Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νέο σκάνδαλο μεγατόνων στη βασιλική οικογένεια!

Διαρκής η ντροπή από τον Βασιλιά...

17 Νοεμβρίου 2020 14:19
Νέο σκάνδαλο μεγατόνων στη βασιλική οικογένεια!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέο σκάνδαλο μεγατόνων ήρθε στο φως για τη βασιλική οικογένεια, με τη δραστηριότητα του Βασιλιά κάθε άλλο παρά να δείχνει σεβασμό στα υπόλοιπα μέλη και, αντίθετα, να τα ντροπιάζει και να ενισχύει τις φωνές όσων την κατάργηση του θεσμού.

Στην Ισπανία το 2020 ήταν ένα πολύ δύσκολο έτος για το παλάτι της Θαρθουέλα, με τον Βασιλιά Χουάν Κάρλος να εμπλέκεται σε σκάνδαλο εκατομμυρίων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι νέες πληροφορίες, που δημοσιεύονται, κάνουν λόγο για ξέπλυμα από τον ίδιο μέσω αδιαφανών τραπεζικών καρτών, μιας και δεν εντοπίζεται στο δικό του όνομα, ενώ παράλληλα αποκαλύφθηκαν... πιπεράτες λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή.

Η Εισαγγελία διαφθοράς της Ισπανίας ξεκίνησε τη σχετική έρευνα το 2019 και, μέχρι σήμερα, οι πληροφορίες που διαρρέουν δεν είναι πολλές, καθώς δίνουν προσοχή μέχρι να υπάρξουν οριστικά συμπεράσματα. Όσα αποκαλυπτονται, ωστόσο, είναι αρκετά για να προκαλέσουν «σεισμό» στο παλάτι, για ένα Βασιλιά… φυγά, που έχει αυτοεξοριστεί. Οι κάρτες, στις οποίες αναφερθήκαμε, δε βρίσκονται στο δικό του όνομα, αλλά σε εκείνο του στρατιωτικού Νικολάς Μούργκα Μεντόσα, ενός προσώπου πολύ κοντά στον πρώην μονάρχη.

Αναφορικά με τα χρήματα, που βρέθηκαν στους λογαριασμούς που ενοχοποίησαν τον Χουάν Κάρλος, αυτά προέρχονταν από τον εκατομμυριούχο Αλέν ντε Χεσούς Σανγκίνες-Κράους, ο οποίος είχε θέσει την κατάθεση υπ’ όψιν της βασιλιλής οικογένειας. Αυτό ήταν και ένα από τα στοιχεία, που οδήγησαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου, που υπενθυμίζεται πως ανάγκασε τον Φελίπε να σταματήσει την ετήσια επιχορήγηση στον πατέρα του και να αρπανηθεί την κληρονομιά του.

Αυτό το ξέπλυμα, βέβαια, δεν αφορά καταθέσεις μόνο από το Μεξικό, αλλά και από άλλες χώρες, με αρκετούς να βρίσκονται… στο κόλπο. Κάθε λεπτομέρεια που δημοσιεύεται, βέβαια, εκθέτει ακόμη περισσότερο τον Βασιλιά Χουάν Κάρλος, ο οποίος αποδεικνύει καθημερινά το λόγο, που έφυγε κακήν κακώς από το παλάτι, με στόχο να περάσει πιο… ήσυχα και μακριά από αυτές τις υποθέσεις την υπόλοιπη ζωή του, έστω κι αν βέβαια οφείλει πολλές εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη και, ιδίως, το λαό που έσωσε λίγο μετά την πτώση της δικτατορίας του Φράνκο.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share