Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σε έξαλλη κατάσταση ο Σταμάτης Γονίδης - Το δημόσιο μήνυμά του

Όλα όσα είπε

20 Αυγούστου 2020 11:39
Σε έξαλλη κατάσταση ο Σταμάτης Γονίδης - Το δημόσιο μήνυμά του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας από τους κορυφαίους λαϊκούς τραγουδιστές, ο Σταμάτης Γονίδης είδε την πανδημία του κορωνοϊού να τον πλήττει αρκετά οικονομικά, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να κλείνουν τα νυχτερινά κέντρα μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Με μία ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα ο Σταμάτης Γονίδης ξέσπασε δημόσια, ενώ ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε με τον ίδιο στην καραντίνα.

Συγκεκριμένα ο αγαπημένος τραγουδιστής, ένιωσε πως η κυβέρνηση κάνει «πόλεμο» στους εργαζόμενους που ανήκουν στον εν λόγω κλάδο και έντονα ενοχλημένος ξέσπασε με ένα αρκετά μακροσκελές και αρνητικά φορτισμένο κείμενο. Δείτε τι έγραψε παρακάτω.

«Από τους πρώτους που τήρησαν επιμελώς τα μέτρα κατά του κορονοϊού ήταν οι επιχειρηματίες των κέντρων διασκέδασης. Γιατί κύριοι της κυβέρνησης τόσο μένος κατά του κλάδου μας; Σε εμάς οι νέοι ήταν ασφαλείς με αποστάσεις.

Γιατί κύριοι εσείς ανοίξατε τα σύνορα μας ενώ γνωρίζατε ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα; Δεν γνωρίζετε ότι οι κλάδοι που εξυπηρετούν τον τουρισμό είναι Έλληνες εργαζόμενοι;

Έχω την αίσθηση ότι μας τιμωρείτε για κάτι που δεν φταίμε...Αφήστε μας τουλάχιστον να «πολεμήσουμε» αυτόν τον αόρατο εχθρό και μετά τις 11 το βράδυ...Ναι στα μέτρα αφανισμού του κορονοϊού όχι στα μέτρα αφανισμού του κλάδου εστίασης-διασκέδασης».

Από τους πρώτους που τήρησαν επιμελώς τα μέτρα κατα του κορονοϊού ήταν οι επιχείρηματιες των κέντρων διασκέδασης. Γιατί...

Posted by STAMATIS GONIDIS on Monday, August 17, 2020

Πηγή: Youweekly.gr

O Σταμάτης Γονίδης ζωγράφισε τον Άγιο Παΐσιο χωρίς να τον έχει δει ποτέ και μιλάει για θαύμα

Ο Σταμάτης Γονίδης φιλοτέχνησε, ως εκ θαύματος, την αγιογραφία του αγίου Παϊσίου δίχως να έχει δει ποτέ το πρόσωπό του! Έπειτα από τη θεραπευτική μουσική, ο δημοφιλής καλλιτέχνης ξεδιπλώνει τώρα άλλο ένα ταλέντο του. Χωρίς ποτέ πριν στη ζωή του να έχει ασχοληθεί με τη ζωγραφική, τα χρώματα, τα εργαλεία, τα πινέλα, τις καρτολίνες, τη γλυπτική, τον καμβά ή να διδάχθηκε σχέδιο, άρχισε να δημιουργεί πίνακες με προσωπογραφίες αγίων.

Ο ίδιος μίλησε στην «Espresso» για τη νέα του ανάγκη έκφρασης μέσα από την ζωγραφική, που δημιουργήθηκε απροσδόκητα μέσα του. «Δεν είμαι αγιογράφος και σίγουρα δεν είμαι ζωγράφος. Θα έλεγα πως είμαι ένας εικαστικός καλλιτέχνης» δηλώνει ο Σταμάτης Γονίδης, ο οποίος από τις αρχές της προηγούμενης κιόλας άνοιξης, χρησιμοποιώντας όλες του τις αισθήσεις μαζί με τη φαντασία του, σχεδίασε τα πρώτα του πορτρέτα.

Ηρεμία στο βλέμμα

Οι προσωπογραφίες του είναι λιτές, με χαρακτηριστικό την ηρεμία στο βλέμμα. «Οταν ολοκλήρωσα τα πρώτα μου έργα, τα παρουσίασα σε λίγους και καλούς μου φίλους. Ολοι αναγνώρισαν σε ένα από τα πρόσωπα τον άγιο Παΐσιο, τη μορφή του οποίου δεν είχα δει πoτέ μέχρι τότε» συμπληρώνει ο τραγουδιστής, που λέει πως όταν ξεκίνησε να σχεδιάζει τον συγκεκριμένο πίνακα δεν είχε ιδέα τι ήθελε να ζωγραφίσει.

Τα χέρια του ήταν σαν να δούλευαν από μόνα τους! Τραβούσε γραμμές, σκίαζε μάτια και δημιούργησε τη μορφή ενός άνδρα γηραιού με ήρεμη έκφραση και μια απλότητα συναισθημάτων στο πρόσωπο, τον οποίο κοιτώντας τον ολοκληρωμένο δεν του θύμιζε κάποια γνώριμη μορφή από το στενό ή το ευρύ περιβάλλον του. Σε φόντο γκρι – μαύρο και χωρίς καθόλου χρώματα, το πρόσωπο που βρισκόταν απέναντί του με το λευκό μούσι, το λιτό καλιμμαύκι και το ξεθωριασμένο από την παλαιότητα ράσο του καθόρισε τη διαδρομή του Σταμάτη Γονίδη στην τρίτη τέχνη.

«Ετσι συμβαίνει και με τα υπόλοιπα έργα μου, όλα είναι πρόσωπα αγίων» αναφέρει ο γνωστός τραγουδιστής, ο οποίος γράφει στίχους, μελοποιεί και ερμηνεύει τραγούδια-σουξέ που δεν σβήνουν στο πέρασμα του χρόνου.

H Σταύρωση του Χριστού

«Δεν γνώριζα πως διέθετα τέτοιο ταλέντο. Χαίρομαι που το ανακάλυψα και μπορώ να δίνω “ζωή” σε έναν λευκό άδειο καμβά» λέει ο λαϊκός ερμηνευτής, που ανακατεύει τα χρώματα της παλέτας του, καθώς ολοκληρώνει ένα ακόμη έργο του, με θέμα τη Σταύρωση του Χριστού. Εναν πίνακα γεμάτο πόνο και δάκρυα.

Ενα από τα δωμάτια της μονοκατοικίας στα νότια προάστια όπου διαμένει με τη σύζυγό του μετατράπηκε σε ατελιέ και εκεί μέσα δοκιμάζει και δοκιμάζεται σε μια τέχνη, την οποία ο δημοφιλής τραγουδιστής ανακαλύπτει σιγά σιγά και εκείνη τον καλοδέχεται. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίον έλαβε την απόφαση να τα εκθέσει στο άμεσο μέλλον!

Πορτρέτο για ενίσχυση άρρωστου φίλου του

Πρόσφατα φιλοτέχνησε και τη δική του προσωπογραφία, που θα διατεθεί προς πώληση για την οικονομική ενίσχυση ενός άρρωστου φίλου του. «Ζωγραφίζω το πορτρέτο μου και το προσφέρω στον Σύνδεσμο Φίλων Σταμάτη Γονίδη. Μέσω κάποιας κλήρωσης θα συγκεντρώσουμε ένα ποσό για να βοηθήσουμε τον Ανδρέα, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας» δήλωσε ο Σταμάτης Γονίδης στο διαδίκτυο, αναρτώντας άλλη μία φωτογραφία του επί το έργον!

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share