Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Σεισμός» με τη Βασίλισσα Ελισάβετ στο Buckingham - Η μεγάλη κίνηση για χάρη της

Φόρος τιμής για τη μονάρχη

20 Οκτωβρίου 2020 13:07
«Σεισμός» με τη Βασίλισσα Ελισάβετ στο Buckingham - Η μεγάλη κίνηση για χάρη της
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Σεισμός» επικράτησε με τη Βασίλισσα Ελισάβετ στο Buckingham, με μια μεγάλη κίνηση να πραγματοποιείται για χάρη της, αφορώντας τη μονάρχη της Βρετανίας και αποτίοντας φόρο τιμής προς την ίδια.

Συγκεκριμένα, ο Καναδάς μέσω της κυβέρνησής του, αποκάλυψε το νέο πορτραίτο της Βασίλισσας, αφού η χώρα βρίσκεται επίσης υπό το Στέμμα. Το προηγούμενο πορτραίτο ήταν το 2010, με την φωτογραφία να έχει ληφθεί το 2019 στο παλάτι του Ουίνδσορ. Χρειάστηκε, όμως, μέχρι την περασμένη Παρασκευή (16/10) λίγη υπομονή, προκειμένου να το αποκαλύψει η κυβέρνηση, με την ίδια όμως να έχει κάνει προ ημερών το αδιανόητο, παρότι είναι 94 ετών, δείχνοντας εξαιρετική προσαρμοστικότητα στην εποχή της εικόνας και της τεχνολογίας.

Η σχετική εικόνα της Ελισάβετ διαμοιράστηκε στο λογαριασμό του φωτορεπόρτερ, Κρις Τζάκσον, στο Instagram. Ο ίδιος δεν είναι μια τυχαία προσωπικότητα, αφού εδώ και 15 χρόνια ακολουθεί για χάρη του Getty Images τη βασιλική οικογένεια. Αποτυπώνει εξαιρετικά, δε, το στυλ της, με ένα λευκό φόρεμα και αντίστοιχα διακριτικά και όμορφα σκουλαρίκια, κολιέ και διαμάντια της «King George VI Victorian Suite», που σημειώνει αναδρομή στη δεκαετία του 1850. Τα κοσμήματα αυτά της είχαν δοθεί σαν δώρο από τον πατέρα της, τον Βασιλιά Γεώργιο τον 6ο, στο γάμο της με τον Πρίγκιπα Φίλιππο το 1947. Η δε τιάρα που φορά και το ασορτί βραχιόλι τοποθετούν τη δημιουργία τους στο 1963, με την Ελισάβετ να έχει φορέσει όλα αυτά σε μια περιοδεία στον Καναδά το 1990.

Η Βασίλισσα κοιτάζει προς τα δεξιά της, έχοντας πίσω της ένα μπορντό φόντο, κρατώντας τα χέρια της και προχωρώντας σε ένα ελαφρύ χαμόγελο. Το νέο αυτό πορτραίτο θα τοποθετηθεί στα κυβερνητικά κτίρια, τα σχολεία, τις καναδικές πρεσβείες και όχι, αντικαθιστώντας εκείνο, που είχε δημιουργηθεί το 2010, τον τελευταίο χρόνο της περιοδείας της στην εν λόγω χώρα της Αυτοκρατορίας της, όπου βασιλεύει από το 1953 έως σήμερα.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share