Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Έκτακτη ανακοίνωση από Μέγκαν Μαρκλ-Πρίγκιπα Χάρι - «Πάγωσαν» το Buckingham

Έκαναν γνωστό ότι...

23 Οκτωβρίου 2020 13:33
Έκτακτη ανακοίνωση από Μέγκαν Μαρκλ-Πρίγκιπα Χάρι - «Πάγωσαν» το Buckingham
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε μια έκτακτη ανακοίνωση προχώρησαν η Μέγκαν Μαρκλ και ο Πρίγκιπας Χάρι, «παγώνοντας» το Buckingham με όσα ανέφεραν για την επόμενη δράση τους.

Συγκεκριμένα, το αποστασιοποιημένο από το παλάτι ζεύγος, ανήρτησε για πρώτη φορά την ιστοσελίδα της νέας φιλανθρωπικής της οργάνωσης, του «Archewell». Το όνομά της, φυσικά, έχει σχέση και με τον γιο τους, Άρτσι, με την ενεργοποίηση της ιστοσελίδας να πραγματοποιείται την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, τη στιγμή που οι δυο τους συμμετείχαν σε ένα νέο διαδικτυακό γεγονός από το περιοδικό «Time».

Για την ώρα, βέβαια, η ιστοσελίδα έχει απλά πράγματα. Περιέχει το όνομα του οργανισμού σε μαύρα χρώματα, εξηγώντας επίσης την ευμολογία του. Ανάμεσα σε αυτά, υπάρχει η ελληνική λέξη αψίδα (arche), καθώς το «Well», που συμβολίζει ένα μέρος όπου όλοι μπορούμε να κάνουμε μια «βαθιά» αναζήτηση του εαυτού μας. Οι Σάσεξ, παράλληλα, καλούν όσους θέλουν να τους ακολουθήσουν, να μάθουν τις επόμενες πράξεις τους.

Μέγκαν Μαρκλ Πρίγκιπας Χάρι ανακοίνωση

Οι Μέγκαν και Χάρι, που πρόσφατα είχαν σοκάρει τη Βασίλισσα Ελισάβετ, είχαν αποκαλύψει από τον περασμένο Απρίλιο το εν λόγω πρότζεκτ τους, τονίζοντας πως «θέλουμε να κάνουμε κάτι, το οποίο θα έχει νόημα. Διαλέξαμε αυτό το όνομα, για να συνδυάσουμε τη δύναμη και τη δράση. Ανυπομονούμε να προχωρήσουμε αυτή την ιδέα».

«Σεισμός» στην οικογένειά τους

«Σεισμό» έφερε στην οικογένεια της Μέγκαν Μαρκλ και του Πρίγκιπα Χάρι μια δικαστική απόφαση, εξαιτίας της οποίας το ζευγάρι «πάγωσε».

Συγκεκριμένα, η δικαστική διαμάχη που υπάρχει με την Daily Mail έληξε κατά ένα μέρος με επικράτηση του Μέσου Ενημέρωσης, το οποίο είχε δημοσιεύσει αρκετά βιογραφικά στοιχεία για τη Μέγκαν, με την ίδια να το «κυνηγά» για παραβίαση της προσωπικής της ζωής.

Η υπόθεση αυτή ξεκινά, επί της ουσίας, τον Φεβρουάριο του 2019, όταν η άλλοτε ηθοποιός και Δούκισσα του Σάσεξ, έκανε μήνυση στην Daily Mail και τη Mail on Sunday, θεωρώντας ως παραβίαση της προσωπικής της ζωής τη δημοσιοποίηση των γραμμάτων προς τον πατέρα της, τον Αύγουστο του 2018. Το Μέσο, από την πλευρά του, προχώρησε σε υπεράσπιση, με τη γραμμή του να αναφέρει πως το βιογραφικό βιβλίο «Finding Freedom» περιέχει επίσης το συγκεκριμένο κομμάτι. Η Daily Mail επισημαίνει, δε, ότι η Μέγκαν και ο Χάρι βρίσκονταν σε συνεννόηση με τους συντάκτες του βιβλίου, για όσα θα γράφονταν σε αυτό.

«Πάγωσαν» με τη δικαστική απόφαση Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπας Χάρι

Μέσα σε αυτή τη συνεννόηση, φυσικά, υπήρχαν και πληροφορίες για το εν λόγω γράμμα της Μέγκαν στον Τόμας Μαρκλ, με το ζευγάρι να πιέζει, ώστε να παρουσιαστούν ευνοϊκά για το ίδιο τα γεγονότα. Οι δικηγόροι της γυναίκας, βέβαια, αρνήθηκαν αυτή την κατηγορία, με το ίδιο το βιβλίο, επίσης, να τονίζει πως εκείνη «κυνηγούσε» τα tabloids, τη στιγμή που ο Χάρι ηγείτο της εξόδου από το Μπάκιγχαμ.

Ο δικηγόρος της Μέγκαν, Τζάστιν Ράσμπροκ, επισημαίνει πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε συνεργασία των δύο πλευρών για τη συγγραφή του βιβλίου, μην έχοντας μιλήσει ποτέ με τους δημοσιογράφους, Όμιντ Σκόμπι και Κάρολιν Ντουράντ, που ανέλαβαν χρέη συγγραφέων. Το δικαστήριο, βέβαια, έδωσε δίκαιο στην Daily Mail, προσθέτοντας πως το επιχείρημα για το «Finding Freedom» μπορεί να προστεθεί στην υπεράσπισή του, καθώς μια νέα δίκη ετοιμάζεται για τον Ιανουάριο του 2021.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share