Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αγωνία για τη Βασίλισσα Ελισάβετ - Σε κατάσταση ανάγκης το Buckingham μετά το σάλο

Έντονς αντιδράσεις για το παλάτι

24 Σεπτεμβρίου 2020 14:47
Αγωνία για τη Βασίλισσα Ελισάβετ - Σε κατάσταση ανάγκης το Buckingham μετά το σάλο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Αγωνία υπάρχει για τη Βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς στη Βρετανία έχει «ξεσπάσει» σάλος για την ίδια και τη βασιλική οικογένεια, θέτοντάς το Buckingham έτσι σε κατάσταση ανάγκης.

Η πανδημία του κορωνοϊού, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, έχει επηρεάσει και το Στέμμα στην χώρα. Τα έσοδα είναι πολύ λίγα από τις δράσεις του παλατιού, ενώ φυσικά η δυνατότητα για δημόσιες εμφανίσεις και για φιλανθρωπίες έχει επίσης μειωθεί, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί έλλειμμα στα οικονομικά.

Αυτό είχε ως συνέπεια το τμήμα, που ασχολείται με τον βρετανικό χρυσό, να ανακοινώσει έκτακτη επιχορήγηση για τις σχετικές ανάγκες του παλατιού, καλύπτοντας έτσι την «χασούρα». Με το που έγινε γνωστή αυτή η είδηση, ξεκίνησε μια πολεμική για το ότι τα χρήματα των φορολογούμενων καταλήγουν στους βασιλείς, αντί να δοθούν για έκτακτες δημόσιες ανάγκες. Πολλοί εκ των Βρετανών πολιτών, άλλωστε, έχουν υποστεί μειώσεις μισθών, ή έχουν χάσει τη δουλειά τους εξαιτίας του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να είναι φυσιολογικό να υπάρχει αυτή η αντίδραση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το παλάτι δέχεται έσοδα από την φιλανθρωπική οργάνωση Crown Estate της Ελισάβετ, που φτάνουν στο 25% του συνολικού αριθμού, με έδρα στο Λονδίνο και άλλα σημεία στην χώρα. Με ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας γνωστοποιήθηκε, ότι τα έσοδα αυτά είναι κατά πολύ μειωμένα έναντι των προβλεπόμενων και, υπό αυτές τις συνθήκες, αποφασίστηκε η έκτακτη επιχορήγηση, με το τμήμα του βρετανικού χρυσού να τονίζει, ότι δε θα αφήσει τα έσοδα της Βασίλισσας, για την οποία είναι γνωστό το τι θα συμβεί μόλις αφήσει τον κόσμο, να μειωθούν, αλλά μάλιστα θα προχωρήσει και σε «πάγωμα» των δημοσίων οικονομικών της υποχρεώσεων στο μέλλον.

Αναφορικά με την ετήσια επιχορήγηση, παράλληλα, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη αυτή του κύκλου των ετών 2021 και 2022, αλλά υπάρχει πρόβλεψη αύξησης γύρω στο 0.4%. Οι βασιλικές πρωτοβουλίες το τελευταίο διάστημα, επίσης, δεν είναι πολλές, με τελευταία το γάμο της Βεατρίκης με τον αγαπημένο της, Μαπέλι Μότσι, στο κάστρο των Ουίνδσορ.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share