Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Μαύρα» γενέθλια για τη Βασίλισσα: Θλιβερές στιγμές στη βασιλική οικογένεια

Δύσκολες ώρες...

3 Νοεμβρίου 2020 13:00
«Μαύρα» γενέθλια για τη Βασίλισσα: Θλιβερές στιγμές στη βασιλική οικογένεια
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Οι θλιβερές στιγμές στη βασιλική οικογένεια, με τη Βασίλισσα να ζει «μαύρα» γενέθλια, αφού άπαντες επιχειρούν μεταξύ των κοντινών της ανθρώπων να ορθοποδήσουν, χωρίς κάτι τέτοιο να είναι εύκολο στην χώρα τους, σε μια εποχή έντονης αμφισβήτησης.

Η Βασίλισσα Σοφία χθες (2/11) έκλεισε τα 82α γενέθλιά της, συνεχίζοντας να αποτελεί ένα πρότυπο για τους Ισπανούς, παρά τα απανωτά «χτυπήματα», που και για εκείνη έχουν στοιχίσει, αναφορικά με τις απώλειες που ακολούθησαν.

Πέρασε ένας χρόνος, μάλιστα, από τότε που η κατάσταση για την ίδια ήταν παντελώς διαφορετική. Παρίστατο στο γάμο του τενίστα, Ράφα Ναδάλ, είδε την πρώτη παρουσία της Πριγκίπισσας Λεονόρ στα βραβεία προς τιμήν της στις Αστούριας, βρισκόταν σε ουκ ολίγα γεύματα με φίλους, πάντα με τη συνοδεία του Βασιλιά Χουάν Κάρλος.

Με όλο αυτό το διάστημα να έχει περάσει, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά για τη Βασίλισσα, που είδε το σύζυγό της να μετακομίζει εκτός Ισπανίας, έχοντας πρώτα μπλέξει σε σκάνδαλο εκατομμυρίων. Η ίδια, βέβαια, παρέμεινε στο πλευρό του γιου της, του Βασιλιά Φελίπε, δείχνοντας την αφοσίωση στο ρόλο της, καθώς και στην χώρα που της τον εμπιστεύτηκε πριν από πολλά χρόνια, όταν και παντρευόταν τον Χουάν Κάρλος.

Οι πράξεις της αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Συνεχίζει να δίνει τη δική της ώθηση στη διάδοχο του θρόνου, προωθεί τις τέχνες κι έχει, μεταξύ άλλων, ιδρύσει τράπεζες τροφίμων, προκειμένου να δοθούν σε ανθρώπους, που έχουν ανάγκη στην εποχή της πανδημίας. Η ίδια, μάλιστα, στο τελευταίο έχει εξαιρετικά ενεργό ρόλο, διαπιστώνοντας από πρώτο χέρι την πορεία της εν λόγω φιλανθρωπικής της δράσης, μη σταματώντας τις θαυμαστές πράξεις.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις απώλειες, που υπήρξαν τον τελευταίο χρόνο. Το 2020 ξεκίνησε με τον χαμό της Ινφάντα Πιλάρ, ενώ μετά ακολούθησε ένας καλός φίλος της οικογένειας, ο Πλάθιδο Αράνγκο. Κανείς δεν ξεχνά, φυσικά, τη βεβήλωση του τάφου των γονιών της, Παύλου και Φρειδερίκης, στο Τατόϊ, ενώ και η ακύρωση γεγονότων, όπως το Πάσχα, επίσης μέτρησαν «βαρέως» για τη Σοφία. Η παρουσία της για μεγάλο διάστημα στη Μαγιόρκα είναι σίγουρο, ότι τη βοήθησε αρκετά, ώστε να ανασυγκροτηθεί για το μέλλον.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share