Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Δεν πρέπει να περάσει καλά..." - Ξέσπασε ο Γιάννης Μπέζος

Τι συνέβη με τον ηθοποιό;

25 Οκτωβρίου 2020 16:41

Ξέσπασε για ακόμη μια φορά ο Γιάννης Μπέζος μέσα από μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, ενώ λίγο καιρό πριν "βόμβα" είχε πετάξει κατά του Mega.

Ο Γιάννης Μπέζος με αφορμή τη νέα επιτυχημένη σειρά, μίλησε για την ιεραρχία που υπάρχει στον Στρατό, σε αυτόν τον παγκόσμιο πανάρχαιο θεσμό που δεν πηγαίνεις για να περάσεις καλά, αφού εκπαιδεύεσαι για πόλεμο. Αν και τονίζει ότι η σειρά δεν έγινε για να μας μάθει τι θα πει Στρατός, αλλά στοχεύει στην υπερβολή των σχέσεων με σκοπό το γέλιο.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τη δική του εμπειρία στο στρατό λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Πάντως δεν έκανα εννεάμηνη θητεία και δεν θέλουν να μάθουν τα νέα παιδιά πώς πέρασα. Καμία σχέση με το σήμερα. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο Στρατός είναι θεσμός πανάρχαιος και παγκόσμιος. Η φύση του ανθρώπου είναι και πολεμική και κατακτητική και άπληστη. Γι’ αυτό υπάρχουν Ενοπλες Δυνάμεις σε κάθε χώρα. Ο Στρατός, λοιπόν, είναι σκληρός. Εχει δομή. Είναι ένας άλλος κόσμος.

Με λίγα λόγια, στον Στρατό δεν πας εκδρομή. Πας για να μην περάσεις καλά. Ξεκινάμε από αυτό. Πας να μάθεις πώς θα ζήσεις σε δύσκολες συνθήκες, σε πόλεμο, πώς θα προασπιστείς τον εαυτό σου, την πατρίδα σου. Άρα υπάρχει ζόρι. Δεν πρέπει να περάσεις καλά.

Έχει δυσκολίες, ζεις μαζί με άλλους, ακολουθείς κανόνες, δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει με τα όπλα, τη διαβίωση, υπάρχει ιεραρχία. Στρατός χωρίς ιεραρχία δεν γίνεται. Υπάρχουν ο λόχος και οι διοικητές. Μιλάμε ότι ο Στρατός εκτελεί εντολές, χρειάζεται ψυχικό σθένος, γιατί εκπαιδεύεσαι για να αντιμετωπίσεις έναν εχθρό. Πρέπει να μάθεις να υπακούς, γιατί μόνο έτσι θα σώσεις τη ζωή σου και τους άλλους φαντάρους που είναι δίπλα σου.

Υπάρχουν, λοιπόν, διαταγές. Στη δική μας κωμωδία υπάρχουν μια υπερβολή και ένας σουρεαλισμός για να βγει το γέλιο. Αλλά ο Στρατός σε βγάζει εκτός ορίων. Ετσι και αλλιώς και το γέλιο σώζει. Υπάρχουν μια έντονη διαμάχη και τριβή ανάμεσα στους διοικητές, αλλά από εκεί πηγάζουν η τρέλα και το γέλιο."

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share