Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Υποφέρω...": Ζει ένα δράμα η Αθηνά Ωνάση!

Δραματικές στιγμές!

6 Νοεμβρίου 2020 08:59
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονίζει η Αθηνά Ωνάση για ένα αγαπημένο της πρόσωπο, για το οποίο είπε πως ακόμη και σήμερα της λείπει αφόρητα, τονίζοντας πως έχει υποφέρει πολύ στη ζωή της από αυτή την απώλεια.

Παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου εμφανίζουν τη «χρυσή κληρονόμο» σκληρή και απρόσωπη και με διάθεση να ξεκόψει κάθε είδους δεσμό με τους Ωνάσηδες, η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

Πίσω από τη μάσκα της σκληρής και άτεγκτης γυναίκας βρίσκεται ένα τρυφερό κορίτσι, που δεν του λείπει τίποτα περισσότερο στον κόσμο από τη μητρική στοργή. Αυτή που έχασε με τραγικό τρόπο στην ηλικία των 4 ετών. Ένα γεγονός που στοίχειωσε όλη τη ζωή της.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που αναφέρουν κάποιοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα γύρω από τη ζωή της Αθηνάς, ότι ακόμα και σήμερα η «χρυσή κληρονόμος» επαναλαμβάνει τη φράση «Ήθελα η μητέρα μου να ήταν εδώ»!

Πριν από δυο χρόνια σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της η Αθηνά Ωνάση, είχε δηλώνει στην ιταλική έκδοση του Vanity Fair: «Εύχομαι η μητέρα μου να ήταν εδώ και να με έβλεπε, θα ήταν χαρούμενη για μένα. Ήθελα τη μητέρα μου πλάι μου. «Το σπίτι μου είναι γεμάτο φωτογραφίες και πράγματα που της ανήκουν. Πώς θα μπορούσα να την ξεχάσω; Για μένα η Χριστίνα Ωνάση είναι παράδειγμα και οδηγός του μυαλού μου. Έχω υποφέρει πολύ, αλλά τώρα είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος και είμαι σίγουρη πως η μητέρα μου με βλέπει από τον ουρανό», είχε εξομολογηθεί χαρακτηριστικά η «χρυσή κληρονόμος».

Χριστίνα Ωνάση: Οι αποτυχημένοι γάμοι, η διπλή ζωή, τα εξώγαμα παιδιά και οι κακές σχέσεις με τα αδέλφια της

Χριστίνα Ωνάση: Πριν από ένα χρόνο, ο ετεροθαλής αδερφός της Αθήνας Ωνάση, Ερίκ-Κριστόφ Ρουσέλ παντρεύτηκε την Αλία Μαλινόφσκαγια στη Ρωσία. Στο γάμο είχε δώσει το «παρών» όλη η οικογένεια Ρουσέλ. Όμως, ο γάμος επισκιάστηκε από την απουσία της Αθηνάς, η οποία συζητιέται έως και σήμερα.

Χριστίνα Ωνάση – Αληθινή ιστορία: Τι ανέφεραν τα δημοσιεύματα

Η «χρυσή» κληρονόμος δε βρέθηκε στη σημαντική αυτή στιγμή του αδελφού της. Μέχρι τώρα αποτελεί -μυστήριο αν προσκλήθηκε στο γάμο ή αν ήταν επιλογή της να γυρίσει την πλάτη της στην οικογένεια με τον πιο ηχηρό τρόπο. Αν και διάφορα δημοσιεύματα που είδαν αργότερα το φως της δημοσιότητας, ισχυρίζονταν πως ο Ερίκ ήταν εκείνος που δεν κάλεσε την αδελφή του. Άλλωστε και εκείνη δεν είχε καλέσει τον ίδιο στον γάμο της με τον Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο.

Όπως και να έχει, η απουσία εκείνη ήταν ακόμα μία ένδειξη για τα προβλήματα που ταλανίζουν την οικογένεια Ρουσέλ εδώ και πολλά χρόνια. Οι οικογενειακές τους στιγμές δεν ήταν μόνο χαμόγελα κι ευτυχία. Είχαν πολλά θέματα που επιμελώς κρύβονταν κάτω από το χαλί.

Άλλωστε, η απιστία του Τιερί Ρουσέλ στον γάμο του με την Χριστίνα Ωνάση δεν ήταν μόνο ένα σκάνδαλο της εποχής εκείνης. Είχε συνέπειες και στη συνέχεια. Αυτό, διότι από την παράνομη σχέση του με την Γκάμπι γεννήθηκαν δύο εξώγαμα παιδιά. Όσο και αν το ήθελε, μάλλον δεν κατάφερε να έχουν όλα του τα παιδιά καλές σχέσεις μεταξύ τους. Με εξαίρεση την αδελφή της Σαντρίν, η Αθηνά δεν διατηρεί καλές σχέσεις με τα άλλα δύο αδέλφια της. Επίσης, με τον αδελφό της που είναι και συνομήλικοι, στην πραγματικότητα δεν τα πήγαιναν ποτέ καλά.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: "Είναι ψέματα ότι πέθανε από..." - Αποκαλύψεις "φωτιά" για το θάνατο που στοιχειώνει την Αθηνά Ωνάση

Χριστίνα Ωνάση – Αληθινή ιστορία: Οι αποτυχημένοι γάμοι

Η Χριστίνα ήταν η μικρότερη κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση. Και παρόλο που φαινομενικά τα είχε όλα, στην πραγματικότητα η ζωή της ήταν δυστυχισμένη. Όσο και αν προσπαθούσε να ξεφύγει από τη βαριά σκιά του μεγαλύτερου αδελφού της, Αλέξανδρου που είχε συγκεντρώσει πάνω του όλη την προσοχή και αγάπη του πατέρα τους, δεν τα κατάφερνε.

Ο Έλληνας κροίσος αγαπούσε την κόρη του. Όμως, λένε πως η αδυναμία που είχε στο γιο του ήταν μεγάλη. Πλήγωσε την Χριστίνα, η οποία αναζητούσε την αγάπη μέσα από τις σχέσεις της. Τέσσερις γάμους έκανε, αλλά σε κανέναν από αυτόν δεν βρήκε την αληθινή αγάπη. Σε ηλικία, μόλις, 21 ετών η Χριστίνα παντρεύεται τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερο της, Αμερικανό μεγαλομεσίτη Τζόζεφ Μπόλκερ. Ο γάμος που έγινε στο Λας Βέγκαν. Έκανε έξαλλους τον Ωνάση, αλλά και τη μητέρα της Τίνα Λιβανίου. Εκείνοι δεν συμφωνούσαν με την επιλογή της. Και επιβεβαιώθηκαν, αφού ο γάμος δεν κράτησε πολύ καιρό.

Στη συνέχεια κι ενώ οι οικογενειακές τραγωδίες την είχαν «χτυπήσει» βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Ανδρεάδη, γιο του μεγαλοβιομήχανου Στρατή. Αλλά και αυτός ο γάμος έληξε σύντομα. Έληξε μόλις μετά από έναν χρόνο, επειδή η Χριστίνα ως μοναδική κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας του Ωνάση είχε μέσα της σωρό τις αμφιβολίες για τον αν την αγαπούν για εκείνη ή για την περιουσία της. Αμφιβολίες που θα την κυνηγούν και στη συνέχεια.

Χριστίνα Ωνάση – Αληθινή ιστορία: Ο Σεργκέι Καούζοφ

Ο τρίτος γάμος ήταν με τον Ρώσο, Σεργκέι Καούζοφ. Μάλιστα, για χάρη του, τα παράτησε όλα και μετακόμισε στην τότε Σοβιετική Ένωση και συγκεκριμένα στη Μόσχα. Και όσο υπήρξαν παντρεμένοι, η κόρη του Ωνάση είχε μετατραπεί σε μία απλή νοικοκυρά που φρόντιζε τον σύζυγο και το σπίτι τους. Αλλά και, πάλι, η ευτυχία δεν κράτησε πολύ και το τρίτο διαζύγιο ήταν γεγονός.

Λίγο καιρό αργότερα, στη ζωή της μπαίνει ένας παλιός της φίλος, ο Τιερί Ρουσέλ. Ένας γοητευτικός νέος, σωστός playboy της εποχής. Η Χριστίνα «παραδίδεται» σε εκείνον και ας υπήρχαν πολλές αντίθετες γνώμες για τις προθέσεις του. Η Ωνάση τον ερωτεύτηκε και η σχέση τους αποδείχτηκε μοιραία. Με τον άνδρα αυτό, απέκτησε και το μοναδικό παιδί της, την Αθηνά.

Χριστίνα Ωνάση – Αληθινή ιστορία: Η θυελλώδης σχέση, με τον Ρουσέλ

Η Χριστίνα διακατεχόταν από πολλές ανασφάλειες. Το να είναι επιθυμητή στο αντίθετο φύλο την ενδιέφερε πάντα, γι’ αυτό και συχνά ακολουθούσε εξαντλητικές δίαιτες με κίνδυνο την υγεία της. Οι αυξομειώσεις στο βάρος ήταν τρομακτικές, ενώ χρόνια έδινε μάχη με την κατάθλιψη. Τα ηρεμιστικά και αντικαταθλιπτικά χάπια μπήκαν στη ζωή της και η εξάρτηση της από αυτά όλο και μεγάλωνε. Μάλιστα, λέγεται πως στα μέσα της δεκαετίας του ’70, παραλίγο να χάσει τη ζωή της, μετά από υπερβολική κατανάλωση χαπιών.

Η σχέση της με τον Ρουσέλ ξεκίνησε το 1984 και λέγεται πως εκείνος τής ζήτησε να χάσει κιλά. Η Χριστίνα έσπευσε να κάνει πραγματικότητα την «επιθυμία» του, κάτι που συνέχισε να κάνει σε όλη τη διάρκεια του γάμου τους. Εκπλήρωνε τις επιθυμίες του καιροσκόπου, όπως τον χαρακτήριζαν, Ρουσέλ.

Και όσο η Χριστίνα ζούσε στο πλευρό του μια φαινομενική ευτυχία, εκείνος έκανε παράλληλη ζωή, έχοντας βρει τον έρωτα στο πρόσωπο του όμορφου μοντέλου από τη Σουηδία, Γκάμπι Λάντχαγκε. Και η εξωσυζυγική σχέση του νεαρού Τιερί δεν ήταν πρόσκαιρη. Αντίθετα, αποδείχτηκε σοβαρή και παρόλο που ήταν παντρεμένος, απέκτησε με την ερωμένη του δύο παιδιά, την Σαντρίν και τον Έρικ-Κρίστοφερ. Μάλιστα, ο τελευταίος γεννήθηκε την ίδια χρονιά με την Αθηνά, η οποία ήρθε στον κόσμο τον Ιανουάριο του 1985. Που σημαίνει πως σύζυγος και ερωμένη του Ρουσέλ ήταν έγκυες το ίδιο διάστημα.

Χριστίνα Ωνάση – Αληθινή ιστορία: Η διπλή ζωή του επιχειρηματία

Ο νεαρός επιχειρηματίας ζούσε τη διπλή ζωή για πολύ διάστημα ακόμη, αφού η Χριστίνα Ωνάση το ανακάλυψε τρία χρόνια μετά τη γέννηση της κόρης του, Αθηνάς. Το διαζύγιο ήρθε αναπόφευκτα, με την καρδιά της «χρυσής» κληρονόμου να γίνεται κομμάτια. Δε μπορεί να διαχειριστεί όσα συμβαίνουν κι έτσι μετακομίζει στο Μπουένος Άιρες με την κόρη της, αφού εκτός από την ελληνική υπηκοότητα είχε και εκείνη της Αργεντινής.

Το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη για τη διπλή ζωή του Ρουσέλ και τα δύο εξώγαμα παιδιά που είχε αποκτήσει με τη Σουηδέζα ερωμένη του, ήταν μεγάλο. Ο διεθνής Τύπος ασχολείται συνεχώς με την ιστορία και τα δημοσιεύματα έδιναν κι έπαιρναν. Μάλιστα, λεγόταν τότε, πως η Ωνάση, αν και βαθιά πληγωμένη από την προδοσία, ήθελε πίσω τον Ρουσέλ (άλλοι έλεγαν πως σχεδόν τον παρακαλούσε να αποκτήσουν ακόμη ένα παιδί) και δε δίσταζε να τον δελεάζει με πανάκριβα δώρα.

Λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή, η κόρη του Ωνάση, οι παπαράτσι την «συνέλαβαν» σε μία πολυτελή έπαυλη στην Κυανή Ακτή να απολαμβάνει τις διακοπές της με τον Ρουσέλ. Μάλιστα, εκείνος ήταν ξαπλωμένος γυμνός δίπλα στην πισίνα και απολάμβανε τα χάδια της Χριστίνας. Οι φωτογραφίες έκαναν το γύρο του κόσμου, αλλά η επανασύνδεση δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα, ο Τιερί Ρουσέλ με κάθε επισημότητα, ξεκίνησε τον οικογενειακό βίο στο πλευρό της Γκάμπι και των παιδιών τους. Και στο κάδρο της οικογενειακής τους ευτυχίας πόζαρε και η μικρή Αθηνά, μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας της στις 18 Νοεμβρίου του 1988, από καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με τη νεκροψία.

Χριστίνα Ωνάση – Αληθινή ιστορία: Οι ανύπαρκτες σχέσεις της Αθηνάς με τα αδέλφια της

Μετά τον τραγικό θάνατο της μητέρας της, η μικρή Αθηνά πηγαίνει να ζήσει με τον πατέρα της, τη σύντροφό του Γκάμπι και τα δύο ετεροθαλή αδέλφια της, Έρικ-Κρίστοφερ και τη Σαντρίν, τα οποία ο Ρουσέλ είχε αποκτήσει κατά τη διάρκεια του γάμου του με την Ωνάση. Η οικογένεια μεγάλωσε το 1991, όταν ήρθε στον κόσμο το τρίτο παιδί του ζευγαριού, Γιοχάνα.

Παράλληλα, μεγάλωνε και η μελαγχολία της μικρής Αθηνάς, η οποία δε μπορούσε να συμμεριστεί την ευτυχία της οικογένειας του πατέρα της. Και μεγαλώνοντας η Αθηνά λέγεται πως καταλάβαινε όλο και περισσότερα πράγματα, και όλο και περισσότερο δε συγχωρούσε τον πατέρα της και τη νέα σύζυγό του για τον τρόπο που είχαν φερθεί στη μητέρα της.

Όμως, η Αθηνά δεν είχε καλές σχέσεις και με τα δύο από τα τρία αδέλφια της, τον Έρικ και την Γιοχάνα. Ο πρώτος είχε γεννηθεί με λίγους μήνες διαφορά από εκείνη, ενώ το στερνοπούλι της οικογένειας ήταν και ο λόγος που το ζευγάρι νομιμοποίησε την άλλοτε παράνομη σχέση του με γάμο.

Χριστίνα Ωνάση – Αληθινή ιστορία: Οι σχέσεις της Αθηνάς, με τη Σαντρίν

Με τη μόνη που η Αθηνά έχει ανέκαθεν καλές σχέσεις, είναι η μεγαλύτερη αδελφή της, Σαντρίν. Εξάλλου, τα δύο κορίτσια είχαν ένα κοινό σημείο που πάντα τις ένωνε: είχαν δεχτεί αφόρητη πίεση. Η Σαντρίν Ρουσέλ για πολύ καιρό αντιμετωπιζόταν ως το «παράνομο παιδί» του Τιερί. Επίσης, η αγάπη τους για τα άλογα είναι ακόμη ένα στοιχείο που τις ενώνει.

Μάλιστα, όταν παντρεύτηκε η Σαντρίν πριν λίγα χρόνια, η Αθηνά όχι μόνο πήγε στο γάμο, αλλά ήταν και μία από τις παρανύμφους. Και ήταν και την περίοδο που με τον πατέρα της δεν είχε καμία επαφή, εξαιτίας του γάμου της με τον Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτα, για χάρη του οποίου η Αθηνά είχε επαναστατήσει εναντίον του Ρουσέλ, κόβοντας κάθε δεσμό με εκείνον και την οικογένειά του.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share