς και με την κολύμβηση στον Παναθηναϊκό.

Ιδιώτευσε ως δικηγόρος αναλαμβάνοντας το δικηγορικό γραφείο που είχε ιδρύσει ο παππούς του το 1910. Με την εγκαθίδρυση της Χούντας των Συνταγματαρχών διέφυγε στο εξωτερικό με την τότε σύζυγό του, από όπου επέστρεψε το 1974. Τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους ήταν ο πρώτος που κατέθεσε μήνυση κατά των πρωταιτίων του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967 επί εσχάτη προδοσία.

Είχε νυμφευθεί την Αμερικανοβραζιλιάνα φωτογράφο, κοινωνιολόγο και πρώην φωτομοντέλο Αλίσια Κοριολάνο. Όταν επιβλήθηκε το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, κατέφυγε μαζί της στην Αγγλία, όπου το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τον Ιάσονα και τη Μαρίνα, τα οποία γεννήθηκαν με τρία χρόνια διαφορά.

Επέστρεψε μόνος του -καθώς είχε στο μεταξύ χωρίσει- στην Ελλάδα μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974. Από το 1976 ήταν νυμφευμένος με την ηθοποιό Ζωή Λάσκαρη μέχρι τον θάνατό της το 2017. Απέκτησαν μαζί μία κόρη, την Μαρία-Ελένη.

Μπορεί κανείς να μην έχει δει σε φωτογραφίες το πρόσωπο της πρώην γυναίκας του, ωστόσο, φέρεται να μοιάζει τρομερά στην κόρη που έκανε μαζί με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, Μαρίνα!

Ιδού το παιδί τους:

"Ήθελα να αυτοκτονήσω": Σοκ με τα λόγια της Ζωής Λάσκαρη - Η αποκάλυψη που λίγοι θυμούνται

Η Ζωή Λάσκαρη ήταν χωρίς καμία αμφιβολία από τις πιο αγαπημένες και λαμπερές σταρ με δεκάδες επιτυχίες σε θέατρο και τηλεόραση. Ωστόσο, πίσω από τις στιγμές που απολάμβανε τα κεκτημένα της αλλά και το θαυμασμό του κοινού, υπήρχαν και οι δύσκολες φάσεις που περνούσε.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Καθημερινή", η πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου είχε αποκαλύψει πότε ήρθε στα όριά της και θέλησε να βάλει τέρμα στη ζωή της.

"Έφτασε κάποια στιγµή που αισθάνθηκα ότι δεν αντέχω άλλο. Θυµάµαι µετά το τέλος των παραστάσεων στο “Μακρύ ταξίδι µιας µεγάλης µέρας µέσα στη νύχτα” του Eυγένιου Ο’ Νιλ το 1997, δεν άντεχα άλλο. Ήταν πολύ εσωτερικό το έργο και τα μάζευα όλα µέσα µου. Ο γιατρός µου σύστησε να ηρεμήσω. Μου έκαναν ενέσεις και δεν µε πιάνανε, ήθελα να αυτοκτονήσω. Στην ουσία, ήθελα απεγνωσμένα ένα διάλειµµα", είχε πει χαρακτηριστικά. Μιας και αναφερθήκαμε στη Λάσκαρη, δείτε εδώ τον άνδρα που ήθελε να την υιοθετήσει.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share